Video

Interview med Thomas Jam Pedersen

Iværksætter bygger fremtidens atomkraftværk
En af grundlæggerne af virksomheden Copenhagen Atomics, Thomas Jam Pedersen, fortæller i disse videoklips om visionen om at bygge fremtidens kernekraftværk, som er CO2-frit, billigt og sikkert.

Interview med Karl Iver Dahl-Madsen

Forening af forskere og økonomer vil have fakta ind i klimadebatten
Klimadebatten afspejler ikke de fakta, forskere lægger frem om klimaændringerne på Jorden. En betydelig mængde forskningsresultater siger, at der er god tid til at reagere på klimaændringerne, og at det vil koste unødvendigt mange penge, hvis man vil lave store samfundsændringer hurtigt. Disse fakta kommer stort set aldrig frem. Her begrunder en af initiativtagerne til foreningen Klimarealisme, civilingeniør Karl Iver Dahl-Madsen, hvorfor det er nødvendigt et reagere.

Interview med Maja Kluger Dionigi

Folketingets kontrol med EU-politikken må nytænkes
Seniorforsker, Ph.D., i Tænketanken Europa, Maja Kluger Dionigi, har undersøgt, hvordan Folketingets Europaudvalg arbejder. Studiet viser, at Europaudvalget kommer for sent ind i processen i 25 pct. af sagerne. I en række andre sager kommer udvalgets behandling så tidligt, at sagerne endnu ikke har udviklet sig på EU-plan, og så sker der det, at ministeren ikke kommer tilbage undervejs, mens tingene udvikler sig, men først til sidst, hvor man ikke længere kan ændre noget. Samtidig er langt de fleste medlemmer af udvalget meget lidt aktive på EU-området.

Interview med Otto Brøns-Petersen

Klimaøkonom om intelligent klimapolitik
Klimaøkonom og analysechef hos den borgerlige-liberale tænketank Cepos Otto Brøns-Petersen udbygger i disse videointerviews sine analyser: om CO2-prisen, om erhvervsstøtte, om politikernes manglende evne til at træffe rigtige beslutninger, om Danmark som skrækeksempel for andre lande, om lækageproblemet og om det tåbelige i at indføre afgift på flyrejser i Danmark.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password