Teknologi

Teknologi

Immuntest kan spare samfundet for millioner

ViroGates, en lille dansk bioteknologisk virksomhed, har udviklet en biomarkør, som måler patientens immunforsvar og dermed behovet for behandling. Potentialet er stort.

Teknologi

Dansk virksomhed starter produktion af brændselsceller

Den aalborgensiske startupvirksomhed Blue World Technologies har indledt en produktion af metanolbrændselsceller, der på sigt kan bidrage til at udfase fossile brændstoffer.

Energi

Hollændere skal hjælpe Copenhagen Atomics med testreaktor

Atomkraft har på grund af politisk modvilje lange udsigter i Danmark. Derfor retter Copenhagen Atomics blikket mod Holland, når virksomheden inden længe skal teste smeltet salt-reaktorer.

Teknologi

USA sætter fart på udviklingen af ny atomkraft

Det amerikanske energiministerium har netop udvalgt de to første atomreaktorer til at modtage støtte gennem nyt program, der skal styrke den civile atomindustri.

Teknologi

Ny testmetode finder bedste kræftmedicin

Biotech-virksomheden 2cureX er på vej med et testsystem, som viser, hvilken behandling hver enkelt kræftpatient bør have.

Energi

Hollændere søger støtte til thoriumreaktor

10.000 underskrifter fra europæiske meningsfæller skal gøre indtryk, så man kan etablere Europas første smeltet salt-reaktor med thorium som brændstof i Holland.

Teknologi

Nyt lytteudstyr kan reducere udgifter til sundhed

Virksomheden Acarix har udviklet en slags avanceret stetoskop, som hurtigt kan vise, om hjertepatienter har farlig forsnævring af kranspulsåren.

Teknologi

Nyt studie viser, at beton optager CO2 ligesom træerne

Cementindustrien får ofte på puklen for at være storslem til at forurene. Nyt studie fra SDU viser imidlertid, at industrien er bedre end sit rygte.

Teknologi

DTU-projekt vil udvikle CO2-spisende bakterier

CO2-udledning kan modvirkes på mange måder. En af dem er bakterier, der indtager CO2, og det er målet med nyt dansk projekt.

Energi

Amerikanske myndigheder blåstempler første SMR-reaktor

For første gang nogensinde er en civilbygget modulær atomkraftreaktor blevet endeligt godkendt af de amerikanske myndigheder.

Teknologi

Dansk forskning: Robotter skaber nye jobs

Et forskningsprojekt på Aarhus Universitet samler registerdata fra virksomhederne og analyserer dem. Det har givet interessant ny viden.

Teknologi

Nordjysk firma effektiviserer genanvendelse af plast

Med opfindelsen af enheden GEORG er det nordjyske plastfirma Aage Vestergaard Larsen A/S lykkedes med at fordoble andelen af plast, der kan genanvendes i Danmark.

Teknologi

Kunstig intelligens kan bruges af kriminelle

Der er stor risiko for, at kunstig intelligens, AI, i fremtiden vil blive brug i forbrydernes tjeneste, mener London-institut for fremtidens forbrydelser.

Teknologi

Atomteknologi sparer kineserne for 4,5 milliarder liter spildevand

Med støtte fra Det Internationale Atomenergiagentur har Kina indviet verdens største spildevandsanlæg, der gør brug af elektronstråling. Det er både effektivt og mere skånsomt for miljøet end kemiske renseprocesser.

Samfund

SDU-studerende opfinder banebrydende test for hjernekræft

En ingeniørstuderende på Syddansk Universitet har netop opfundet en test, der gør det muligt at sikre patienter med kræft i hjernen en mere målrettet behandling.

Erhverv

Ny rapport vil punktere Huaweis offerfortælling

Den kinesiske telegigant Huawei ynder at fremstille sig selv som et uskyldigt offer for stormagtsspillet mellem Kina og USA, men sandheden er en ganske anden, dokumenterer ny rapport fra danske Strand Consult.

Energi

Rolls-Royce presser på for at få gang i byggeri af små a-kraftværker

Den britiske regering overvejer et udspil fra et industrikonsortium med Rolls-Royce i spidsen, som vil bygge små A-kraftværker på samlebånd.  Første kraftværk kan være klar i 2029.

Energi

Atomkraft start-up godkendt til radioaktive forsøg

Copenhagen Atomics kan nu teste salte, som indeholder thorium og naturligt uran, i et laboratorium uden for Danmark.

Samfund

Ni danske forsøg på at finde medicin mod COVID-19

Danske hospitaler er i fuld gang med at afprøve, om kendte – og nye – stoffer virker mod COVID-19.

Energi

Ny erkendelse fra regeringen: Vigtigt at forske i atomkraft

Organisationen Ren Energi Oplysning, som går ind for atomkraft, har endelig fået svar på en forespørgsel fra 3. januar.

Indblik.net | Embedsmænd bag rumforslag manglede faglig indsigt
Erhverv

Embedsmænd bag rumforslag manglede faglig indsigt

Det var en arbejdsgruppe domineret af djøffere frem for fagfolk, som støbte kuglerne til regeringens nye forslag om at forbyde private raketopsendelser. Aktindsigt til Indblik.net bekræfter bekymringer i den danske rumsektor.

Teknologi

Atomteknologi effektiviserer landbrug og gavner klimaet

Enorme mængder vand går hver dag til spilde i forbindelse med landbrugsdrift verden over. Men vandets bevægelser i jorden spores og vandforbruget kan effektiviseres gennem brug af såkaldt isotopmåling. Det vil særligt gavne i udviklingslande.

Indblik.net | Nyt lovforslag truer spirende dansk rumindustri
Erhverv

Nyt lovforslag truer spirende dansk rumindustri

Den nye rumlov, som regeringen ønsker, vil flytte alle større raketopsendelser til udlandet. Det vil bremse de astronomiske ildsjæle og koste dyrt for den danske rumindustri. Derfor mødes udspillet med kraftige protester.

Indblik.net | Nyt stof vil øge chancen for at overleve kræft
Teknologi

Nyt stof vil øge chancen for at overleve kræft

Scandion Oncology, som er et dansk biotech-selskab noteret på den svenske Spotlight-børs, mener at have fundet ud af, hvordan man sætter resistente kræftceller ud af kraft.

Indblik.net | Minister: Ja til thorium-forskning, nej til a-kraft
Energi

Minister: Ja til thorium-forskning, nej til a-kraft

Foreningen REO, Ren Energi Oplysning, som ønsker atomkraft i Danmark, har fået forskningsministerens holdning til a-kraft og thorium.

Side 1 of 2

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password