fbpx

Samfund

Indblik.net | Krig om statens brug af Kammeradvokaten
Erhverv

Krig om statens brug af Kammeradvokaten

BACH Advokater arbejder intenst på, at det skal være slut med, at Kammeradvokaten stort set har eneret på at levere juridiske ydelser til staten. Der skal være udbud og konkurrence. Kammeradvokaten har dog helt andre tanker og et andet syn på, hvad der er op og ned.

Indblik.net | Tog ældre generationer de gode job fra de unge?
Samfund

Tog ældre generationer de gode job fra de unge?

Nej det er en myte.  Hør her begrundelsen fra historiker Johan Norberg på Free To Choose Network.

Indblik.net | USA’s kongres diskuterer hår-diskrimination
Samfund

USA’s kongres diskuterer hår-diskrimination

En demokratisk senator fra New Jersey er blandt forslagsstillerne, der skal forbyde amerikanske arbejdsgivere at diskriminere på baggrund af hår. Meningen er at styrke minoriteters retsstilling.

Samfund

Willerslev: Magten tilbage til forskerne

Københavns Universitet lider under et hjernedødt system, konstaterer dna-forsker Eske Willerslev, der også er bestyrelsesmedlem på universitetet.

Indblik.net | Alternativet brænder for borgerlig mærkesag
Politik

Alternativet brænder for borgerlig mærkesag

Hvor de andre venstrefløjspartier ønsker mere personale i de pressede kommunale institutioner, tænker Alternativet ud af boksen. Flere små børn skal passes hjemme hos mor og far.

Indblik.net | Naturkatastrofer kostede langt færre liv i 2019
Samfund

Naturkatastrofer kostede langt færre liv i 2019

Sidste år omkom 9.000 mennesker i forbindelse med naturkatastrofer, og det er relativt færre end tidligere. Forrige år var tallet 15.000.

Indblik.net | 2010’erne var det bedste årti nogensinde
Samfund

2010’erne var det bedste årti nogensinde

Det er kun overskrifterne i medierne, som var dårlige i det netop afsluttede årti. Fakta viser bl.a., at fattigdommen faldt drastisk ligesom børnedødeligheden.

Indblik.net | 2020: Ulykker, der ikke gik i opfyldelse
Samfund

2020: Ulykker, der ikke gik i opfyldelse

Millioner døde, ingen olie og masser af sult. En række dystre forudsigelser om det runde årstal 2020 har vist sig at være falske alarmer.

Indblik.net | Nyt ambitiøst rejsekort skal styre passagererne uden om skybrud
Samfund

Nyt ambitiøst rejsekort skal styre passagererne uden om skybrud

Transportministeren vil nu videreudvikle Rejsekortet. Sidste gang blev det en katastrofe. Når noget endelig fungerer i den kollektive trafik, opstår der ofte pludselig et behov for, at det skal videreudvikles med de voldsomme udfordringer, det kan give.

Indblik.net | Borgerlig mor klager over indoktrinering i folkeskolen
Samfund

Borgerlig mor klager over indoktrinering i folkeskolen

Et medlem af Nye Borgerlige har sendt en klage til Albertslund Kommune, efter 2. klasserne på Herstedvester Skole blev udsat for ”massiv manipulation” i undervisningen om FN’s verdensmål. Dansk Folkeparti har bedt om en redegørelse.

Indblik.net | Ikke flere penge, men bedre ledelse
Samfund

Ikke flere penge, men bedre ledelse

Når noget i den offentlige sektor fungerer dårligt, er svaret næsten altid: Send flere penge, ansæt flere medarbejdere. Men meget ofte er det rigtige svar et andet: Der mangler en bedre ledelse. Det påpeger direktør i tænketanken Cepos, Martin Ågerup, i denne video.

Indblik.net | Moderne fæstebønder i et maternalistisk kollektiv
Samfund

Moderne fæstebønder i et maternalistisk kollektiv

Professor Peter Kurrild-Klitgaard har i sin nye bog ”Demokrati i totalstaten” samlet perlerne fra sine 20 år som kommentator og klummeskribent i pressen.

Indblik.net | Kampen mod regelstaten foregår også på Instagram
Samfund

Kampen mod regelstaten foregår også på Instagram

Cepos-konsulent Jonas Herby fortæller om at dele skøre regler på sociale medier – og vi undersøger en mystisk regel om cyklisters låsepligt.

Indblik.net | Flere ønsker tilskud til hjemmepasning af børn
Samfund

Flere ønsker tilskud til hjemmepasning af børn

Flere familier vil gerne passe deres småbørn hjemme, men det er ikke muligt at få tilskud i alle kommuner. Københavns Kommune afskaffede ordningen i 2015 og har ikke i sinde at genindføre den, trods kapacitetsproblemer og protester fra forældre.

Indblik.net | Banedanmark får problemer uden Roundup
Samfund

Banedanmark får problemer uden Roundup

Hvis ukrudtet får lov at vokse på banelegemet, risikerer Banedanmark, at sporene bliver ustabile – og der er ikke fundet noget virkelig effektivt alternativ til Roundup.

Indblik.net | Konference Kan borgeren få ret over for staten?
Samfund

Konference: Kan borgeren få ret over for staten?

28. januar lægger Christiansborg hus til en konference om den enkelte borgers mulighed for at få sin ret, når modstanderen er staten.

Indblik.net | KL advarer staten om normeringens fælder
Økonomi

KL advarer staten om normeringens fælder

Er minimumsnormeringer den rigtige vej at gå? Et notat fra KL, som Indblik.net har fået aktindsigt i, advarer om, hvordan gode intentioner kunne ende galt – eller blive dyrere endnu. Måske kan pengene bruges bedre.

Indblik.net | Professor: Grøn grundlov en dårlig idé
Klima

Professor: Grøn grundlov en dårlig idé

Økonomiprofessor Christian Bjørnskov afviser på det skarpeste Grundfos-direktørs ønske om klima og miljø i Grundloven. Det skyldes især problemet med de såkaldte positive rettigheder.

Indblik.net | 22.500 timers flow-tv forsvinder – men 86% er genudsendelser
Medier

22.500 timers flow-tv forsvinder – men 86% er genudsendelser

86 procent af det flow-tv, der forsvinder fra DR efter nytår, er genudsendelser. En ikke offentliggjort andel af de resterende 14 procent er indkøbte programmer fra udlandet.

Indblik.net | Klima-stress griber om sig
Klima

Klima-stress griber om sig

Dystre forudsigelser om klodens tilstand fører til psykiske problemer hos følsomme borgere, beretter flere internationale medier. I de værste tilfælde føler kvinder skyld for at føde børn.

Indblik.net | Her er flere syrede klager om ligestilling
Samfund

Her er flere syrede klager om ligestilling

En ny buket afgjorte sager er klar fra Ligebehandlingsnævnet, som forholder sig til klager over diskrimination på arbejdsmarkedet. Igen har sagskomplekserne vist, at der mildest talt kan klages over meget hos Ligebehandlingsnævnet – måske også fordi det somme tider kan give penge i kassen.

Indblik.net | Cepos: Væk med bilsyn – de øger ikke sikkerheden
Samfund

Cepos: Væk med bilsyn – de øger ikke sikkerheden

Bilsyn gør det dyrere at eje bil og rammer personer med lave indkomster relativt hårdest. Samtidig er der ingen evidens for, at periodisk syn reducerer uheld, meddeler Cepos i aktuel analyse.

Indblik.net | Borgere sagsøger Gladsaxe efter kommunal læk
Samfund

Borgere sagsøger Gladsaxe efter kommunal læk

Gladsaxe Kommune har eksponeret personoplysninger i strid med loven. Sådan lyder påstanden fra borgere og advokater, efter der er sket datalæk af 20.000 personers personlige oplysninger.

Indblik.net | Tendens på uni: Konsulenter ind, HK’ere ud
Samfund

Tendens på uni: Konsulenter ind, HK’ere ud

Akademikere har overtaget stadig mere administration på universitetet. Det konstaterer en aktuel ph.d.-afhandling med fokus på udviklingen de sidste 20 år.

Indblik.net | Ny forening vil give familier frihed
Samfund

Ny forening vil give familier frihed

Foreningen Fri Familie fremsætter nu et borgerforslag om, at kommunernes tilskud til institutioner skal udbetales til forældre, der gerne vil passe deres børn selv. Indblik.net mødte stifterne.

Side 1 of 3

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password