fbpx

Samfund

Politik

Snowden: Midlertidig lovgivning kan blive permanent

Den kendte whistleblower Edward Snowden advarer borgere, som blindt omfavner statslige kontroltiltag mod coronavirus. Det skete til filmfestivalen CPH:DOX.

Politik

Kun én forsvarsordfører har læst afgørende notat

Det lykkedes kun Indblik.net at opstøve en enkelt forsvarsordfører, som har læst Kammeradvokatens notat om statens kompensationsmodel til støjramte naboer til Flyvestation Skrydstrup.

Politik

V-profil vil kulegrave ordning til støjramte i Skrydstrup

Naboerne til Flyvestation Skrydstrup skal have kompensation for deres støjgener, men må ikke se notatet fra Kammeradvokaten, der ligger til grund for modellen. Det er kritisabelt, mener Venstres folketingsmedlem Hans Christian Schmidt.

Samfund

Globalisering vil også løse coronakrisen

Selvom globaliseringen fremmer pandemier som Corona, er løsningen ikke at stoppe den, men at bruge dens fordele. Det vil sige at bruge de bedste tekniske løsninger, hvor end de er, til at helbrede de syge, mener den svenske liberale idéhistoriker Johan Norberg. 

Erhverv

Internationale virksomheder tager ansvar under coronakrise

Samfundsansvar er ikke kun et statsligt anliggende, og hjælpen går ikke kun en vej. Det beviser adskillige internationale virksomheder, der under coronakrisen tilbyder hjælp til myndigheder og civilsamfund.

Idnblik.net | Behov for nytænkning som støtter borgeren i tvister med staten
Samfund

Behov for nytænkning som støtter borgeren i tvister med staten

Det er utroligt svært for den almindelige danske borger at få sin ret, hvis han eller hun anlægger sag mod stat eller kommune.

Indblik.net | Ungarn fokuserer på de mest udsatte
Samfund

Ungarn fokuserer på de mest udsatte

Regeringer har indtil videre behandlet corona-pandemien vidt forskelligt. I Ungarn har staten primært haft fokus på ældre og sygdomsvækkede borgere, fortæller dansk expat.

Indblik.net | Den rigeste ene procent betaler 9,3% af alle skatter og afgifter
Samfund

Den rigeste ene procent betaler 9,3% af alle skatter og afgifter

Man skal tjene 1,5 mio. kr. årligt for at høre til blandt Danmarks rigeste procent. Mange interessante tal i fordelingspolitisk redegørelse fra tænketanken Cepos.

Indblik.net | Bios’ ambulancer klar til ny kamp med Falck
Erhverv

Bios’ ambulancer klar til ny kamp med Falck

I 2015 lykkedes det Falck med ulovlige tricks at fjerne ambulanceselskabet Bios som konkurrent på markedet for ambulancekørsel i Danmark.

Indblik.net | Transportøkonom om elbusser i Ballerup: Værste projekt nogensinde
Samfund

Transportøkonom om elbusser i Ballerup: Værste projekt nogensinde

Anlægsomkostninger på 195 millioner kroner og et efterfølgende tab for samfundet på hele 1,6 milliarder kroner. Det bliver det økonomiske resultat af Ballerup Kommunes og Movias nye BRT-busprojekt.

Indblik.net | Statens advokat skal være saglig, ikke partisk
Samfund

Justitsministeren: Statens advokat skal være saglig, ikke partisk

Der er nu ikke længere tvivl om, at Kammeradvokaten skal følge forvaltningsrettens regler om saglighed, lighed og proportionalitet, når han optræder som advokat for stat, kommune eller anden offentlig myndighed.

Indblik.net | Muslimsk pige taber sag om gymnasiedans
Samfund

Muslimsk pige taber sag om gymnasiedans

En gymnasieelev klagede over, at hun skulle danse lanciers i idrætstimen. Men efter en hårfin afgørelse er gymnasiet sluppet for kritik i Ligebehandlingsnævnet.

Indblik.net | Telemedicin i Danmark: Hvordan undgår man ny it-skandale?
Erhverv

Telemedicin i Danmark: Hvordan undgår man ny it-skandale?

Udrulningen af den telemedicinske infrastruktur i hele Danmark er i fuld gang og skal være klar til at håndtere patienter med svær KOL fra 1. september. Der er styr på det, lover de involverede parter.

Indblik.net | Hvor er familiernes retssikkerhed?
Samfund

Hvor er familiernes retssikkerhed?

Børnenes statsminister vil fjerne flere børn fra deres familier. Men ifølge familieadvokat har kommunerne slet ikke styr på de sager, der er, og børnene bliver ikke bedre stillet, når de overgives til systemet.

Indblik.net | Butiksejere må ikke dele billeder af butikstyve
Politik

Butiksejere må ikke dele billeder af butikstyve

Dansk Folkepartis beslutningsforslag ville give butikker mulighed for at offentliggøre billeder af gerningsmænd, når der sker tyverier. Men det går justitsministeren ikke ind for.

Indblik.net | Lobbyisme og åbenhed – sådan gør man andre steder
Politik

Lobbyisme og åbenhed – sådan gør man andre steder

Den demokratiske verden er fuld af lobbyister, der arbejder for deres interesser. Her ser vi nærmere på deres forskellige forhold i Europa og USA.

Indblik.net | Videnskabsskolen: Flere borgerlige skal skrive ph.d.
Samfund

Videnskabsskolen: Flere borgerlige skal skrive ph.d.

Den borgerlig-liberale tænketank Cepos opretter nyt akademi for at fremme borgerlige talenters lyst til at skrive ph.d. og søge ind som forskere og undervisere på universiteterne.

Indblik.net | Derfor en topchefer deres høje løn værd
Samfund

Derfor er topchefer deres høje løn værd

Socialdemokratiet og SF ønsker at lægge et loft over cheflønninger. Men er aflønningen af topchefer for høj og vil det gavne samfundet at lægge et loft over? Svaret er i begge tilfælde et NEJ. Direktør i den borgerlig-liberale tænketank Cepos begrunder i denne video, hvorfor det er en dårlig ide.

Indblik.net | Amerikanerne ser ikke klima som største problem
Samfund

Amerikanerne ser ikke klima som største problem

Gallup har spurgt amerikanerne, hvad de anser som det største problem. Ikke en eneste har svaret klima og klimaforandringer. Resultaterne flugter med en Pew-rapport fra sidste år.

Indblik.net | Fremgang for frit valg i hjemmeplejen
Erhverv

Fremgang for frit valg i hjemmeplejen

Frit valgs-ordningen inden for hjemmehjælp og hjemmepleje er igen ved at komme ind i en god gænge efter en række konkurser på området førte til ny lovgivning.

Indblik.net | Kommune presset i autisme-debat på Facebook
Samfund

Kommune presset i autisme-debat på Facebook

Det er ikke kun Facebook, der får kritik for at bortredigere debattører. Aarhus Kommune gjorde en såkaldt shitstorm værre i forsøget på at styre en debat om autisme.

Indblik.net | Jernbanens minister misser køreplanen
Samfund

Jernbanens minister misser køreplanen

Tre projekter på jernbanen til en samlet pris lige nu på rundt regnet 50 mia. kr. – herunder det voldsomt forsinkede signalprojekt – er ved at blive kulegravet i Transportministeriet. Men noget er gået galt. Venstre er bekymret for udviklingen, ministeren maner til besindighed.

Indblik.net | Kun rige har råd til at få ret i Danmark
Samfund

Kun rige har råd til at få ret i Danmark

Selv om man vinder en sag, får man ikke omkostningerne dækket. Det svækker retssikkerheden, og det var på dagsordenen på Christiansborg tirsdag.

Indblik.net | Astrid Krag gik fejl af analyse om anbragte
Samfund

Astrid Krag gik fejl af analyse om anbragte

Socialministeren gik galt i byen, da hun tog en analyse fra ministeriet til indtægt for, at børn bør anbringes uden for hjemmet tidligere. Den holder ikke, viser faktatjek fra Tjekdet.

Indblik.net | Krig om statens brug af Kammeradvokaten
Erhverv

Krig om statens brug af Kammeradvokaten

BACH Advokater arbejder intenst på, at det skal være slut med, at Kammeradvokaten stort set har eneret på at levere juridiske ydelser til staten. Der skal være udbud og konkurrence. Kammeradvokaten har dog helt andre tanker og et andet syn på, hvad der er op og ned.

Side 1 of 4

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password