Samfund

Samfund

Greenpeace-aktion bringer fiskeres liv i fare

Den aktivistiske miljøorganisation smider store granitsten på havbunden, og det kan ende fatalt for trawl-fiskerne.

Økonomi

Afgifter gjorde ikke Grønland sundere

Grønlandske politikere hævede afgifter på usunde varer, begrundet i at befolkningen skulle være sundere. Det er bare ikke sket.

Samfund

Professor i rygedebat: Tillid er vigtigere end fakta

I udveksling med tobaksproducent sagde professor Charlotta Pisinger, at ”der er altid et eller andet studie i verden, som kan vise lige det, man påstår”.

Samfund

Irland viser vejen med gennemskuelige coronatiltag

Danske restauratører og barejere er utilfredse med uforudsigeligheden i regeringens coronatiltag. I Irland har man grebet sagen helt anderledes an.

Samfund

Loud kan have brudt sendetilladelse på flere punkter

Problemerne hagler fortsat ned over Radio Loud. En gennemgang af radioens programvirksomhed sår tvivl om, hvorvidt radioen lever op til betingelserne i sendetilladelsen.

Samfund

Det offentlige holder de frie plejehjem nede

Kommunerne har pligt til at betale, hvis borgerne vælger at bo på privat plejehjem. Til gengæld kan betalingens størrelse manipuleres ned.

Samfund

Konservativ fiskeriordfører: Kameraovervågning er udansk

Det er et udtryk for en udansk mistillid, at fiskeriminister Mogens Jensen fortsat insisterer på at kameraovervåge fiskerne i Kattegat. Det mener den konservative fiskeriordfører, Per Larsen.

Samfund

Nævn afviser klage om HPV-kønsdiskrimination

Staten gjorde forskel på drenge og piger med hensyn til HPV-vacciner. Men det var ikke ulovligt, vurderede Ligebehandlingsnævnet.

Samfund

Vigtigt nederlag for PFA i Højesteret

Højesteret fastslog, at PFA ikke kan sende et brev til en kunde med besked om, at forsikringsbetingelserne er radikalt ændret, og uden videre gå ud fra accept.

Samfund

Edinburgh University omdøber tårn opkaldt efter ’racist’

Protester har presset Edinburgh University til at omdøbe en bygning opkaldt efter filosoffen David Hume. Han var racist, mener studerende.

Samfund

WHO giver e-cigaretter et forsigtigt nik

FN’s sundhedsorganisation har lavet en analyse af e-cigaretter. Og konkluderer, at hvis rygere skifter til de alternative produkter, så formindsker de formentlig deres sundhedsrisiko.

Medier

Mere navnerod: Radiochef brugte afdød partners alias

Sagen om brug af falske navne i det århusianske mediemiljø vokser. Radiochef Rui Monteiro indrømmer at have udgivet sig for at være sin afdøde samarbejdspartner i flere mails til Slots- og Kulturstyrelsen.

Klima

”Det handler om at legitimere klimaindsatsen”

Klimafolkemøde: Grønne debattører vil have kommunalt klimademokrati i form af borgerting – måske som en pligt. Giver det mening, spørger Indblik.net.  

Samfund

Patientforeningen: Ældre skal behandles som biler

Vi ved godt, at den store investering i bilen, skal behandles nænsomt, så den kører godt og holder længere. Patientforeningen mener, at nogle tilsvarende principper kan bruges, når ældre flytter på plejehjem. Det er bare ikke altid, det sker.

Økonomi

Offentlige plejehjemspriser skal frem i lyset

Hvad koster det for hver enkelt kommune per døgn, at en borger bor på et plejehjem? Der er angiveligt store forskelle, og Konservative vil gøre regnskabet op.

Energi

A-kraftdebattens ’grand old man’: ”Der er brug for et blackout i Europa”

Bertel Lohmann Andersen er en af den danske atomdebats mest ihærdige forkæmpere. Indblik.net har mødt ham til en samtale om hjertesagen, der trods årtiers oplysningskampagner stadig møder folkelig og politisk modstand.

Samfund

”Vi er den lille dreng, der råber: ’I har jo ikke noget data på!’”

Folkene bag Atomkraft Ja Tak tog onsdag sine første skridt i bestræbelserne på at afsløre dansk klimapolitiks ’Kejserens Nye Klæder’-problem. Indblik var med til lanceringen i Aarhus.

Erhverv

Private plejehjem populære – flere undervejs

Beboere strømmer til privat plejehjem i Frederikssund – og kommunen står med tomme pladser. Men borgerne har frit valg, og kommunale tilskud følger med.

Samfund

Professor truede kritiske studerende

Den voldsomme identitetspolitiske udvikling fortsætter på amerikanske universiteter. På college i Iowa blev studerende truet mod at fremsætte upolitisk korrekte synspunkter.

Samfund

Ulandsbistand ender i skattely

Store mængder udviklingsbistand er formentlig gået til magthavernes egne konti i skattely. Danske myndigheder mener at have styr på det.

Samfund

Meget stor uvidenhed om fakta i coronakrisen

I flere lande overvurderer flertallet, hvor mange er ramt af corona. Regeringen har intet incitament til at korrigere vildfarelsen, tilføjer økonom Christian Bjørnskov.

Samfund

Flygtninges fravær fra danskundervisningen stiger

Et stigende antal flygtninge og familiesammenførte udebliver fra deres danskundervisning, selvom deltagelse er et krav for at modtage understøttelse. Det viser en ny rapport fra Ankestyrelsen.

Samfund

Sundhedsstyrelsen gør det svært for rygere at holde op

Danske sundhedsmyndigheder ignorerer forskningsresultater og EU-direktiver, når det gælder farligheden af nikotin. Det gør det sværere for rygere at holde op.

Samfund

SDU-studerende opfinder banebrydende test for hjernekræft

En ingeniørstuderende på Syddansk Universitet har netop opfundet en test, der gør det muligt at sikre patienter med kræft i hjernen en mere målrettet behandling.

Politik

Hvem peger Danmark på som den næste chef for WTO?

Danmark er ifølge Udenrigsministeriet en stærk støtte af WTO og et effektivt multilateralt handelssystem. Fra dansk side arbejder vi målrettet for fair handel og fælles handelsregler, som er til gavn for alle lande, ikke mindst de fattigste udviklingslande.

Side 1 of 6

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Værdsætter du at få Indblik?
Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til mainstream medierne. Vi har brug for jeres støtte, så vi kan blive ved med at bringe nyheder uden blinde vinkler.

Send os et bidrag og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev