Samfund

Samfund

Flygtninges fravær fra danskundervisningen stiger

Et stigende antal flygtninge og familiesammenførte udebliver fra deres danskundervisning, selvom deltagelse er et krav for at modtage understøttelse. Det viser en ny rapport fra Ankestyrelsen.

Samfund

Sundhedsstyrelsen gør det svært for rygere at holde op

Danske sundhedsmyndigheder ignorerer forskningsresultater og EU-direktiver, når det gælder farligheden af nikotin. Det gør det sværere for rygere at holde op.

Samfund

SDU-studerende opfinder banebrydende test for hjernekræft

En ingeniørstuderende på Syddansk Universitet har netop opfundet en test, der gør det muligt at sikre patienter med kræft i hjernen en mere målrettet behandling.

Politik

Hvem peger Danmark på som den næste chef for WTO?

Danmark er ifølge Udenrigsministeriet en stærk støtte af WTO og et effektivt multilateralt handelssystem. Fra dansk side arbejder vi målrettet for fair handel og fælles handelsregler, som er til gavn for alle lande, ikke mindst de fattigste udviklingslande.

Samfund

Flere ønsker fri læring

Der er stigning i interessen for hjemmeundervisning, men hjemmeundervisere møder modstand fra kommunerne, siger formanden for foreningen Fri Læring.

Samfund

Over halvdelen af studenterne holder sabbatår

Mange unge mennesker venter med at tage en uddannelse, efter de har fået huerne på, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Erhverv

Kammeradvokataftalen er gigantisk i branchen

Statens forbrug af advokater hos Kammeradvokaten stiger år for år og beløb sig sidste år til mere end 500 mio. kr. En ny analyse, der skal danne grundlag for en mulig regulering af statens priser hos advokatfirmaet, viser da også, at der ingen andre advokataftaler er, som kan matche størrelsen. 

Samfund

Første menneske er nu vaccineret mod COVID-19

Imperial College har nu vaccineret den første af 300 frivillige i næste fase i udviklingen af en coronavaccine.

Samfund

Sundhedsstyrelsen ser bort fra forskning om e-cigaretter

Britiske myndigheder anbefaler, at rygere trapper ned ved hjælp af e-cigaretter eller opvarmet tobak. Men det fraråder Sundhedsstyrelsen.

Erhverv

Ny rapport vil punktere Huaweis offerfortælling

Den kinesiske telegigant Huawei ynder at fremstille sig selv som et uskyldigt offer for stormagtsspillet mellem Kina og USA, men sandheden er en ganske anden, dokumenterer ny rapport fra danske Strand Consult.

Erhverv

Kammeradvokaten skal vise regningerne frem

Hvem er de store offentlige kunder hos Danmarks største advokatfirma, og hvor meget omsætter Kammeradvokaten som kurator?

Medier

Black Lives Matter overdriver størrelsen på sin demonstration

Der var 50.000 mennesker foran Christiansborg til Black Lives Matter-demo, påstår talsperson. Der var under en tredjedel af det, viser faktatjek.

Samfund

Lærer fyret for at nægte juletræsdans

Ligebehandlingsnævnet har netop udgivet sin årsberetning, der vanen tro byder på en række mere eller mindre kuriøse afgørelser.

Samfund

Menighedsråd må ikke abonnere på ’Grøn Kirke’

Danske Kirkers Råd vil gerne have penge fra menigheder til grønt kirkeligt arbejde. Ministeriet var imod, men kirkerådets arbejdsgruppe Grøn Kirke prøver igen.  

Opinion

Hvorfor ikke prøve, når alle andre kan?

Alle andre EU-lande end Danmark har to momssatser. Lavere moms på dagligvarer kommer særligt folk med lave indkomster til gode, så det kan undre, at danske politikere er så modvillige.

Samfund

Økonomiprofessor: Har nedlukningen haft nogen gavnlig effekt?

Coronasmitten er ved at ebbe ud, og det giver anledning til at se nærmere på effekterne af regeringens nedlukning. Økonomiprofessor Christian Bjørnskov er ikke imponeret.

Medier

Mediefolk landet over skovler penge ind på ikkekommercielle radiostationer

Det er langtfra kun Loud-medejerne i Svendborg, der har fået øje på finten med de ikkekommercielle radio- og tv-stationer. Faktisk tegner der sig et mønster blandt landets radioprofessionelle, viser en gennemgang Indblik.net og Journalista.dk har foretaget.

Politik

Professor: Den ’politiske politik’ har fået overhånden

Moderne politik kan på lange stræk forstås ud fra sagkundskabens fald og statskundskabernes indtog, siger Niels Kærgård, økonom og forfatter til bog om økonomer i politik.

Samfund

Fejl på fejl i undersøgelser af forældre

Kommunernes forældrekompetenceundersøgelser ligger til grund for tvangsanbringelser af børn, men de består som regel af fornemmelser og fordomme, mener kritikere.

Samfund

Socialministeren vil fjerne børn tidligere

Der skal ikke nødvendigvis fjernes flere børn, men de skal fjernes tidligere, meddeler socialminister Astrid Krag efter kritik af regeringens tvangsanbringelser.

Samfund

Privathospitaler overses i genoplukningen

Først fik privathospital ulovligt påbud om at stoppe al aktivitet. Siden suspenderede regionerne borgernes patientrettigheder. Det har kostet dyrt og det er stadig regionerne, der bestemmer, om en borger skal behandles eller må vente.

Landbrug

Skal landbruget acceptere ”erstatningsfri regulering”?

De borgerlige mener, at naturbeskyttelseslovens § 3 indeholder elementer af ekspropriation og derfor giver landmændene krav på erstatning.

Samfund

Bitcoin og andre kryptovalutaer vinder indpas

Bestræbelserne på at regulere markedet for kryptovalutaer betyder, at de får stadig større betydning, siger en af Danmarks førende eksperter på området, Lasse Birk Olesen.

Samfund

Erfaringer fra den spanske syge giver håb i corona-krisen

Selvom økonomien lider under coronapandemien, behøver det ikke at blive en langstrakt affære. Erfaringer fra den spanske syge indgyder håb om en kort recession, lyder det fra danske forskere.

Samfund

Havarikommission indleder særlig undersøgelse af IC3-togulykke

Det var ikke planen, at der skulle en stor undersøgelse i gang af en jernbaneulykke forrige weekend, hvor dele af taget på et passagertog blev revet af. Situationens alvor har ændret dette.

Side 1 of 6

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Tilmeld dig nyhedsbrev

Indblik.net sender hver fredag sit nyhedsbrev ud med de mest læste og aktuelle nyheder – tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset adgang til aktuelle nyheder.

Støt vores arbejde med et økonomisk bidrag

Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til andre medier. Vores journalistik tager udgangspunkt i en borgerlig-liberal samfundsopfattelse, og det kommer bl.a. til udtryk i vores artikler om klima, økologi, borgerlige rettigheder og privatlivets fred.  Skal vi fortsætte og udbygge vores  arbejde, har vi brug for, at vore læsere støtter os.

Giv et bidrag