fbpx

Politik

Indblik.net | DI vil have ryddet op i regeljunglen
Samfund

DI vil have ryddet op i regeljunglen

Mere enkle regler vil spare på bureaukratiet og især begunstige lovlydige virksomheder. Dansk Industri har præsenteret 60 forslag til oprydning.

Indblik.net | Danske MEP’er stemte mere blankt og imod
EU

Danske MEP’er stemte mere blankt og imod

Ny opgørelse viser, at danske medlemmer har været mindre tilbøjelige til at stemme for lovforslag i Europa-Parlamentet end deres kolleger. Tendensen kan dog ændre sig i næste periode.

Indblik.net | Ung LA’er vinder over B.T. i Pressenævnet
Politik

Ung LA’er vinder over B.T. i Pressenævnet

B.T. handlede galt, i forbindelse med at avisen bragte et billede af en aktiv fra Liberal Alliances Ungdom. Det fastslår Pressenævnet i ny kendelse med kritik af B.T.

Indblik.net | Ja tak til insekter, nej tak til fisk
Politik

Ja tak til insekter, nej tak til fisk

Regeringen ønsker ikke flere havbrug i Danmark, skønt havbrug er mere klimavenlige end landbrug. Imidlertid går det bedre for insektfarme.

Indblik.net | NB alene imod ny dyrlægelov
Politik

NB alene imod ny dyrlægelov

Der var lagt op til bred enighed, da Folketinget torsdag skulle førstebehandle nye ændringer i dyrlægeloven. Formålet er især at modernisere Fødevarestyrelsens register VetStat, så det bedre kan løse sin opgave med at overvåge brugen af antibiotika til husdyr.

Indblik.net | Erhvervslivet behøver biler i København
Politik

Erhvervslivet behøver biler i København

Et forslag på Københavns Kommunes såkaldte Borgersamling kan blive dyrt for erhvervslivet. I disse måneder skal 36 borgere i København give anbefalinger til politikerne om fremtidens trafik i det centrale København, den såkaldte middelalderby.

Indblik.net | Ny politisk ukorrekt forskning kræves trukket tilbage
Politik

Ny politisk ukorrekt forskning kræves trukket tilbage

Nyt studie konkluderer, at rødt kød ikke er særlig usundt. Men det går imod det, mange livsstilsforskere mener – og straks er der krav om, at studiet skal trækkes tilbage.

Indblik.net | Mangelfuld information til politikerne om landbruget
Landbrug

Growz: Mangelfuld information om landbruget

Politikerne på Christiansborg får ikke den fulde sandhed om landbrugets bidrag til udslippet af klimagasser, hvis de kun støtter sig til de modelberegninger, som man laver på eksempelvis Aarhus Universitet.

Indblik.net | Betydelig uenighed om EU’s fælles klimamål
Klima

Betydelig uenighed om EU’s fælles klimamål

Miljøministrene for EU’s 28 lande kan ikke enes om, at alle lande i 2030 skal udsende 40% mindre CO2 i luften, end de gjorde i 1990. Det skulle være sket på et møde forleden i Luxembourg, men her valgte man i stedet at udskyde fastsættelsen af de konkrete 2030-mål til næste år.

Indblik.net | Enhedslistens vælgere: Akademikere og folk uden for arbejdsmarkedet
Politik

Enhedslistens vælgere: Akademikere og folk uden for arbejdsmarkedet

49,5% af dem, der stemmer på Enhedslisten, har en videregående uddannelse. Samtidig står 48,3% af vælgerne uden for arbejdsmarkedet, og 57,1 % af vælgerne er kvinder.

Indblik.net | Kommuner med penge i kassen vil have særstøtte
Økonomi

Kommuner med penge i kassen vil have særstøtte

Når der er ekstra penge at hente, er der stor kreativitet blandt landets kommuner. Og hvis kravet om at få penge er, at kommunen er ”vanskeligt stillet”, så finder man gode argumenter for det. Også selv om kommunekassen er ganske polstret.

Indblik.net | Tilskud til økologi kunne i stedet skabe mere fri natur
Økologi

Tilskud til økologi kunne i stedet skabe mere fri natur

Alle regeringer har siden 2011 brugt store beløb på at fremme økologi. Ifølge en redegørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet fra februar 2019 er der siden 2011 brugt 5.080 millioner af skatteydernes penge på at få flere økologiske produkter frem til forbrugerne.

Indblik.net | Finanslovsudspil: Det siger arbejdsgiverne
Politik

Finanslovsudspil: Det siger arbejdsgiverne

Det er en ny sæson for Folketinget og regeringen, og finansloven er naturligvis kommet højt på den politiske dagsorden med udspil fra finansminister Nicolai Wammen (S). Men hvad siger repræsentanter for de virksomheder, der i høj grad skal finansiere det offentlige forbrug?

Indblik.net | Ung med de unge 2: Dansk Folkepartis Ungdom
Politik

Ung med de unge 2: Dansk Folkepartis Ungdom

Dansk Folkepartis Ungdom er mere borgerlig end moderpartiet, og både ungdomsparti og landsformand er anderledes end de andre. Indblik.net interviewer Chris Bjerknæs.

Indblik.net | Stort tysk parti går imod Merkels klimapolitik
Klima

Stort tysk parti går imod Merkels klimapolitik

Alternative für Deutschland (AfD), som på landsplan er Tysklands tredjestørste parti, og i flere delstater er næststørst, har nu besluttet at melde sig ind i klimadiskussionen.

Indblik.net | De nye børnetilskud gør det mindre attraktivt at tage arbejde
Politik

De nye børnetilskud gør det mindre attraktivt at tage arbejde

Tænketanken Cepos har analyseret virkningerne af de forhøjede børnetilskud og gevinsten ved at tage et arbejde i stedet for at modtage kontanthjælp eller integrationsydelse er blevet markant mindre, efter den socialdemokratiske regering har forhøjet børnebidraget.

Indblik.net | Ministerens svar på 3F’s chikane – jeg holder et møde
Politik

Ministerens svar på 3F-chikane – jeg holder et møde

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil ikke gribe ind i 3F-sag i lufthavnen. Også selv om det er forbudt, fordi vi har fagforeningsfrihed i Danmark.

Indblik.net | Danske firmaer sætter arbejdsmiljø højt
Politik

Danske firmaer sætter arbejdsmiljø højt

Ny rapport fra Dansk Arbejdsgiverforening understreger, at virksomheder over en bred kam tager ansvar for arbejdsmiljø og forebyggelse. Tilfredsheden er høj på EU-niveau.

Indblik.net | Lars Tvede: Teknologien vil igen redde verden
Politik

Lars Tvede: Teknologien vil igen redde verden

Uklogt at sætte væksten i stå for at redde klimaet. Kraftværker med thorium kan skaffe os CO2-fri energi til en milliard år, skriver iværksætter Lars Tvede i aktuel bog om supertrends.

Indblik.net | Det gør ikke så ondt at arbejde
Politik

Det gør ikke så ondt at arbejde

Nye tal fra DA Analyse viser, at ældre medarbejdere generelt er godt kørende, samt at kun to procent af hele arbejdsstyrken er meget begrænset af smerter.

Indblik.net | DF-årsmøde med selvransagelse og klimapolitik
Politik

DF-årsmøde med selvransagelse og klimaudspil

Årsmødet i Herning bød på Dansk Folkepartis nye klimapolitik, roser til landbruget og ingen antydning af modstand til Thulesen Dahls ledelse trods årets valgnederlag.

Indblik.net | Ung med de unge 1: Venstres Ungdom
Politik

Ung med de unge 1: Venstres Ungdom

Venstres Ungdom skal være vagthund på en ny måde efter valget, og det bliver også med en ny landsformand. Jakob Sabroe anerkender værdien i at prøve noget andet, inden han – måske – vender tilbage til politik.

Indblik.net | Talentindsats skaber jobs – i kommunen
Politik

Talentindsats skaber jobs – i kommunen

Danmark lever af sine talenter, og vi skal i fremtiden være endnu bedre til at hjælpe vores børn og unge med at udvikle deres talent indenfor kunstarterne. I februar udpegede Kulturministeriet seks nationale talentkommuner.

Indblik.net | Et godt stykke fra kernevelfærden
Politik

Et godt stykke fra kernevelfærden

Fire kommuner beklager sig over pengemangel. Samtidig kan de samme kommuner godt finde penge til verdensmål, messer og trævenner. Disse kommuner har via Danske Kommuner klaget frem mod økonomiforhandlingernes start og advaret om massive besparelser, medmindre de fik flere penge.

Indblik.net | Fattige kommuner har højere service end mange rige
Politik

Fattige kommuner har højere service end mange rige

Fattige kommuner har højere service end mange rige og det skyldes bloktilskuddene. Forhandlingerne mellem stat og kommuner burde løse dette problem, mener Henrik Christoffersen, forskningschef i tænketanken Cepos.

Side 1 of 2

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password