Politik

Politik

Trumps bud til højesteret vil følge lovens bogstav

Den nominerede højesteretsdommer Amy Coney Barrett er kendt for en stringent tilgang til USA’s forfatning. Også hendes holdning til abort er i fokus. 

Politik

Kina satser på magt, handel og Joe Biden

Præsident Donald Trump stod til at blive genvalgt, indtil COVID-19 ramte. Vil en præsident Joe Biden være i stand til at tage kampen op mod et totalitært og aggressivt Kina?

Politik

Trump er nomineret til Nobels Fredspris

Norsk fremskridtsmand har nomineret Donald Trump til Nobels Fredspris, begrundet i den amerikanske præsidents arbejde for fred i Mellemøsten.

Politik

Hvorfor vælger nogen at blive politiker?

Økonomiprofessor undersøger, hvad videnskaben udpeger som generelle træk ved politikere.

Medier

Amerikanske medier er ude efter Trump

Der er kraftig overvægt af negative nyheder om præsident Trump i det store flertal af USA’s medier. Til gengæld er det største nyhedsmedie, Fox News, venligt indstillet.

Politik

Principielt opgør om sundhed i Nyborg

Skal ansatte i Nyborg Kommune have private sundhedsforsikringer? Ja, sagde et flertal i Nyborg 25. august og nedstemte de røde partier.

Erhverv

Private plejehjem populære – flere undervejs

Beboere strømmer til privat plejehjem i Frederikssund – og kommunen står med tomme pladser. Men borgerne har frit valg, og kommunale tilskud følger med.

Medier

Afdød ”finne” var stationsleder på århusiansk lokalradio

I 2017 lykkedes det en person under falsk navn at hente en programtilladelse og offentlige støttekroner til den ikkekommercielle Århus Lokalradio, som han sad som bestyrelsesformand for før – og efter – sin død to år senere. Nye Borgerlige kalder kulturministeren i samråd om sagen.

Erhverv

Afgiftsstigninger på cigaretter øger inflationen

Effekten af de forhøjede afgifter på tobaksprodukter kan nu aflæses i forbrugerprisindekset. Dermed har afgifterne ført til højere inflation.

Erhverv

Venstre-politiker tager fiskernes parti i sag om overvågning

Videoovervågningen af erhvervsfiskerne i Kattegat bør sættes i bero, indtil fiskeriministeren har fundet en mindelig løsning med fiskerne, siger Torsten Schack Pedersen (V) til SN.dk.

Politik

Nye Borgerlige sætter kollegerne til vægs på de sociale medier

Nye Borgerlige har udnyttet sommeren til at profilere sig, mens prominente venstrefløjspolitikere har holdt ferie. Det har givet udslag i markant større gennemslagskraft på sociale medier end andre partier har formået.

Politik

Fire påtaler til Danmark for at sløse med EU-regler

Vi har ikke indført en række regler, som EU-direktiver ellers forpligter os til – EU-direktiver, vi selv har været med til at vedtage. Det drejer sig om hvidvask og miljøansvar, om luftforurening og håndtering af radioaktivt affald.

Erhverv

Fiskere i oprør over upåvirkelig og fåmælt minister

Trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes landets fiskere at få fiskeriminister Mogens Jensen i dialog om kameraovervågning af kutterne. Tiltaget risikerer at koste både fiskere og lokalsamfund dyrt, advarer de.

Politik

Hvem peger Danmark på som den næste chef for WTO?

Danmark er ifølge Udenrigsministeriet en stærk støtte af WTO og et effektivt multilateralt handelssystem. Fra dansk side arbejder vi målrettet for fair handel og fælles handelsregler, som er til gavn for alle lande, ikke mindst de fattigste udviklingslande.

Politik

”Måske kunne Løkke have overtalt mig, hvis han selv havde ringet”

Bertel Haarder kan i disse dage se tilbage på 40 år som folketingsmand. Spindoktorerne har været en slem udvikling, siger han.

Medier

Ægtepar kan lovligt hente milliontilskud til ni radioer på hjemadressen

Intet hindrer ægtepar i at drive ni lokalradioer fra privatadressen og modtage over en million kroner i offentlig støtte, lyder det fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Energi

Australsk parlamentsundersøgelse slår fast: Atomenergi det mest sikre

En australsk undersøgelse konkluderer på baggrund af data fra MIT, at atomenergi er den mest sikre energiform. Derfor bør især små kraftværksmoduler vinde indpas, argumenterer parlamentsmedlem Ted O’Brien.

Politik

Indblik.net møder Veganerpartiet

De partipolitiske veganere er godt på vej til folketingsvalg. Hvad vil det sige med et ”økocentristisk” parti på stemmesedlen? Vi mødte formand Michael Monberg.

Politik

Professor: Den ’politiske politik’ har fået overhånden

Moderne politik kan på lange stræk forstås ud fra sagkundskabens fald og statskundskabernes indtog, siger Niels Kærgård, økonom og forfatter til bog om økonomer i politik.

Samfund

Fejl på fejl i undersøgelser af forældre

Kommunernes forældrekompetenceundersøgelser ligger til grund for tvangsanbringelser af børn, men de består som regel af fornemmelser og fordomme, mener kritikere.

Samfund

Socialministeren vil fjerne børn tidligere

Der skal ikke nødvendigvis fjernes flere børn, men de skal fjernes tidligere, meddeler socialminister Astrid Krag efter kritik af regeringens tvangsanbringelser.

Politik

Fagforeninger kan udnytte coronaregler – tvivl om lovhjemmel

Lønkompensation har givet fagforeninger mulighed for at presse firmaer til aftaler. Ministeren ved ikke, hvor langt loven rækker.

Opinion

Kan enighed om gigantisk EU-hjælpepakke tilføre EU ny dynamik?

Tyskland og Frankrigs enighed om at oprette en gigantisk EU-hjælpefond kan bidrage til realiseringen af en fuldt udviklet Økonomisk og Monetær Union. Unionen skal solidarisk optage og hæfte for et lån på 3.500 mia. kroner, som skal tilgodese nødlidende medlemslande.

Politik

DF vil kulegrave regeringens ansættelser af pressechefer

Det er svært at være pressechef i Finansministeriet uden at være professionel socialdemokrat, sagde Sigga Nolsøe i marts, da hun forlod sin stilling. Nu vil Morten Messerschmidt (DF) se nærmere på ansættelserne i ministerierne.

Politik

Merkel og Macron lægger op til redningsplan efter corona

Det tysk/franske udspil om en europæisk redningsplan efter coronakrisen lægger op til flere ”europæiske” løsninger i stedet for nationale. Konkurrencepolitikken skal ændres, og det bliver næppe Danmarks kop te.

Side 1 of 4

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password