Opinion

Opinion

Feriepenge er en ydmygelse af borgerne

Feriepengeordningen er udtryk for den formynderiske og umyndiggørende barnepigestat, som vi alle bør gøre oprør imod, siger Claes Kirkeby Theilgaard.

Opinion

Den misforståede debat om racisme fortsætter

Diskussionen om racisme i Journalisten og Presselogen understregede, at racismen ikke er underbelyst. Men væsentlige spørgsmål udebliver, mens debatten skygger for andre ting.

Opinion

Flere teorier om faldende tillid til medierne

Det er en bizar teori, der kommer fra RUC om grunden til, at færre danskere generelt tror på medierne. Måske kunne der også være en anden forklaring.

Opinion

Dokumentar om voldtægt sætter folkedomstol i sving  

TV 2’s ‘Gerningsmand eller offer?’ spildte potentialet og inspirerede til løst gætværk om højtprofileret voldtægtssag. Uanset hvad intentionen var.

Opinion

Skal Martin Rossen gøre Danfoss til et moralsk fyrtårn?

Efter en socialdemokratisk karriere skal Martin Rossen nu samarbejde med Bent Bendtsen og Peter Goll.

Opinion

Et politisk trick – og hvordan DR faldt for det

Aktivister benytter sig af en snedig manøvre, hvor politiske budskaber skiftevis fremstår som radikal samfundskritik og som erklæringer, enhver er enig i. Som gevinst får man ukritisk presse. 

Opinion

Hvad med for én gangs skyld at tage Grundloven alvorligt?

Hvis 15.000 mennesker gør brug af forsamlingsfriheden, så bør man diskutere deres budskab og ikke smitterisikoen.

Opinion

Hvorfor ikke prøve, når alle andre kan?

Alle andre EU-lande end Danmark har to momssatser. Lavere moms på dagligvarer kommer særligt folk med lave indkomster til gode, så det kan undre, at danske politikere er så modvillige.

Opinion

Fødevaresuverænitet og generationsskifte i landbruget

I Frankrig vokser importen af fødevarer hurtigere end landets landbrugseksport.  Det har rejst en diskussion om fødevaresuverænitet og landbrugets fremtid, som også er relevant i Danmark.

Opinion

Fortynding er den rigtige løsning

København bliver nu udsat for en veritabel shitstorm, fordi kommunen sammen med Gentofte har taget en helt korrekt beslutning om spildevand.

Opinion

Kan Danmark tolerere, at EU går videre end Maastricht?

De nye store europæiske hjælpepakker rejser spørgsmålet, om EU-fællesskabet er ved at tiltage sig finanspolitiske kompetencer. 

Opinion

Jeg løste mysteriet om tykke aktivister

De såkaldte tykaktivister vil nødig indrømme, at fedme kan gøre dig syg. Forklaringen på den underkendelse af fakta viser en hel del om bevægelsen – og dens potentielle skade.

Opinion

Skattely er en Guds gave til menneskeheden

Virksomheders muligheder for at minimere skattebetaling er til gavn for samfundet og staterne. 

Opinion

Kan enighed om gigantisk EU-hjælpepakke tilføre EU ny dynamik?

Tyskland og Frankrigs enighed om at oprette en gigantisk EU-hjælpefond kan bidrage til realiseringen af en fuldt udviklet Økonomisk og Monetær Union. Unionen skal solidarisk optage og hæfte for et lån på 3.500 mia. kroner, som skal tilgodese nødlidende medlemslande.

Opinion

’Mrs America’ gør vold på virkelig historie

HBO’s tv-serie ’Mrs. America’ er smukt produceret, men også en skæv fremstilling af den virkelige Phyllis Schafly og 70’ernes antifeminisme.

Opinion

Den tyske forfatningsdomstol strammer kursen over for EU

Forfatningsdomstolen i Karlsruhe rejser spørgsmålet om, hvorvidt Den Europæiske Centralbank kan gøre, som den gør, når den uhæmmet støtter de enkelte landes gældsstiftelse.

Opinion

Hvad skal vi dog med alle de journalister?

Vi får ikke bedre journalistik af at uddanne mange journalister, snarere det modsatte. Det er ikke kun en faglig, men også en samfundsmæssig pointe.  

Opinion

Mutti tager over

Tyskland bliver formand for EU fra 1. juli, og der er kæmpe forventninger til, at forbundskansler Angela Merkels vil sikre, at de europæiske lande træffer rigtige beslutninger på en lang række vitale områder i den næste tid.

Opinion

Vigtige spørgsmål i en uforløst film

’Planet of the Humans’ vover påstanden, at vi har forfulgt grønne idealer for bevidstløst. Filmen er modig og vedkommende, men alligevel ikke så vellykket.

Opinion

Virus, Venstre, væddemål og valg på vej

Meget taler for et relativt snarligt valg, der udskrives senest omkring nytår. Det handler ikke kun om Mette Frederiksens mandater, men også behov for et fornyet mandat.

Opinion

Svinepest skaber frygt i Kina

Kinas håndtering af afrikansk svinepest viser, at Kina fortsat er et undertrykkende, kommunistisk regime, bekymret for sin egen sociale stabilitet.

Opinion

Brug EU til at modvirke farlig protektionisme

Medlemslandene må give EU mulighederne, så økonomien kommer til at flyde over grænserne igen hurtigst muligt, skriver Hans Martens.

Opinion

Hvad blev der af magtkritikken, Danmark?

Det er nærmest helligbrøde at gå i rette med regeringen i disse tider. Tværtimod afkræves befolkningen tillid, tålmodighed og autoritetstro. Det er skræmmende i lyset af politikernes halv- og heltotalitære tiltag.

Opinion

Sagaen om et mishandlet erhverv

Landmand og cand.oecon., Bjarne Brønseruds bog, ”30 års miljøpolitik – en katastrofe” er ikke opløftende, men tankevækkende læsning. Og man kan næsten ikke tro, at den er sand.

Opinion

Hjælpepakkerne kommer til at smadre arbejdspladser

Det lyder yndigt med regeringens hjælpepakker til erhvervslivet, men i virkeligheden er de mest målrettet vælgere, og på sigt vil de skade virksomhederne.

Side 1 of 4

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Tilmeld dig nyhedsbrev

Indblik.net sender hver fredag sit nyhedsbrev ud med de mest læste og aktuelle nyheder – tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset adgang til aktuelle nyheder.

Støt vores arbejde med et økonomisk bidrag

Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til andre medier. Vores journalistik tager udgangspunkt i en borgerlig-liberal samfundsopfattelse, og det kommer bl.a. til udtryk i vores artikler om klima, økologi, borgerlige rettigheder og privatlivets fred.  Skal vi fortsætte og udbygge vores  arbejde, har vi brug for, at vore læsere støtter os.

Giv et bidrag