Opinion

Opinion

Verdensmål er camoufleret politik

Moderne progressiv politik fungerer ved, at den maskerer sig som upolitisk, når den trænges i defensiven. En aktuel diskussion om verdensmål viste, hvor godt det slår igennem.

Opinion

Tulle-portræt er en fest at læse

Der er spændende nyt i aktuel Thulesen Dahl-biografi. ’Kong Kristian – mennesket, magten og faldet’ er en af tidens oplagte bogudgivelser for de politisk vakte.

Opinion

Poul Nielson er nyttigt redskab for S-venstrefløj

S-toppolitiker Poul Nielson vil frikendes for fortidens synder, men det skal han ikke slippe afsted med, mener Søren Skafte.

Opinion

Til kamp mod økonomisk spild i sundhed

Det enorme spild i Europas sundhedsbudgetter kan ikke ignoreres. Vejen frem er at prioritere forebyggelse som vacciner, skriver Hans Martens.

Opinion

De værste ord i dansk politik?

Når politikerne taler om at ”sende et signal”, er det ikke kun sludder. Der er en dybere mening bag de ord, du bør kende til. Det handler om magt.

Opinion

’Samfundsbidrag’ er moderne nysprog

Det er uærligt, men meget politisk effektivt at kalde skatter og afgifter for ’samfundsbidrag’. Her kaster vi et nærmere blik på et forfærdeligt begreb.

Opinion

Eldrup, energi og elbiler – i et større perspektiv

Den tidligere DONG-direktør Anders Eldrup fremlagde forleden elbil-kommissionens vurdering af den fremtidige omstilling til el-biler. Han har tidligere taget fejl om elbiler.

Opinion

Selvfølgelig handler det om politik

Der er en forfærdelig aktuel trend, hvor folk lader, som om der findes upolitisk politik. Dette er i bedste fald misforstået, i værste fald falsk tale.

Opinion

Bør politikere frit kunne skifte til det private?

Søren Skafte overvejer, om en konkurrenceklausul burde forhindre ministre og topembedsmænd at skifte til virksomheder og politiske aktører.

Opinion

Nej, tallene taler ikke for sig selv

Der er en forfærdelig tendens til den automatiske tænkning, at underrepræsentation af kvinder og andre grupper nødvendigvis er et problem. Lige indtil det gælder aktivisters egen fest.

Opinion

Lomborg: Klima-panik medfører forkerte beslutninger

Bogen ”False Alarm” bør være pligtlæsning for alle, som beskæftiger sig med klimaændringerne.  Her fremlægges alle de fakta, som politikerne ikke kender eller med vilje ser bort fra.

Opinion

En anden vinkel på indlandsisen

Den videnskabelige platform Polar Portal giver et andet billede af isen på Grønland end de mørke udsigter i Jyllands-Posten for nylig. Det påpeger vores læser Jørgen Keinicke.

Opinion

Løkkes nye bog er kun glimtvis god

Lars Løkke Rasmussen har udgivet sine utraditionelle erindringer som ’erindringsglimt’. Bogen har kvaliteter, men savner fokus og frisk stof.

Opinion

Kritik af den politiske cliché 5: Flyrejsen til Thailand

Det er igen tid til at afdække en uhyggelig sandhed bag en kliché i debatten. Hvad betyder det i virkeligheden, at vi skal give afkald på rejsen til Thailand?

Opinion

Hvad laver Mette Frederiksen og Jeppe Kofod i Mali?

Danmarks militære tilstedeværelse i Mali har tydeligvis ikke stabiliseret noget som helst. Situationen er også en begmand til Macron.

Opinion

Tænketankens pipedreams

Hvad er de realistiske muligheder for, at EU kan genoptage ”normale” relationer med Kina, når coronapandemien er overstået? Næppe store, viser denne analyse.

Opinion

DR-journalister er feministlakajer og arnedyrkere

Danmarks Radios kritiske sans fortaber sig ofte, når det drejer sig om politisk korrekte synspunkter. Dette demonstrerer to aktuelle eksempler fortræffeligt.

Opinion

Trump-modstanden har gjort USA til anarki

Bogen ’Resistance (at all costs) – How Trump Haters Are Breaking America’, beskriver Trump i et helt andet lys, end hvad danske medier videregiver.

Opinion

Imod konsensus: Klima i Grønland

Indblik.nets læser Jørgen Keinicke har gransket officielle tal om temperaturer på Grønland, og her udfordrer han den tidens dystre klimatendens.

Opinion

Forlig kan spænde ben for Arne-reform over midten

Det er underbelyst i debatten om regeringens tilbagetrækning, at de fleste borgerlige partier har bundet sig imod at lægge stemmer til.

Opinion

LGBT-flaget og den dobbelte dagsorden

Den nylige sag om Pride-flaget viser os en effektiv identitetspolitisk manøvre: Man arbejder for radikale idéer, og samtidig hævder man en banal dagsorden, alle er enige i. Lad os se, hvordan det virker.

Opinion

DR tjener den ensidige feminisme  

Med lanceringen af ’Alle hader feminister’ har statsmediet overgået sig selv i at fodre befolkningen med de rigtige, politisk korrekte meninger.

Opinion

Tag det nu roligt

EU’s optagelse af fælles lån sikrer først og fremmest en lav rente og er ikke begyndelsen på en fælles finanspolitik. Det vil den tyske forfatningsdomstol næppe tillade.

Opinion

’Idealisten’ – værdig skildring af stor journalist

Instruktør Christina Rosendahl og skuespiller Peter Plaugborg leverede en meget fin fortolkning af journalisten Poul Brink i filmen ’Idealisten’. Og det var vigtigt.

Opinion

Således forgår al sværtens herlighed

I 2015 udkom den foreløbig fineste bog i den snævre genre politisk kaffebordsbog. Det var den store udviklings- og forfaldshistorie om den danske valgplakat.

Side 1 of 5

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Værdsætter du at få Indblik?
Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til mainstream medierne. Vi har brug for jeres støtte, så vi kan blive ved med at bringe nyheder uden blinde vinkler.

Send os et bidrag og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev