fbpx

Opinion

Indblik.net | Er domstolene Danmarks Deep State?
Opinion

Er domstolene Danmarks Deep State?

Den betydelige indskrænkelse af borgernes rettigheder i Danmark er ikke blevet prøvet ved domstolene, og har ikke medført kritik fra f.eks. dommerforeningen. Situationen råber på en forfatningsdomstol. Hvis der i Danmark er noget, der nærmer sig ”Deep State” er det domstolene, der har en nær tilknytning til Justitsministeriet.

Opinion

Sæt gang i økonomien

Sæt gang i økonomien Vi må ikke undervurdere de økonomiske problemer, mens vi bekæmper coronaen. En opdeling af pensionister og andre vil hindre den økonomiske nedtur væsentligt. Af Arne Larsen,...
Opinion

MMT – en mærkelig teori om pengetræer

I det seneste årti har kreativiteten blandt de venstreorienterede været stor for at skabe nye begrundelser for den store stat. Men tomme tønder buldrer stadig mest – også for ’Modern Monetary Theory’.

Indblik.net | Frygten for evighedsmaskinen
Opinion

Frygten for evighedsmaskinen

Dommedagsprofeter og projektmagere med evighedsmaskiner er ikke længere så almindelige, som de var i fortiden, men foreningen Gode Penge er værdige repræsentanter for branchen.

Indblik.net | Luk ikke øjnene for internationale løsninger på krisen
Opinion

Luk ikke øjnene for internationale løsninger på krisen

Tidens coronakrise er håndteret af nationalstater med meget forskellige forudsætninger, bemærker Hans Martens og håber på mere fælles beredskab i fremtiden.

Indblik.net | Nærværende, men lidt for ukritisk ny grønlandsfilm
Opinion

Nærværende, men lidt for ukritisk ny grønlandsfilm

Vi starter rigtig godt i ’Kampen om Grønland’ med klip fra rapperen Tupilaks koncert, hvor unge grønlændere går amok til hans stærkt nationalt prægede tekster: ”Vil du have en uddannelse, skal du kunne tale dansk … hvad siger det om det land, vi lever i?”

Indblik.net | Afvikling af demokratiet i Ungarn, løftede øjenbryn i Danmark
Opinion

Afvikling af demokratiet i Ungarn, løftede øjenbryn i Danmark

I Ungarn præsenterede premierminister Viktor Orbans regering fredag den 20. marts et lovforslag, der vil gøre det muligt for regeringen at forlænge den nuværende nødretstilstand med henvisning til Corona-nødsituationen.

Indblik.net | Er SAS vigtigere end Jensens Bøfhus?
Opinion

Er SAS vigtigere end Jensens Bøfhus?

Et flyselskab er vigtigt for tilgængelighed til et land. Men behøver det være et statsligt ejet selskab, spørger Søren Skafte – staten sender jo heller ikke penge til så mange andre firmaer.

Indblik.net | Er danske banker tilstrækkeligt polstrede til at modstå corona-krisen?
Opinion

Er danske banker tilstrækkeligt polstrede til at modstå corona-krisen?

Man må håbe, at den danske økonomi hurtigt kommer op i omdrejninger igen efter coronakrisen. Søren Skafte perspektiverer til den nære fortids bankpakker.

Opinion

Vi har pligt til at tænke kritisk – navnlig i en krise

Opfordringerne til blot at rette ind og følge regeringens anvisninger er legio. Men er det nu også en sund indstilling, eller har vi netop i krisetider pligt til at være særligt opmærksomme på, om myndighederne opfører sig optimalt?

Indblik.net | En ny europæisk industripolitik. Kommer den til at virke?
Opinion

En ny europæisk industripolitik. Kommer den til at virke?

Det er oplagt nødvendigt at modernisere tilgangen til industripolitik i Europa, hvis samarbejde skal give mening, bemærker Hans Martens.

Opinion

Uskyldig fællesmail overtændte identitetsdebatten på KU

Er Københavns Universitet i fare for at blive skueplads for samme identitetspolitiske skyttegravskrig, som man i flere år har ført på amerikanske campusser? Noget kunne tyde på det. I hvert fald benytter en skinger minoritet blandt KU’s studerende enhver lejlighed til at råbe op om påstået marginalisering.

Indblik.net | Ja til klimamål – nej, hvis det gør ondt
Opinion

Ja til klimamål – nej, hvis det gør ondt

Store dele af erhvervslivet støttede straks Folketingets ønske om at nedskære CO2-udledningen med 70% inden 2030. Men så kom Klimarådets udspil, der satte tal på, hvad det vil koste. Og så fik erhvervslivets pibe en anden lyd.

Indblik.net | Marlene Wind halter i sin analyse om tribalisering
Opinion

Marlene Wind halter i sin analyse om tribalisering

Professor i statskundskab ved Københavns Universitet Marlene Wind er dybt bekymret over den anti-liberale og anti-demokratiske udvikling i EU. Det har hun skrevet en bog om med titlen ‘Tribaliseringen af Europa – et forsvar for vores liberale værdier’.

Indblik.net | Økonomien i USA er stærk, aktiemarkeder vildt overvurderet
Opinion

Økonomien i USA er stærk, aktiemarkeder vildt overvurderet

Øjebliksbillede: Der er gode takter på USA’s arbejdsmarked, men aktiemarkederne kan lide under både coronavirus og gældsfinansieret vækst. Det vil få konsekvenser for opsparinger også herhjemme.

Indblik.net | Kort og godt modspil til tidsånden
Opinion

Kort og godt modspil til tidsånden

Rasmus Ulstrup Larsen spidder verden af i dag med bogen ’Tidens tegn’. Det gør han effektivt og velovervejet, selvom hans bog skulle have været længere.

Indblik.net | Coronavirussen har konsekvenser – både sure og søde
Opinion

Coronavirussen har konsekvenser – både sure og søde

Det er forfærdelig nemt at blive forarget, når priserne på mundbind og håndsprit stiger, men prisstigningerne er faktisk et sundhedstegn.

Indblik.net | Et hårdt Brexit nærmer sig
Opinion

Et hårdt Brexit nærmer sig

Briterne og EU står langt fra hinanden på en række punkter, og derfor tyder de nuværende tendenser på en hård skilsmisse, bemærker Hans Martens.

Indblik.net | Medieskævhed: De gode og de onde aktører
Opinion

Medieskævhed: De gode og de onde aktører

Journalister gør forskel på de politiske organisationer i deres arbejde. Denne opdeling mellem ”de gode” og ”de onde” er en central årsag til, at medierne får slagside til venstre.

Indblik.net | Sagesløse vandforbrugere får hele regningen for klimasikring
Opinion

Sagesløse vandforbrugere får hele regningen for klimasikring

Klimaministerens udspil om klimaløsninger til vandforsyning er bekymrende. Det er tvivlsomt, om det løser problemer, men det er sikkert, at forbrugerne må til lommerne igen. I forvejen er vores vandforbrug belagt med store afgifter, som skulle begrænse vores forbrug.

Indblik.net | Tog retten fejl ved udmåling af Britta Nielsens straf?
Opinion

Tog retten fejl ved udmåling af Britta Nielsens straf?

Spektakulære straffesager fører ofte til en ophidset diskussion om retfærdigheden i den udmålte straf – og politikerne vil altid have den højere. Så kan det være en god idé at huske lidt om de basale tanker bag strafudmålingen.

Indblik.net | Socialdemokratiet – når målet helliger midlet
Opinion

Socialdemokratiet – når målet helliger midlet

At Socialdemokratiet nu prøver at styre uafhængige forskere og organisationer, er nyt. Men S har altid følt, at man som regeringsparti ejede embedsværket.

Indblik.net | Ny bog om Corydon er et usagligt smædeskrift
Opinion

Ny bog om Corydon er et usagligt smædeskrift

Det er en forfejlet bog i bredeste forstand, som Mikael Busch har skrevet. Alt for meget spekulation, alt for lidt nyt stof, alt for motiveret i forfatterens foragt.

Indblik.net | Vind og skæv DR-dækning af tysk politik
Opinion

Vind og skæv DR-dækning af tysk politik

Danmarks Radio leverede yderst ensidig dækning af Alternative für Deutschlands politiske sejr ved delstatsvalget i Thüringen. På flere måder.

Indblik.net | Skal Danmark yde borgerløn til studerende fra udlandet?
Opinion

Skal Danmark yde borgerløn til studerende fra udlandet?

11.700 udlændinge i Danmark kunne hæve dansk SU i 2018. Måske er tiden kommet til et opgør med statens gavmildhed for skatteborgernes regning.

Side 1 of 3

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password