fbpx

Opinion

Indblik.net | Mere om mediernes venstredrejning
Opinion

Mere om mediernes venstredrejning

Problemet er ikke, at medierne skriver om klima, tilbagetrækning eller børnehaver. Problemet er måden, de gør det på – og hvad der ikke bliver taget op.

Indblik.net | Udlandet sikrer strøm i danske hjem
Opinion

Udlandet sikrer strøm i danske hjem

Den nominelle danske vindkraftkapacitet er nu ca. 6.000 TW. Det vil sige, at møllerne, hvis de kører for fuld kraft, kan producere 6.000 MW. For året som helhed svarede vindkraften i 2018 til gennemsnitligt ca. 42% af elforbruget.

Indblik.net | NB: Ikke som de andre – og så alligevel
Opinion

NB: Ikke som de andre – og så alligevel

Nye Borgerlige insisterer på at være noget for sig selv. Men hvor meget er det sandt, og hvad indebærer det? En analyse fra ved partiets årsmøde i Vejle.

Indblik.net | Sådan foregår ensidig mediedækning
Opinion

Sådan foregår ensidig mediedækning

Nogle siger, at det er en overdrivelse, at danske medier vinkler mod det grønne og venstreorienterede. Så lad os lige se nærmere på sidste uges dækning af C40-klimamødet.

Indblik.net | Måske er det ikke mediernes ansvar, Omar
Opinion

Måske er det ikke mediernes ansvar, Omar

Journalist Tarek Omar kritiserer et fravær af indvandrere i medierne. Det er en overdrivelse af rang, når han kalder det for det største problem i dansk presse. 

Indblik.net | Kritik af den journalistiske kliché 4: Toppen og bunden
Opinion

Kritik af den journalistiske kliché 4: Toppen og bunden

Medierne bruger begreber som op, ned, top og bund for at beskrive forskelle i samfundet. Det farlige er, når fakta og definitioner udebliver.

Kritik af den politiske kliché 3: Præsidentvalg
Opinion

Kritik af den politiske kliché 3: Præsidentvalg

Den nemmeste historie at fortælle er den med to og kun to modsætninger. Det er en farlig fristelse for medierne, når fortællingen ikke har belæg i virkeligheden.

Kritik af den politiske kliché 2: Statens husholdningsbudget
Opinion

Kritik af den politiske kliché 2: Statens husholdningsbudget

Når journalister kalder finansloven for ”statens husholdningsbudget”, bidrager deres kliché til at misforstå statens rolle i samfundet. Sensommeren er sæson for finanslovsudspil, og mon ikke endnu en journalist vil kalde finansloven for statens husholdningsbudget?

Kritik af den politiske kliché - "Valgkanppen"
Opinion

Kritik af den politiske kliché 1: ’Valgknappen’

Klichéen om ’valgknappen’, som statsministeren kan trykke på, rummer en skjult sandhed. I en serie mediekommentarer sætter Indblik.net fokus på de journalistiske klichéer, og hvordan de forstærke uheldige tendenser i politisk dækning.

Indblik | Nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta!
Opinion

De skyldige

The Great Hack på Netflix viser Facebooks misbrug af deres brugeres persondata, herunder videresalg uden brugernes samtykke til propaganda virksomheden Cambridge Analytica, som var hovedårsagen til at bl.a. Donald Trump vandt det amerikanske valg tilbage i 2016.

De gør folk bange
Opinion

De gør folk bange

Når etablerede danske medier fortæller om Donald Trump, udvælger de med stor omhu historier, der har potentiale til at sætte ham og hans parti i et dårligt lys. De vælger at overse, de historier der har en positiv vinkel på fænomenet.

Side 1 of 1

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password