fbpx

Opinion

Indblik.net | Hvis Pressenævnet var en prisuddeling
Opinion

Hvis Pressenævnet var en prisuddeling

Pressenævnet har offentliggjort de sidste af sagerne, som nævnet fik afgjort i 2019. Her er en aldeles uofficiel oversigt over de mest spændende presseetiske sager fra sidste år.

Indblik.net | En almindelig dag i et skævt Mediedanmark
Opinion

En almindelig dag i et skævt Mediedanmark

Hvor mange eksempler på den rød-grønne slagside i mediedækningen kan man samle ind på en enkelt dag? Vi har set på mediernes dækning en tilfældig dag, 13. januar.

Indblik.net | Nej, statsministeren er ikke ”pressens minister”
Opinion

Nej, statsministeren er ikke ”pressens minister”

Landets regeringschef er i grunden en mærkelig gæst at invitere til uddelingen af Cavlingprisen. Det bunder i en misforståelse over, hvad der er pressens minister.

Indblik.net | Nytårsønske: Borgerlige stemmer mod mørklægning
Opinion

Nytårsønske: Borgerlige stemmer mod mørklægning

Politikerne må holde fast i kampen mod den ’nye’ offentlighedslov, selvom SV har flertal, og medierne er faldet i søvn med hensyn til deres egen interesse. Åbenhed kunne også blive en borgerlig mærkesag.

Indblik.net | Nej tak til kønsrevolution i pressen
Opinion

Nej tak til kønsrevolution i pressen

Ja, der er generelt flere mænd i journalistiske historier. Det er stadig ikke mediernes problem eller mediernes ansvar. Aflys den revolution igen, Rasmus Mark Pedersen.

Indblik.net | Overskrifter røber mediernes skævhed
Opinion

Overskrifter røber mediernes skævhed

Medierne fastholder en mistillid til det konventionelle landbrug, når de kalder pesticider for ”omstridte”, ”udskældte” og ”kontroversielle”.

Indblik.net | Klima og landbrug hos Venstre – et studie i realpolitik
Opinion

Klima og landbrug hos Venstre – et studie i realpolitik

Venstres landsmøde i weekenden viste en tendens til at skrue op for klima-entusiasmen udadtil, mens lovordene til landbruget bliver holdt indadtil. Indblik.net var med i Herning.

Indblik.net | Mere om mediernes venstredrejning
Opinion

Mere om mediernes venstredrejning

Problemet er ikke, at medierne skriver om klima, tilbagetrækning eller børnehaver. Problemet er måden, de gør det på – og hvad der ikke bliver taget op.

Indblik.net | Udlandet sikrer strøm i danske hjem
Opinion

Udlandet sikrer strøm i danske hjem

Den nominelle danske vindkraftkapacitet er nu ca. 6.000 TW. Det vil sige, at møllerne, hvis de kører for fuld kraft, kan producere 6.000 MW. For året som helhed svarede vindkraften i 2018 til gennemsnitligt ca. 42% af elforbruget.

Indblik.net | NB: Ikke som de andre – og så alligevel
Opinion

NB: Ikke som de andre – og så alligevel

Nye Borgerlige insisterer på at være noget for sig selv. Men hvor meget er det sandt, og hvad indebærer det? En analyse fra ved partiets årsmøde i Vejle.

Indblik.net | Sådan foregår ensidig mediedækning
Opinion

Sådan foregår ensidig mediedækning

Nogle siger, at det er en overdrivelse, at danske medier vinkler mod det grønne og venstreorienterede. Så lad os lige se nærmere på sidste uges dækning af C40-klimamødet.

Indblik.net | Måske er det ikke mediernes ansvar, Omar
Opinion

Måske er det ikke mediernes ansvar, Omar

Journalist Tarek Omar kritiserer et fravær af indvandrere i medierne. Det er en overdrivelse af rang, når han kalder det for det største problem i dansk presse. 

Indblik.net | Lykketofts erindringer blev en flad omgang
Opinion

Lykketofts erindringer blev en flad omgang

’Erindringer – Holdning og handling’ af Mogens Lykketoft mangler saft, kraft og ikke mindst nyheder. Mærkeligt, for det kunne ellers have været så godt.

Indblik.net | Pligtlæsning for alle beslutningstagere
Opinion

Pligtlæsning for alle beslutningstagere

Lars Tvede: ”Supertrends – 50 ting, du bør vide om fremtiden” er spændende og helt nødvendig læsning, hvis man vil forstå den teknologiske udvikling.

Indblik.net | Kritik af den journalistiske kliché 4: Toppen og bunden
Opinion

Kritik af den journalistiske kliché 4: Toppen og bunden

Medierne bruger begreber som op, ned, top og bund for at beskrive forskelle i samfundet. Det farlige er, når fakta og definitioner udebliver.

Indblik.net | Søren Pind kæmper stadig – godt
Opinion

Søren Pind kæmper videre – godt

Med ’Frie ord’ har Søren Pind begået en velskrevet og nærværende politisk erindringsbog. Dens største kvaliteter handler nu ikke om Lars Løkke og Kristian Jensen.

Kritik af den politiske kliché 3: Præsidentvalg
Opinion

Kritik af den politiske kliché 3: Præsidentvalg

Den nemmeste historie at fortælle er den med to og kun to modsætninger. Det er en farlig fristelse for medierne, når fortællingen ikke har belæg i virkeligheden.

Indblik.net | Sammensat svanesang for Søren Krarup
Opinion

Sammensat svanesang for Søren Krarup

‘Dansk genmæle’ udgør afslutningen på Søren Krarups imponerende forfatterskab, oplyser forlaget. Det er en opsamling af gode tekster, men udvalget mangler fokus og perspektiv.

Kritik af den politiske kliché 2: Statens husholdningsbudget
Opinion

Kritik af den politiske kliché 2: Statens husholdningsbudget

Når journalister kalder finansloven for ”statens husholdningsbudget”, bidrager deres kliché til at misforstå statens rolle i samfundet. Sensommeren er sæson for finanslovsudspil, og mon ikke endnu en journalist vil kalde finansloven for statens husholdningsbudget?

Kritik af den politiske kliché - "Valgkanppen"
Opinion

Kritik af den politiske kliché 1: ’Valgknappen’

Klichéen om ’valgknappen’, som statsministeren kan trykke på, rummer en skjult og ubehagelig sandhed. I en ny serie mediekommentarer sætter Indblik.net fokus på de journalistiske klichéer, og hvordan de er med til at forstærker uheldige tendenser i politisk dækning.

Indblik | Nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta!
Opinion

De skyldige

The Great Hack på Netflix viser Facebooks misbrug af deres brugeres persondata, herunder videresalg uden brugernes samtykke til propaganda virksomheden Cambridge Analytica, som var hovedårsagen til at bl.a. Donald Trump vandt det amerikanske valg tilbage i 2016.

De gør folk bange
Opinion

De gør folk bange

Når etablerede danske medier fortæller om Donald Trump, udvælger de med stor omhu historier, der har potentiale til at sætte ham og hans parti i et dårligt lys. De vælger at overse, de historier der har en positiv vinkel på fænomenet.

Side 1 of 1

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password