Opinion

Indblik.net | Kritik af den journalistiske kliché 4: Toppen og bunden
Opinion

Kritik af den journalistiske kliché 4: Toppen og bunden

Medierne bruger begreber som op, ned, top og bund for at beskrive forskelle i samfundet. Det farlige er, når fakta og definitioner udebliver.

Kritik af den politiske kliché 3: Præsidentvalg
Opinion

Kritik af den politiske kliché 3: Præsidentvalg

Den nemmeste historie at fortælle er den med to og kun to modsætninger. Det er en farlig fristelse for medierne, når fortællingen ikke har belæg i virkeligheden.

Kritik af den politiske kliché 2: Statens husholdningsbudget
Opinion

Kritik af den politiske kliché 2: Statens husholdningsbudget

Når journalister kalder finansloven for ”statens husholdningsbudget”, bidrager deres kliché til at misforstå statens rolle i samfundet. Sensommeren er sæson for finanslovsudspil, og mon ikke endnu en journalist vil kalde finansloven for statens husholdningsbudget?

Kritik af den politiske kliché - "Valgkanppen"
Opinion

Kritik af den politiske kliché 1: ’Valgknappen’

Klichéen om ’valgknappen’, som statsministeren kan trykke på, rummer en skjult sandhed. I en serie mediekommentarer sætter Indblik.net fokus på de journalistiske klichéer, og hvordan de forstærke uheldige tendenser i politisk dækning.

Indblik | Nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta!
Opinion

De skyldige

The Great Hack på Netflix viser Facebooks misbrug af deres brugeres persondata, herunder videresalg uden brugernes samtykke til propaganda virksomheden Cambridge Analytica, som var hovedårsagen til at bl.a. Donald Trump vandt det amerikanske valg tilbage i 2016.

De gør folk bange
Opinion

De gør folk bange

Når etablerede danske medier fortæller om Donald Trump, udvælger de med stor omhu historier, der har potentiale til at sætte ham og hans parti i et dårligt lys. De vælger at overse, de historier der har en positiv vinkel på fænomenet.

Side 1 of 1

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password