fbpx

Offentligt

Indblik.net | Erhvervslivet behøver biler i København
Politik

Erhvervslivet behøver biler i København

Et forslag på Københavns Kommunes såkaldte Borgersamling kan blive dyrt for erhvervslivet. I disse måneder skal 36 borgere i København give anbefalinger til politikerne om fremtidens trafik i det centrale København, den såkaldte middelalderby.

Indblik.net | Årets 7 mest spøjse klager om ligestilling
Offentligt

7 af årets mest spøjse klager om ligestilling

Danskerne er blevet glade for at klage til Ligebehandlingsnævnet, som sidste år satte rekord med 283 afgørelser. Men ofte kunne klageren have sparet sin tid – og samfundets ressourcer.

Indblik.net | Kommuner med penge i kassen vil have særstøtte
Økonomi

Kommuner med penge i kassen vil have særstøtte

Når der er ekstra penge at hente, er der stor kreativitet blandt landets kommuner. Og hvis kravet om at få penge er, at kommunen er ”vanskeligt stillet”, så finder man gode argumenter for det. Også selv om kommunekassen er ganske polstret.

Indblik.net | Finanslovsudspil: Det siger arbejdsgiverne
Politik

Finanslovsudspil: Det siger arbejdsgiverne

Det er en ny sæson for Folketinget og regeringen, og finansloven er naturligvis kommet højt på den politiske dagsorden med udspil fra finansminister Nicolai Wammen (S). Men hvad siger repræsentanter for de virksomheder, der i høj grad skal finansiere det offentlige forbrug?

Indblik.net | Nybrud: Højere betaling for gode resultater
Offentligt

Nybrud: Højere betaling for gode resultater

Når sukkersygepatienter i Odsherred Kommune oplyser, at de er tilfredse med behandlingen som de får med udstyr og vejledning fra Roche Diabetes Care, så får Roche en højere betaling fra kommunen, end hvis patienterne er mindre tilfredse.

Indblik.net | Flere borgere på offentlig støtte i 2. kvartal
Offentligt

Flere borgere på offentlig støtte i 2. kvartal

I år er der kommet 6.900 flere offentligt forsørgede borgere i den erhvervsdygtige alder. Den udvikling skyldes især tidligere tilbagetrækning.

Indblik.net | 125.000 færre på offentlig forsørgelse
Offentligt

125.000 færre på offentlig forsørgelse

Der er stadig 704.000 mennesker mellem 18 år og 64 år, som lever af penge fra skatteborgerne. Men i de økonomisk gode tider, vi har haft i Danmark i de senere år, er flere mennesker flyttet fra offentlig forsørgelse til egen forsørgelse.

Stor innovation i offentlig sektor – i Norge altså
Offentligt

Stor innovation i offentlig sektor – i Norge altså

Nordmændene har i årevis indbygget krav om teknologisk innovation i deres offentlige udbud. Det har skabt ny teknologi og sparet 334 millioner kroner.

Arbejdsgivere savner mere arbejdskraft
Offentligt

Arbejdsgivere savner mere arbejdskraft

31.000 flere arbejdspladser kunne være besat i første halvår 2019, hvis kandidaterne havde været til stede. Fraværet af arbejdssøgende vækker bekymring i Dansk Arbejdsgiverforening.

Hver anden på kontanthjælp er ikke til rådighed for arbejde
Offentligt

Hver anden på kontanthjælp er ikke til rådighed for arbejde

Hvis man som ledig ønsker at få udbetalt kontanthjælp eller dagpenge, så skal man være aktivt jobsøgende og parat til at tage et arbejde. Men hver anden kontanthjælpsmodtager er ikke til rådighed for arbejdsmarkedet.

Ukendt rådhuscafé kostede København en kvart million skattekroner
Offentligt

Ukendt rådhuscafé kostede København en kvart million skattekroner

Københavns Kommune banede vejen med 248.840 kroner, men Meyers rådhusrestaurant havde svært ved at opnå flere end to gæster om dagen. Nu kommer dødsstødet til Rådhuskælderen.

Indblik | nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta!
Offentligt

Københavns Kommune ødsler med borgernes penge

Københavns Kommune skal sparer på visse områder af kernevelfærden, men ifølge specialkonsulent i tænketanken Cepos, Jonas Herby bruger kommunen 93,4 millioner på projekter, som intet har at gøre med den kommunale kerneydelse.

Nyhed | 66.000 flere børn i 2030 giver plads til nye private institutioner - Indblik
Offentligt

66.000 flere børn i 2030 giver plads til nye private institutioner

Antallet af børn vil stige markant de næste 10 år og ifølge Danmarks Statistik vil der i 2030 være 429.835 børn fra 0 til 5 år — og det er 66.000 eller 18% flere end i dag. Det skaber behov for flere vuggestuer og børnehaver.

Indblik | Nyheder uden blinde vinkler. 100% Fakta!
Offentligt

Ny vejbelægning kan hindre oversvømmelser men kommunerne bruger den ikke

Skybrud og oversvømmelser er ved at være et normalt vejrfænomen i Danmark, men sådan behøver det ikke at være. I hver fald er det muligt at undgå en stor del af de oversvømmelser, som skybruddene medfører.

Offentligt

Udlicitering sker når kommunen mangler penge

Danske kommuner udliciterer samlet kun er fjerdedel af de opgaver, som faktisk er egnet til at blive udsat for konkurrence fra private. Helt nøjagtigt 27,1 procent af de mulige opgaver i 2017.

Offentligt

Kommuner kan spare mange penge, hvis de gør som Vejle

Langt den største del af en families udgifter går hverken til hus, bil eller børn. Den går til kommunalt velfærd via skattebetalingen dvs. vuggestuer, børnehaver, folkeskoler og ældrepleje.

Offentligt

29% af de beskæftigede arbejder nu i den offentlige sektor

Den nye socialdemokratiske regering har aftalt med sine støttepartier, at der skal indføres minimumsnormeringer i børnehave og vuggestuer.

Offentligt

Ikke brug for flere ansatte til at passe børn, men bedre ledelse og mindre bureaukrati

De tørre tal viser, at der ikke er brug for minimumsnomineringer i børnehaver og vuggestuer, men for bedre ledelse og mindre bureaukrati.

Offentligt

UPS! Nu ansættes der igen i det offentlige – det skader Danmarks økonomi

UPS! Nu ansættes der igen i det offentlige – det skader Danmarks økonomi Den store fremgang i beskæftigelsen, som har fundet sted siden 2013, er næsten udelukkende sket i den…

Offentligt

Jobcentre overflødige? 80% nye job går udenom

Jobcentre overflødige? 80% nye job går udenom Der er 94 kommunale jobcentre i Danmark og de koster ca. 8 mia. kroner om året at drive (2015-tal). Men når de ledige skal…

Offentligt

Ingen grund til at bruge flere penge på offentligt forbrug

Ingen grund til at bruge flere penge på offentligt forbrug Selvom der bliver 200.000 flere indbyggere i Danmark i perioden frem til 2025, og der især bliver mange flere ældre,…

DSB får øget konkurrence: Nye regler flytter 250.000 til fjernbusserne

DSB får øget konkurrence: Nye regler flytter 250.000 til fjernbusserne Trafikminister Ole Brik Olesen har netop lavet en aftale med Dansk Folkeparti, som lemper reglerne for de privatejede fjernbusser. I…

Offentligt

Postvæsenet bør privatiseres

Det danske postvæsen, som nu hedder PostNord - kan på trods af Europas højeste posttakster ikke overleve uden konstante statstilskud, og bør derfor privatiseres. Pligten til at uddele breve overalt...
Offentligt

2 af 3 voksne danskere lønnes af det offentlige

Offentligt ansatte plus alle på overførselsindkomster udgør nu 65 pct. af den voksne befolkning i Danmark. Det er af afgørende betydning for det politiske liv, hvor et stort flertal i...
Offentligt

Milliard-besparelser ved at privatisere hjemmeservice

Hvis bare 10 procent af al kommunernes velfærds-service blev udført af private virksomheder, ville samfundet spare 20 milliarder kroner. Men kommunalpolitikerne tænker ikke på samfundet - de tænker kun på...

Side 1 of 2

Offentligt misbrug

De offentlige udgifter stiger og stiger

Offentlige udgifter stiger – alligevel taler fagforeninger og politikere om nedskæringer Det offentlige udgifter i Danmark steg i perioden fra 2000 til 2017 med 136 mia. kroner i faste priser….

Offentligt misbrug

Trafiktavler op og ned – 80 mio. kr. spildt

Spild af skatteborgernes penge – elektroniske trafiktavler pilles ned og det koster borgerne 80 mio. kroner Det ligner en molbohistorie. Først besluttede politikerne at sætte elektroniske trafik-tavler op for at…

Offentligt misbrug

Borgernes retssikkerhed i skattesager svækket

En borger, som er utilfredshed Skats afgørelse, kan anke sin sag til skatteankenævnet. Men de mennesker, som sidder i skattenævnene, har hverken juridisk eller skattemæssig viden - og kan ikke...

Side 1 of 1

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password