Økonomi

Samfund

Regeringens økonomiske politik går ud over de fattigste

Den borgerlige tænketank Cepos har analyseret den socialdemokratiske regerings samlede økonomiske politik. Lave indkomster er hårdest ramt.

Økonomi

CEPOS advarer mod ”venstre-ekstremistisk” skatteforslag

Enhedslistens økonomiske politik er det rene vand sammenlignet med Thomas Pikettys forslag til en ny formueskat. Det vil føre til ”massiv kapitalflugt”, advarer cheføkonom ved CEPOS Mads Lundby Hansen.

Økonomi

Seksdagesregel kostede milliarder – regeringen fortryder ikke

Den omstridte seksdagesregel har været dyr for danske hoteller, feriecentre og vandrehjem. Regeringen fortryder imidlertid ikke dens indførelse.

Økonomi

Danmark i EU-toppen som skatteplaget land

Mens danskerne må finde sig i nye skatter, går udviklingen i Sverige den anden vej. Skattetrykket stiger i Danmark og falder i Sverige.

Økonomi

Danske cigaretpriser er steget mindst i EU

I forhold til de generelle leveomkostninger, slipper danske rygere billigt. Vores tobakspriser hører dog fortsat til de højeste i EU. 

Økonomi

Afgifter gjorde ikke Grønland sundere

Grønlandske politikere hævede afgifter på usunde varer, begrundet i at befolkningen skulle være sundere. Det er bare ikke sket.

Økonomi

Offentlige plejehjemspriser skal frem i lyset

Hvad koster det for hver enkelt kommune per døgn, at en borger bor på et plejehjem? Der er angiveligt store forskelle, og Konservative vil gøre regnskabet op.

Erhverv

Pensionsselskaber på vej mod private plejehjem 

Det er næsten et nyt område at bevæge sig ind i – finansiering af boliger og plejehjem via danskernes penge i pensionsselskaber. Og det er politisk følsomt

Økonomi

Coronakrisen har fremmet egoistisk handelspolitik

Tænketanken Axcelfuture har analyseret de nyeste tendenser i verdenshandelen. Konklusionen er ikke opløftende for skabelsen af velstand.

Erhverv

Private plejehjem populære – flere undervejs

Beboere strømmer til privat plejehjem i Frederikssund – og kommunen står med tomme pladser. Men borgerne har frit valg, og kommunale tilskud følger med.

Erhverv

Falck er klar til lavere priser

Der skal mindre beløb på, når Falck udsteder girokort til det offentlige, og det vil ske, hvis Falck skal vinde nye kontrakter.

Økonomi

Aktiekurserne er ikke udtryk for økonomiens sande tilstand 

Staternes økonomiske svar på coronakrisen gør de rige endnu rigere og øger uligheden.  Men erfaringerne fra finanskrisen betyder, at der ikke er noget at gøre ved det.

Økonomi

Nu giver Falcks mangeårige overpriser bagslag

Mere konkurrence på ambulanceområdet – modsat sidst. Sådan lyder det fra flere regioner, der tidligere har måttet leve med, at Falck med sine overpriser styrede markedet. Kontrakter for milliarder er på vej i udbud.

Opinion

Kan Danmark tolerere, at EU går videre end Maastricht?

De nye store europæiske hjælpepakker rejser spørgsmålet, om EU-fællesskabet er ved at tiltage sig finanspolitiske kompetencer. 

Landbrug

Landbrugets økonomi fik massivt løft i 2019

2019 blev et godt år for landbruget. Den såkaldte bruttofaktorindkomst er foreløbigt opgjort til 31,8 milliarder kroner, og det er kun overgået i 2012.

Opinion

Kan enighed om gigantisk EU-hjælpepakke tilføre EU ny dynamik?

Tyskland og Frankrigs enighed om at oprette en gigantisk EU-hjælpefond kan bidrage til realiseringen af en fuldt udviklet Økonomisk og Monetær Union. Unionen skal solidarisk optage og hæfte for et lån på 3.500 mia. kroner, som skal tilgodese nødlidende medlemslande.

Økonomi

Aarhus Kommune gør stadig flere embedsmænd til lønmillionærer

Selvom det tidligere har knebet med at få budgetterne til at hænge sammen, har Aarhus Kommune ikke svært ved at finde millioner til embedsmandslønninger. Det viser gravermediet Journalista.dk’s aktindsigt i de lokale lønninger.

Økonomi

Grøn bankplan bekymrer økonomer

Finanssektoren vil sætte danskernes indlån på over 1.100 mia. kr. i spil i grøn omstilling. Men det kan blive farligt og dyrt, siger privatøkonom.

Erhverv

Danske vandselskaber kan effektivisere for 3,9 mia. kr.

Vores vandforsyning drives for ineffektivt, og derfor er den for dyr i drift. Det viser en ny analyse fra Forsyningssekretariatet.

Økonomi

Danske banker får udsat kapitalkrav på 78 mia. kroner

EU-Kommissionen vil give bankerne bedre muligheder for at kunne hjælpe virksomhederne til at overleve coronakrisen. Til gengæld opfordres de til at være tilbageholdende med bonusudbetalinger.

Økonomi

Corona-fænomenet er økonomisk ude af proportioner

Ph.d., kardiolog Jørn Bech Laursen mener, at det er nødvendigt at regne på, hvad coronaen koster. Og hvad det koster at redde den enkelte patient. Vi må lære af erfaringerne inden næste virus.

Klima

Finanssektorens klimaforslag møder kritik i landbruget

Bankerne signalerer ”business as usual” og lover ingen særlige vilkår til landbruget i forbindelse med finanssektorens klima-partnerskaber.

Indblik.net | Den rigeste ene procent betaler 9,3% af alle skatter og afgifter
Samfund

Den rigeste ene procent betaler 9,3% af alle skatter og afgifter

Man skal tjene 1,5 mio. kr. årligt for at høre til blandt Danmarks rigeste procent. Mange interessante tal i fordelingspolitisk redegørelse fra tænketanken Cepos.

Indblik.net | Mange flere udlændinge på dagpenge
Økonomi

Mange flere udlændinge på dagpenge

Mens flere danskere forlader dagpengesystemet, går udviklingen den modsatte vej for udlændinge, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som er gengivet i Fagbladet 3F.

Indblik.net | Kommunal udligning er blevet partipolitik
Økonomi

Kommunal udligning er blevet partipolitik

Nye regler for udligning tyder på, at regeringen vil favorisere sine egne venner ude i kommunerne. Cepos-forskningschef efterspørger et fagligt grundlag.

Side 1 of 3

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password