Økonomi

Nyhed | Et retfærdigt skattesystem - Indblik
Økonomi

Et retfærdigt skattesystem

De fleste i Danmark er enige om, at de mest velhavende skal betale mere til de fælles goder end de fattigste. I dag betaler den rigeste ene procent 9,4% af alle skatter — og man kan diskutere, om det er den rigtige beskatning.

Nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta! Indblik
Økonomi

Velfærdsstaten gør ikke borgere lykkelige

Professor i økonomi ved Århus Universitet, Christian Bjørnskov, er en af verdens førende forskere i lykke og tilfredshed, han fastslår i en ny forskning, at når velfærdsstaten går ud over sine naturlige kerneopgaver, bliver borgerne mindre lykkelige.

Nyheder unden blinde vinkler. 100% fakta | Indblik
Økonomi

Bjørn Lomborg: Vælgere i hele verden siger nej til ekstrem klimapolitik

Klimadebattøren, Bjørn Lomborg, dokumenterer i en avis at, man overalt i verden afviser en dyr klimapolitik, med store omkostninger for den enkelte, man foretrækker i stedet politikere, som fokuserer på billig energi.

Økonomi

Borgerlig frygt for at kommunale pengetanke vil give overforbrug

Kommunekasserne bugner med en samlet likviditet på 47,9 mia. kroner og der vil komme et kolossalt pres på regeringen for at acceptere, at kommunerne bruger de opsparede midler.

Økonomi

Uddannelsesvalg cementerer lønforskel mellem kønnene

Kvinder er overrepræsenteret på de lange uddannelser, som giver den ringeste løn og underrepræsenteret på de uddannelser, som giver de højeste lønninger.

Økonomi

Fairtrade – tvivlsom fordel for verdens fattige

Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder i nogle af verdens fattigste lande får en fair indtægt. Men spørgsmålet er, om den højere pris, f.eks. Fairtrades kaffe koster, også kommer bønderne i udviklingslandene til gode.

Økonomi

Så meget koster velfærdsstaten en LO-familie: 50% af indkomsten

Så meget koster velfærdsstaten en LO-familie: 50% af indkomsten En typisk LO-familie betaler cirka halvdelen af sin indkomst i skat. Direktør Martin Ågerup forklarer i videoen fra CEPOS, hvad pengene…

Økonomi

Fattige børn klarer sig bedst hvis far eller mor arbejder

Fattige børn klarer sig bedst hvis far eller mor arbejder Tænketanken Arbejderbevægelsen Erhvervsråd (finansieret af fagbevægelsen) excellerer i analyser af fattigdommen i Danmark. Ud fra den såkaldte fattigdoms-grænse, der er defineret…

Økonomi

Frihed eller lighed?

Den svenske idehistoriker og politisk analytiker, Johan Norberg, gennemgår i dette program  begreberne frihed og lighed.  Han tager udgangspunkt i den Nobelpris-vindende økonom, Milton Friedmans tv-serie fra 1980, “Free to...

Side 1 of 1

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password