fbpx

Nyhedsarkiv

Coronakrisen viser problemet med klimatiltag
Klima

Coronakrisen viser problemet med klimatiltag

Coronakrisen viser problemet med klimatiltag Klimatiltag kræver nedlukning af produktionen i stil med det, som er sket under coronakrisen. Og det vil ingen lande stå model til. Af Kaj Mieritz,...
Politik

Snowden: Midlertidig lovgivning kan blive permanent

Den kendte whistleblower Edward Snowden advarer borgere, som blindt omfavner statslige kontroltiltag mod coronavirus. Det skete til filmfestivalen CPH:DOX.

EU

Stadig færre danskere i EU’s institutioner

Der er ikke så mange danskere i EU-organerne som tidligere. Det er en højst risikabel udvikling, siger formanden for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen.

Politik

Kun én forsvarsordfører har læst afgørende notat

Det lykkedes kun Indblik.net at opstøve en enkelt forsvarsordfører, som har læst Kammeradvokatens notat om statens kompensationsmodel til støjramte naboer til Flyvestation Skrydstrup.

Indblik.net | Er domstolene Danmarks Deep State?
Opinion

Er domstolene Danmarks Deep State?

Den betydelige indskrænkelse af borgernes rettigheder i Danmark er ikke blevet prøvet ved domstolene, og har ikke medført kritik fra f.eks. dommerforeningen. Situationen råber på en forfatningsdomstol. Hvis der i Danmark er noget, der nærmer sig ”Deep State” er det domstolene, der har en nær tilknytning til Justitsministeriet.

Opinion

Sæt gang i økonomien

Sæt gang i økonomien Vi må ikke undervurdere de økonomiske problemer, mens vi bekæmper coronaen. En opdeling af pensionister og andre vil hindre den økonomiske nedtur væsentligt. Af Arne Larsen,...
Opinion

MMT – en mærkelig teori om pengetræer

I det seneste årti har kreativiteten blandt de venstreorienterede været stor for at skabe nye begrundelser for den store stat. Men tomme tønder buldrer stadig mest – også for ’Modern Monetary Theory’.

Landbrug

Økonom og landmand får afvist afhandling

Aarhus Universitet vil ikke antage Bjarne Brønseruds afhandling om ’30 års miljøpolitik – en katastrofe’. Det betyder ikke, at Brønseruds påstande er modsagt, understreger han selv.

Indblik.net | Embedsmænd bag rumforslag manglede faglig indsigt
Erhverv

Embedsmænd bag rumforslag manglede faglig indsigt

Det var en arbejdsgruppe domineret af djøffere frem for fagfolk, som støbte kuglerne til regeringens nye forslag om at forbyde private raketopsendelser. Aktindsigt til Indblik.net bekræfter bekymringer i den danske rumsektor.

Indblik.net | Frygten for evighedsmaskinen
Opinion

Frygten for evighedsmaskinen

Dommedagsprofeter og projektmagere med evighedsmaskiner er ikke længere så almindelige, som de var i fortiden, men foreningen Gode Penge er værdige repræsentanter for branchen.

Politik

V-profil vil kulegrave ordning til støjramte i Skrydstrup

Naboerne til Flyvestation Skrydstrup skal have kompensation for deres støjgener, men må ikke se notatet fra Kammeradvokaten, der ligger til grund for modellen. Det er kritisabelt, mener Venstres folketingsmedlem Hans Christian Schmidt.

Indblik.net | Luk ikke øjnene for internationale løsninger på krisen
Opinion

Luk ikke øjnene for internationale løsninger på krisen

Tidens coronakrise er håndteret af nationalstater med meget forskellige forudsætninger, bemærker Hans Martens og håber på mere fælles beredskab i fremtiden.

Indblik.net | EU’s indre grænser lukkes – kan være start på nybrud
EU

EU’s indre grænser lukkes – kan være start på nybrud

15 EU-lande har nu lukket grænserne og indført kontrol med indrejsende – for at holde nye corona-tilfælde ude. Det kan være starten på et opgør med Schengen-aftalen, som sikrer EU-borgere fri adgang til alle EU-lande.

Klima

Bayerns regeringschef vil af med klimaafgifter

Hvis man fjerner de høje klimaafgifter på strøm, vil man kunne afbøde en del af følgerne af coronakrisen, siger Bayerns ministerpræsident, Markus Söder.

Indblik.net | Nærværende, men lidt for ukritisk ny grønlandsfilm
Opinion

Nærværende, men lidt for ukritisk ny grønlandsfilm

Vi starter rigtig godt i ’Kampen om Grønland’ med klip fra rapperen Tupilaks koncert, hvor unge grønlændere går amok til hans stærkt nationalt prægede tekster: ”Vil du have en uddannelse, skal du kunne tale dansk … hvad siger det om det land, vi lever i?”

Samfund

Globalisering vil også løse coronakrisen

Selvom globaliseringen fremmer pandemier som Corona, er løsningen ikke at stoppe den, men at bruge dens fordele. Det vil sige at bruge de bedste tekniske løsninger, hvor end de er, til at helbrede de syge, mener den svenske liberale idéhistoriker Johan Norberg. 

Indblik.net | Afvikling af demokratiet i Ungarn, løftede øjenbryn i Danmark
Opinion

Afvikling af demokratiet i Ungarn, løftede øjenbryn i Danmark

I Ungarn præsenterede premierminister Viktor Orbans regering fredag den 20. marts et lovforslag, der vil gøre det muligt for regeringen at forlænge den nuværende nødretstilstand med henvisning til Corona-nødsituationen.

Teknologi

Atomteknologi effektiviserer landbrug og gavner klimaet

Enorme mængder vand går hver dag til spilde i forbindelse med landbrugsdrift verden over. Men vandets bevægelser i jorden spores og vandforbruget kan effektiviseres gennem brug af såkaldt isotopmåling. Det vil særligt gavne i udviklingslande.

Klima

Store snemængder på den nordlige halvkugle i år

Klimaændringerne har indtil videre ikke medført mindre snefald samlet set i vores del af verden. Det viser aktuelle finske data.

Indblik.net | Er SAS vigtigere end Jensens Bøfhus?
Opinion

Er SAS vigtigere end Jensens Bøfhus?

Et flyselskab er vigtigt for tilgængelighed til et land. Men behøver det være et statsligt ejet selskab, spørger Søren Skafte – staten sender jo heller ikke penge til så mange andre firmaer.

Indblik.net | Landbruget går til retten i kampen mod usaglig regulering
Landbrug

Landbruget går til retten i kampen mod usaglig regulering

Organisationen Bæredygtigt Landbrug vil ikke acceptere at blive reguleret på usagligt grundlag. Så derfor går man til retten, når man mener, myndighederne og politikerne ikke har kendsgerningerne på deres side.

Erhverv

Internationale virksomheder tager ansvar under coronakrise

Samfundsansvar er ikke kun et statsligt anliggende, og hjælpen går ikke kun en vej. Det beviser adskillige internationale virksomheder, der under coronakrisen tilbyder hjælp til myndigheder og civilsamfund.

Indblik.net | Virksomhed med lægespecialister tilbyder gratis telemedicin til KOL- og astmapatienter
Erhverv

Virksomhed med lægespecialister tilbyder gratis telemedicin til KOL- og astmapatienter

Epital Health vil stille sit gennemprøvede telemedicinkoncept til rådighed for to store patientgrupper, som er i livsfare, hvis de rammes af coronavirussen. Det tilbydes på nonprofitbasis.

Erhverv

Dansk Akvakultur: Ministeriet må være lige kritisk over for alle lobbyister

Interesseorganisationen Dansk Akvakulturs formand, Niels Dalsgaard, refererer i foreningens nyhedsbrev til en artikel i Indblik.net.

Indblik.net | Er danske banker tilstrækkeligt polstrede til at modstå corona-krisen?
Opinion

Er danske banker tilstrækkeligt polstrede til at modstå corona-krisen?

Man må håbe, at den danske økonomi hurtigt kommer op i omdrejninger igen efter coronakrisen. Søren Skafte perspektiverer til den nære fortids bankpakker.

Landbrug

Udenlandsk interesse i billig dansk landbrugsjord stiger

Stadig flere udenlandske investorer fatter interesse for dansk landbrugsjord, der er en god og sikker investering. Det er til gavn for både investorer og landmænd.

Opinion

Vi har pligt til at tænke kritisk – navnlig i en krise

Opfordringerne til blot at rette ind og følge regeringens anvisninger er legio. Men er det nu også en sund indstilling, eller har vi netop i krisetider pligt til at være særligt opmærksomme på, om myndighederne opfører sig optimalt?

Indblik.net | Nyt lovforslag truer spirende dansk rumindustri
Erhverv

Nyt lovforslag truer spirende dansk rumindustri

Den nye rumlov, som regeringen ønsker, vil flytte alle større raketopsendelser til udlandet. Det vil bremse de astronomiske ildsjæle og koste dyrt for den danske rumindustri. Derfor mødes udspillet med kraftige protester.

Indblik.net | EU holder øje med russisk misinformation
Medier

EU holder øje med russisk misinformation

Kommissionen udsender hver uge en rapport om, hvordan russiske medier og troldefabrikker med misinformation forsøger at skabe et mediebillede, der fremmer Ruslands kort over verden.

Indblik.net | Selvstændige forener sig
Erhverv

Selvstændige forener sig

Samme dag som nedlukningen af Danmark er officiel, og ansatte i den enorme offentlige sektor er sendt hjem med fuld løn, stiftes en ny forening: Danske Soloselvstændige.

Idnblik.net | Behov for nytænkning som støtter borgeren i tvister med staten
Samfund

Behov for nytænkning som støtter borgeren i tvister med staten

Det er utroligt svært for den almindelige danske borger at få sin ret, hvis han eller hun anlægger sag mod stat eller kommune.

Indblik.net | En ny europæisk industripolitik. Kommer den til at virke?
Opinion

En ny europæisk industripolitik. Kommer den til at virke?

Det er oplagt nødvendigt at modernisere tilgangen til industripolitik i Europa, hvis samarbejde skal give mening, bemærker Hans Martens.

Indblik.net | Ungarn fokuserer på de mest udsatte
Samfund

Ungarn fokuserer på de mest udsatte

Regeringer har indtil videre behandlet corona-pandemien vidt forskelligt. I Ungarn har staten primært haft fokus på ældre og sygdomsvækkede borgere, fortæller dansk expat.

Opinion

Uskyldig fællesmail overtændte identitetsdebatten på KU

Er Københavns Universitet i fare for at blive skueplads for samme identitetspolitiske skyttegravskrig, som man i flere år har ført på amerikanske campusser? Noget kunne tyde på det. I hvert fald benytter en skinger minoritet blandt KU’s studerende enhver lejlighed til at råbe op om påstået marginalisering.

Indblik.net | Den rigeste ene procent betaler 9,3% af alle skatter og afgifter
Samfund

Den rigeste ene procent betaler 9,3% af alle skatter og afgifter

Man skal tjene 1,5 mio. kr. årligt for at høre til blandt Danmarks rigeste procent. Mange interessante tal i fordelingspolitisk redegørelse fra tænketanken Cepos.

Klima

Landmand og ph.d. i kemi: Landbruget er ikke problemet, men en del af løsningen

I den danske klimadebat står landbruget ofte for skud. Men det er ikke formålstjenligt at forlange af danske landmænd, at de skal reducere deres udledning. Danske landbrug binder allerede CO2 svarende til hele Danmarks samlede udledning, og der er potentiale til mere, skriver landmand og ph.d. i kemi Frans W. Langkilde i Maskinbladet.

Indblik.net | Bios’ ambulancer klar til ny kamp med Falck
Erhverv

Bios’ ambulancer klar til ny kamp med Falck

I 2015 lykkedes det Falck med ulovlige tricks at fjerne ambulanceselskabet Bios som konkurrent på markedet for ambulancekørsel i Danmark.

Indblik.net | Ja til klimamål – nej, hvis det gør ondt
Opinion

Ja til klimamål – nej, hvis det gør ondt

Store dele af erhvervslivet støttede straks Folketingets ønske om at nedskære CO2-udledningen med 70% inden 2030. Men så kom Klimarådets udspil, der satte tal på, hvad det vil koste. Og så fik erhvervslivets pibe en anden lyd.

Indblik.net | Københavns Kommune lancerer dyr konkurrent til private kulturportaler
Erhverv

Københavns Kommune lancerer dyr konkurrent til private kulturportaler

Selvom der i forvejen findes et væld af private kulturportaler med guides til byens kulturtilbud, har Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune lanceret en offentlig pendant til disse i form af brugbyen.nu.

Indblik.net | Nye Borgerlige vil afskaffe omstridt ministerbetjeningsregel
Politik

Nye Borgerlige vil afskaffe omstridt ministerbetjeningsregel

Offentlige myndigheder skal fremover udvise ”markant mere åbenhed”, end tilfældet er nu. Det mener Nye Borgerlige, som derfor har fremsat forslag om at ophæve den såkaldte ministerbetjeningsregel i offentlighedsloven.

ndblik.net | LA kræver ministersvar om embedsmands handling i sag om fiskeopdræt
Politik

LA kræver ministersvar om embedsmands handling i sag om fiskeopdræt

LA’s formand, Alex Vanopslagh, har bedt miljøminister Lea Wermelin læse artikel i Indblik.net og svare på artiklens dokumentation af, at en embedsmand tilbageholdt ubelejlige fakta.

Indblik.net | Marlene Wind halter i sin analyse om tribalisering
Opinion

Marlene Wind halter i sin analyse om tribalisering

Professor i statskundskab ved Københavns Universitet Marlene Wind er dybt bekymret over den anti-liberale og anti-demokratiske udvikling i EU. Det har hun skrevet en bog om med titlen ‘Tribaliseringen af Europa – et forsvar for vores liberale værdier’.

Indblik.net | Transportøkonom om elbusser i Ballerup: Værste projekt nogensinde
Samfund

Transportøkonom om elbusser i Ballerup: Værste projekt nogensinde

Anlægsomkostninger på 195 millioner kroner og et efterfølgende tab for samfundet på hele 1,6 milliarder kroner. Det bliver det økonomiske resultat af Ballerup Kommunes og Movias nye BRT-busprojekt.

Indblik.net | Færre EU-love betyder ikke mindre EU-indflydelse
Politik

Færre EU-love betyder ikke mindre EU-indflydelse

Debatten om EU’s indflydelse på medlemsstaternes nationale lovgivning har raset i årtier. EU har aldrig lovgivet mindre end nu, og i 2019 vedtog man det laveste antal forordninger i 30 år. Alligevel vægrer to danske EU-forskere sig ved at drage konklusioner angående unionens indflydelse på dansk lovgivning. Det kan ikke gøres op i tal, lyder svarene.

Indblik.net | Økonomien i USA er stærk, aktiemarkeder vildt overvurderet
Opinion

Økonomien i USA er stærk, aktiemarkeder vildt overvurderet

Øjebliksbillede: Der er gode takter på USA’s arbejdsmarked, men aktiemarkederne kan lide under både coronavirus og gældsfinansieret vækst. Det vil få konsekvenser for opsparinger også herhjemme.

Indblik.net | Kort og godt modspil til tidsånden
Opinion

Kort og godt modspil til tidsånden

Rasmus Ulstrup Larsen spidder verden af i dag med bogen ’Tidens tegn’. Det gør han effektivt og velovervejet, selvom hans bog skulle have været længere.

Indblik.net | Nyt stof vil øge chancen for at overleve kræft
Teknologi

Nyt stof vil øge chancen for at overleve kræft

Scandion Oncology, som er et dansk biotech-selskab noteret på den svenske Spotlight-børs, mener at have fundet ud af, hvordan man sætter resistente kræftceller ud af kraft.

Indblik.net | Statens advokat skal være saglig, ikke partisk
Samfund

Justitsministeren: Statens advokat skal være saglig, ikke partisk

Der er nu ikke længere tvivl om, at Kammeradvokaten skal følge forvaltningsrettens regler om saglighed, lighed og proportionalitet, når han optræder som advokat for stat, kommune eller anden offentlig myndighed.

Indblik.net | Rock-legende hykler om dyrevelfærd
Medier

Rock-legende hykler om dyrevelfærd

Musikeren Robert Plant har netop aflyst en koncert på sommerens G! Festival på Færøerne begrundet i landets grindehvalsjagt. Men Led Zeppelin-legenden har ingen betænkeligheder ved at give koncerter i lande med langt større forklaringsproblemer end Færøerne i forhold til dyrevelfærd.

Indblik.net | I skoven: Regnefejl gik medierne rundt
Medier

I skoven: Regnefejl gik medierne rundt

I november berettede medier og aktører om alarmerende udvikling i skovene. Nu viser det sig, at frygten baserede sig på en fejl i opgørelsen af dødt ved.

Indblik.net | Coronavirussen har konsekvenser – både sure og søde
Opinion

Coronavirussen har konsekvenser – både sure og søde

Det er forfærdelig nemt at blive forarget, når priserne på mundbind og håndsprit stiger, men prisstigningerne er faktisk et sundhedstegn.

Indblik.net | Fransk miljøaktivist: Vindkraft er fup og fidus
Energi

Fransk miljøaktivist: Vindkraft er fup og fidus

En ny bog med titlen ’En blæst af galskab. Vindkraft i Frankrig, fup og fidus’ går i rette med den franske regerings plan om at erstatte kernekraft med vind og sol.

Indblik.net | Jo, der er stadig isbjørne i fremtiden
Klima

Jo, der er stadig isbjørne i fremtiden

Der er stadig forskellige signaler om, hvor godt isbjørnen er kørende. Fakta siger, at det går godt – men dyret er rodet ind i følelser og politik om klimaet.

Indblik.net | Industrien oplever markant vækst i omsætningen
Erhverv

Industrien oplever markant vækst i omsætningen

Det går fortsat fremad for industrien, der fra 2018 til 2019 oplevede en vækst i omsætning på fire procent. Særligt maskinindustrien og medicinalindustrien imponerer, mens branchegruppen råstofindvinding er udfordret.

Indblik.net | Et hårdt Brexit nærmer sig
Opinion

Et hårdt Brexit nærmer sig

Briterne og EU står langt fra hinanden på en række punkter, og derfor tyder de nuværende tendenser på en hård skilsmisse, bemærker Hans Martens.

Indblik.net | Ny Europa-analytiker på Indblik.net
Medier

Ny Europa-analytiker på Indblik.net

Tidligere direktør for tænketanken European Policy Centre i Bruxelles, cand. scient.pol. Hans Martens er blevet tilknyttet Indblik.net som analytiker af europæiske forhold.

Indblik.net | Atomkraft skal sikre Canadas klimamål
Energi

Atomkraft skal sikre Canadas klimamål

Canadas minister for naturressourcer, Seamus O’Regan, mener, at landets klimamål kun kan nås med stigende anvendelse af atomkraft.

Indblik.net | Medieskævhed: De gode og de onde aktører
Opinion

Medieskævhed: De gode og de onde aktører

Journalister gør forskel på de politiske organisationer i deres arbejde. Denne opdeling mellem ”de gode” og ”de onde” er en central årsag til, at medierne får slagside til venstre.

Indblik.net | Datatilsynet arbejder videre med frimurersag
Medier

Datatilsynet arbejder videre med frimurersag

Den lækkede liste over frimurere, der endte på siden POV International, er stadig en verserende sag hos Datatilsynet fire måneder senere.

Indblik.net | LA: Flyt ansvaret for vandløb til Transportministeriet
Politik

LA: Flyt ansvaret for vandløb til Transportministeriet

Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, har ingen tillid til, at vandløbene administreres forsvarligt i Miljø- og Fødevareministeriet. Det sagde Vanopslagh på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling.

Indblik.net | Sagesløse vandforbrugere får hele regningen for klimasikring
Opinion

Sagesløse vandforbrugere får hele regningen for klimasikring

Klimaministerens udspil om klimaløsninger til vandforsyning er bekymrende. Det er tvivlsomt, om det løser problemer, men det er sikkert, at forbrugerne må til lommerne igen. I forvejen er vores vandforbrug belagt med store afgifter, som skulle begrænse vores forbrug.

Indblik.net | Pressenævn: Enhedslisten tabte, Stram Kurs vandt
Medier

Pressenævn: Enhedslisten tabte, Stram Kurs vandt

Ritzau og BT fik ikke kritik for dækning af sagen om Enhedslistens sygemeldte borgmester. Men Stram Kurs vandt over Politiken i en sag om en Krystalnats-demonstration.

Indblik.net | Muslimsk pige taber sag om gymnasiedans
Samfund

Muslimsk pige taber sag om gymnasiedans

En gymnasieelev klagede over, at hun skulle danse lanciers i idrætstimen. Men efter en hårfin afgørelse er gymnasiet sluppet for kritik i Ligebehandlingsnævnet.

Indblik.net | Telemedicin i Danmark: Hvordan undgår man ny it-skandale?
Erhverv

Telemedicin i Danmark: Hvordan undgår man ny it-skandale?

Udrulningen af den telemedicinske infrastruktur i hele Danmark er i fuld gang og skal være klar til at håndtere patienter med svær KOL fra 1. september. Der er styr på det, lover de involverede parter.

Indblik.net | Tog retten fejl ved udmåling af Britta Nielsens straf?
Opinion

Tog retten fejl ved udmåling af Britta Nielsens straf?

Spektakulære straffesager fører ofte til en ophidset diskussion om retfærdigheden i den udmålte straf – og politikerne vil altid have den højere. Så kan det være en god idé at huske lidt om de basale tanker bag strafudmålingen.

Indblik.net | Hvor er familiernes retssikkerhed?
Samfund

Hvor er familiernes retssikkerhed?

Børnenes statsminister vil fjerne flere børn fra deres familier. Men ifølge familieadvokat har kommunerne slet ikke styr på de sager, der er, og børnene bliver ikke bedre stillet, når de overgives til systemet.

Indblik.net | Pressenævnet giver klaps til socialdemokrater
Medier

Pressenævnet giver klaps til socialdemokrater

En strid mellem to medier, socialdemokratiske Pio og Mandag Morgen, er nu afklaret i Pressenævnet. Pio begik fejl over for Mandag Morgen under sin dækning af boligpolitik, kritiserer nævnet.

Indblik.net | Butiksejere må ikke dele billeder af butikstyve
Politik

Butiksejere må ikke dele billeder af butikstyve

Dansk Folkepartis beslutningsforslag ville give butikker mulighed for at offentliggøre billeder af gerningsmænd, når der sker tyverier. Men det går justitsministeren ikke ind for.

Indblik.net | Minister: Ja til thorium-forskning, nej til a-kraft
Energi

Minister: Ja til thorium-forskning, nej til a-kraft

Foreningen REO, Ren Energi Oplysning, som ønsker atomkraft i Danmark, har fået forskningsministerens holdning til a-kraft og thorium.

Indblik.net | Skeptisk klimagruppe samler over 100.000 nordmænd
Klima

Skeptisk klimagruppe samler over 100.000 nordmænd

Den norske Facebook-gruppe ’Folkeoprøret mod klimahysteriet’ har samlet usædvanlig stor tilslutning, selvom gruppen blot er to uger gammel.

Indblik.net | Lobbyisme og åbenhed – sådan gør man andre steder
Politik

Lobbyisme og åbenhed – sådan gør man andre steder

Den demokratiske verden er fuld af lobbyister, der arbejder for deres interesser. Her ser vi nærmere på deres forskellige forhold i Europa og USA.

Indblik.net | Historikere afviser klimaalarmisme
Klima

Historikere afviser klimaalarmisme

Mens klimadebatten har vind i sejlene, er flere historikere blevet skeptiske over for de alarmistiske dele af bevægelsen. Indblik.net har talt med fire af dem.

Indblik.net | Videnskabsskolen: Flere borgerlige skal skrive ph.d.
Samfund

Videnskabsskolen: Flere borgerlige skal skrive ph.d.

Den borgerlig-liberale tænketank Cepos opretter nyt akademi for at fremme borgerlige talenters lyst til at skrive ph.d. og søge ind som forskere og undervisere på universiteterne.

Indblik.net | Socialdemokratiet – når målet helliger midlet
Opinion

Socialdemokratiet – når målet helliger midlet

At Socialdemokratiet nu prøver at styre uafhængige forskere og organisationer, er nyt. Men S har altid følt, at man som regeringsparti ejede embedsværket.

Indblik.net | Embedsmand og lobbyister skjuler ubelejlige fakta om fiskeopdræt
Erhverv

Embedsmand og lobbyister skjuler ubelejlige fakta om fiskeopdræt

Miljø- og Fødevareministeriet arbejder tæt sammen med lobbyisterne fra Dansk Miljøteknologi og Danmarks Sportsfiskerforbund om at flytte havbrugene på land. Ministeriet ønsker at tilbageholde fakta, som viser, at laksebrug på land slet ikke lever op til forventningerne. Meget kritisabelt, siger Dansk Akvakultur.

Indblik.net | Svært at kontrollere økologiske produkter
Økologi

Svært at kontrollere økologiske produkter

Analyser kan vise, om en økologisk landmand har anvendt ulovlig kunstgødning. Men metoden kan ikke skelne mellem økologisk og konventionel gylle.

Indblik.net | Mange flere udlændinge på dagpenge
Økonomi

Mange flere udlændinge på dagpenge

Mens flere danskere forlader dagpengesystemet, går udviklingen den modsatte vej for udlændinge, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som er gengivet i Fagbladet 3F.

Indblik.net | Økologer fik det sværere i 2018
Landbrug

Økologer fik det sværere i 2018

Prisen på konventionel mælk og økologisk mælk nærmede sig hinanden – og kødet viste samme tendenser, viser Danmarks Statistiks status for forrige år.

Indblik.net

Indblik.net dokumenterer mediernes venstredrejning

Vores medie er et modspil til, at danske mainstream-medier udvælger og vinkler deres stof med en venstreorienteret tilgang. Denne tendens samler vi løbende eksempler på.

Indblik.net

Hvad er meningen med Indblik.net?

Vi har gennem vores første halve år fået mange spørgsmål om, hvem Indblik.net er, og hvad det går ud på. Her bringer vi de mest populære spørgsmål og nogle klare svar.

Indblik.net | Verden kæmper mod svinepesten
Landbrug

Verden kæmper mod svinepesten

Den afrikanske svinepest truer svineeksport for 11 milliarder alene i Danmark. I USA går hundeteams rundt og sikrer lufthavnene mod ulovligt svinekød.

Indblik.net | Derfor en topchefer deres høje løn værd
Samfund

Derfor er topchefer deres høje løn værd

Socialdemokratiet og SF ønsker at lægge et loft over cheflønninger. Men er aflønningen af topchefer for høj og vil det gavne samfundet at lægge et loft over? Svaret er i begge tilfælde et NEJ. Direktør i den borgerlig-liberale tænketank Cepos begrunder i denne video, hvorfor det er en dårlig ide.

Indblik.net | Ny bog om Corydon er et usagligt smædeskrift
Opinion

Ny bog om Corydon er et usagligt smædeskrift

Det er en forfejlet bog i bredeste forstand, som Mikael Busch har skrevet. Alt for meget spekulation, alt for lidt nyt stof, alt for motiveret i forfatterens foragt.

Indblik.net | Amerikanerne ser ikke klima som største problem
Samfund

Amerikanerne ser ikke klima som største problem

Gallup har spurgt amerikanerne, hvad de anser som det største problem. Ikke en eneste har svaret klima og klimaforandringer. Resultaterne flugter med en Pew-rapport fra sidste år.

Indblik.net | Vind og skæv DR-dækning af tysk politik
Opinion

Vind og skæv DR-dækning af tysk politik

Danmarks Radio leverede yderst ensidig dækning af Alternative für Deutschlands politiske sejr ved delstatsvalget i Thüringen. På flere måder.

Indblik.net | Fremgang for frit valg i hjemmeplejen
Erhverv

Fremgang for frit valg i hjemmeplejen

Frit valgs-ordningen inden for hjemmehjælp og hjemmepleje er igen ved at komme ind i en god gænge efter en række konkurser på området førte til ny lovgivning.

Indblik.net | L&F afviser kritik af landbrugspakke
Landbrug

L&F afviser kritik af landbrugspakke

Landbrug & Fødevarer kan ikke genkende dommedagsbudskaber om landbrugspakken efter midtvejsevalueringen, der kom fredag den 7. februar 2020.

Indblik.net | Skal Danmark yde borgerløn til studerende fra udlandet?
Opinion

Skal Danmark yde borgerløn til studerende fra udlandet?

11.700 udlændinge i Danmark kunne hæve dansk SU i 2018. Måske er tiden kommet til et opgør med statens gavmildhed for skatteborgernes regning.

Indblik.net | Ping Pong: Et fascinerende studie i medieskævhed
Opinion

Ping Pong: Et fascinerende studie i medieskævhed

En times filmdebat i P1’s kulturprogram Ping Pong blev et fremragende eksempel på mediernes skævhed. Det er Ping uden Pong.

Indblik.net | Ny tryghed til kronisk syge: Lægen er der døgnet rundt
Erhverv

Ny tryghed til kronisk syge: Lægen er der døgnet rundt

Stor begejstring blandt kronisk syge patienter, med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, som deltager i Epital Healths udrulning af telemedicin i Danmark.

Indblik.net | Kommunal udligning er blevet partipolitik
Økonomi

Kommunal udligning er blevet partipolitik

Nye regler for udligning tyder på, at regeringen vil favorisere sine egne venner ude i kommunerne. Cepos-forskningschef efterspørger et fagligt grundlag.

Indblik.net | Kommune presset i autisme-debat på Facebook
Samfund

Kommune presset i autisme-debat på Facebook

Det er ikke kun Facebook, der får kritik for at bortredigere debattører. Aarhus Kommune gjorde en såkaldt shitstorm værre i forsøget på at styre en debat om autisme.

Indblik.net | Minister sænkede LA-forslag om dagpenge
Politik

Minister sænkede LA-forslag om dagpenge

Liberal Alliance ville have dagpengesatsen for nyuddannede nedsat fra 13.500 til 8.500 kroner. Det kommer ikke til at ske, svor beskæftigelsesministeren tirsdag den 4. februar 2020.

Indblik.net | Jernbanens minister misser køreplanen
Samfund

Jernbanens minister misser køreplanen

Tre projekter på jernbanen til en samlet pris lige nu på rundt regnet 50 mia. kr. – herunder det voldsomt forsinkede signalprojekt – er ved at blive kulegravet i Transportministeriet. Men noget er gået galt. Venstre er bekymret for udviklingen, ministeren maner til besindighed.

Indblik.net | CO2-reduktion – politikerne aner ikke, hvad de taler om
Opinion

CO2-reduktion – politikerne aner ikke, hvad de taler om

Politikerne ved ikke, hvor mange tons CO2 skal væk for at nå 70%-klimamålet. Hvad sker der mon, når det meningsløse i opgørelserne går op for folk?

Indblik.net | Ny klummeskribent på Indblik.net
Medier

Ny klummeskribent på Indblik.net

Tidligere departementschef Søren Skafte vil i fremtiden dele sin viden med Indbliks.nets læsere. Han har i de senere år skrevet om politik og samfundsforhold på andre medier.

Indblik.net | Opvasketabs farligere for miljøet end glyphosa
Miljø

Landmand laver forsøg: Opvasketabs farligere for miljøet end glyphosat

Mens man taler om at forbyde glyphosat, som er uskadeligt for miljøet og som vi iøvrigt kun sprøjter med en gang om året, så fyldes kommunernes rensningsanlæg med resterne fra befolkningens opvask, som er mange gange mere skadelig.

Indblik.net | Klimaforskere afviser worst case-scenario
Klima

Klimaforskere afviser worst case-scenario

Det mest dystre klimascenario er nu et utænkeligt udfald, og det skal både medier og forskere tage notits af. Det påpeger klimaforskere i tidsskriftet Nature.

Indblik.net | Små a-kraftværker i brug i England i 2029
Energi

Små a-kraftværker i brug i England i 2029

Den britiske virksomhed Rolls-Royce fører an i den nye satsning på atomkraft, der skal forsyne briterne med billig strøm allerede om ni år.

Side 1 of 4

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password