Nyhedsarkiv

Ukategoriseret

DR tjener den ensidige feminisme  

Med lanceringen af ’Alle hader feminister’ har statsmediet overgået sig selv i at fodre befolkningen med de rigtige, politisk korrekte meninger.

Politik

Nye Borgerlige sætter kollegerne til vægs på de sociale medier

Nye Borgerlige har udnyttet sommeren til at profilere sig, mens prominente venstrefløjspolitikere har holdt ferie. Det har givet udslag i markant større gennemslagskraft på sociale medier end andre partier har formået.

Landbrug

Økologisk hvede giver stadig ringe udbytte

Hvis hele vores hvede- og vårbyg-produktion i Danmark skulle være økologisk, måtte vi inddrage et ekstra dyrkningsareal på størrelse med Sjælland.

Klima

De kolde facts: Kølig juli mange steder

De kolde facts: Kølig juli mange steder Både i Norden og flere andre steder i verden har man registreret, at det blev usædvanligt køligt i juli 2020. Vi bringer et...
Klima

Den grønne skattereform: De store forurenere slipper

Inden de politiske forhandlinger er kravet, at en grøn skattereform ikke må have negative konsekvenser for konkurrencekraft, offentlige finanser, beskæftigelse, velfærdssamfundet eller sammenhængskraften.

Samfund

Meget stor uvidenhed om fakta i coronakrisen

I flere lande overvurderer flertallet, hvor mange er ramt af corona. Regeringen har intet incitament til at korrigere vildfarelsen, tilføjer økonom Christian Bjørnskov.

Opinion

Tag det nu roligt

EU’s optagelse af fælles lån sikrer først og fremmest en lav rente og er ikke begyndelsen på en fælles finanspolitik. Det vil den tyske forfatningsdomstol næppe tillade.

Opinion

’Idealisten’ – værdig skildring af stor journalist

Instruktør Christina Rosendahl og skuespiller Peter Plaugborg leverede en meget fin fortolkning af journalisten Poul Brink i filmen ’Idealisten’. Og det var vigtigt.

Opinion

Således forgår al sværtens herlighed

I 2015 udkom den foreløbig fineste bog i den snævre genre politisk kaffebordsbog. Det var den store udviklings- og forfaldshistorie om den danske valgplakat.

Opinion

Historisk ferielæsning: 70’ernes syrlige fuldtræffer

Indblik.net ser tilbage med sommerens anmeldelser: Poul Møllers tørre, morsomme og syrlige redegørelse for dansk politik er stadig aktuel og læseværdig i dag.

Medier

Indblik.nets artikler gav anledning til ministerspørgsmål

Indblik.net gør status over sin første sæson med brev til læserne. Vi holder sommerferie indtil mandag 3. august og ønsker vores læsere god ferie.

Politik

Fire påtaler til Danmark for at sløse med EU-regler

Vi har ikke indført en række regler, som EU-direktiver ellers forpligter os til – EU-direktiver, vi selv har været med til at vedtage. Det drejer sig om hvidvask og miljøansvar, om luftforurening og håndtering af radioaktivt affald.

Samfund

Flygtninges fravær fra danskundervisningen stiger

Et stigende antal flygtninge og familiesammenførte udebliver fra deres danskundervisning, selvom deltagelse er et krav for at modtage understøttelse. Det viser en ny rapport fra Ankestyrelsen.

Erhverv

Fiskere i oprør over upåvirkelig og fåmælt minister

Trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes landets fiskere at få fiskeriminister Mogens Jensen i dialog om kameraovervågning af kutterne. Tiltaget risikerer at koste både fiskere og lokalsamfund dyrt, advarer de.

Opinion

Feriepenge er en ydmygelse af borgerne

Feriepengeordningen er udtryk for den formynderiske og umyndiggørende barnepigestat, som vi alle bør gøre oprør imod, siger Claes Kirkeby Theilgaard.

Opinion

Den misforståede debat om racisme fortsætter

Diskussionen om racisme i Journalisten og Presselogen understregede, at racismen ikke er underbelyst. Men væsentlige spørgsmål udebliver, mens debatten skygger for andre ting.

Samfund

Sundhedsstyrelsen gør det svært for rygere at holde op

Danske sundhedsmyndigheder ignorerer forskningsresultater og EU-direktiver, når det gælder farligheden af nikotin. Det gør det sværere for rygere at holde op.

Teknologi

Atomteknologi sparer kineserne for 4,5 milliarder liter spildevand

Med støtte fra Det Internationale Atomenergiagentur har Kina indviet verdens største spildevandsanlæg, der gør brug af elektronstråling. Det er både effektivt og mere skånsomt for miljøet end kemiske renseprocesser.

Samfund

SDU-studerende opfinder banebrydende test for hjernekræft

En ingeniørstuderende på Syddansk Universitet har netop opfundet en test, der gør det muligt at sikre patienter med kræft i hjernen en mere målrettet behandling.

Landbrug

Landmænd stævner staten for brud på Grundloven

Landmændene skal have erstatning, når Folketinget eksproprierer deres jord. Alt andet er grundlovsbrud, mener Bæredygtigt Landbrug, der nu har stævnet staten.

Energi

Theis Palm: Atomkraft skal kommunikeres ungt og sexet

Atomkraftdebatten står foran et generationsskifte. Blandt fortalernes frontkæmpere finder man 28-årige Theis Palm, som med strømlinet kommunikation vil gøre atomkraft spiseligt for den klimabekymrede ungdom.

Politik

Hvem peger Danmark på som den næste chef for WTO?

Danmark er ifølge Udenrigsministeriet en stærk støtte af WTO og et effektivt multilateralt handelssystem. Fra dansk side arbejder vi målrettet for fair handel og fælles handelsregler, som er til gavn for alle lande, ikke mindst de fattigste udviklingslande.

Samfund

Flere ønsker fri læring

Der er stigning i interessen for hjemmeundervisning, men hjemmeundervisere møder modstand fra kommunerne, siger formanden for foreningen Fri Læring.

Samfund

Over halvdelen af studenterne holder sabbatår

Mange unge mennesker venter med at tage en uddannelse, efter de har fået huerne på, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Erhverv

Miljøministeren retter bager for smed

Hun vil rydde op i Danmarks havbrug. Men kaotiske forhold i den statslige administration har bevirket, at havbrugene ikke har fået behandlet deres miljøtilladelser.

Klima

Nyt studie anfægter computermodellers værdi

Ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet har fundet ud af, at udledningen af lattergas fra majs er langt mindre, end computermodellerne har beregnet.

Erhverv

Kammeradvokataftalen er gigantisk i branchen

Statens forbrug af advokater hos Kammeradvokaten stiger år for år og beløb sig sidste år til mere end 500 mio. kr. En ny analyse, der skal danne grundlag for en mulig regulering af statens priser hos advokatfirmaet, viser da også, at der ingen andre advokataftaler er, som kan matche størrelsen. 

Medier

Radionævnets manglende konsekvens vækker undren

Radio2000 havde aldrig modtaget en nævnspåtale, før stationen for to år siden mistede sin programtilladelse til Faaborg-Midtfyn Lokalradio. Kort inde i tilladelsesperioden modtog Faaborg-Midtfyn til gengæld én og bad efterfølgende om at få nedjusteret sin sendetid.

Medier

New York Times presset i redaktionelt dilemma

En populær amerikansk blogger har fjernet hele sin blog for at hindre avisen New York Times i at publicere hans fulde navn.

Samfund

Første menneske er nu vaccineret mod COVID-19

Imperial College har nu vaccineret den første af 300 frivillige i næste fase i udviklingen af en coronavaccine.

Opinion

Flere teorier om faldende tillid til medierne

Det er en bizar teori, der kommer fra RUC om grunden til, at færre danskere generelt tror på medierne. Måske kunne der også være en anden forklaring.

Økologi

Kan man smage økologi? Svaret er NEJ

Blindsmagning af økologiske og konventionelle produkter viser, at forbrugerne dårligt kan smage forskel. Flertallet foretrækker faktisk konventionelt kød.

Samfund

Sundhedsstyrelsen ser bort fra forskning om e-cigaretter

Britiske myndigheder anbefaler, at rygere trapper ned ved hjælp af e-cigaretter eller opvarmet tobak. Men det fraråder Sundhedsstyrelsen.

Klima

Indien privatiserer kulminer for at øge produktionen

Indien har verdens fjerdestørste kulreserver og næsthøjeste kulproduktion, men er nødt til at importere for at dække behovet. Det skal privatisering lave om på.

Klima

Naomi Seibt: Klimarealisternes svar på Greta Thunberg

I denne video undersøger hun samen med Lord Christopher Monckton, ”97 %-myten”.  Det er påstanden om, at 97 % at videnskaben mener, at klimaændringerne er menneskeskabte.

Energi

Når hensynet til samfundsøkonomien negligeres

I den nye energiaftale behøver fjernvarmeprojekter ikke længere at være samfundsøkonomisk forsvarlige. Klimahensynet trumfer.

Politik

”Måske kunne Løkke have overtalt mig, hvis han selv havde ringet”

Bertel Haarder kan i disse dage se tilbage på 40 år som folketingsmand. Spindoktorerne har været en slem udvikling, siger han.

Opinion

Dokumentar om voldtægt sætter folkedomstol i sving  

TV 2’s ‘Gerningsmand eller offer?’ spildte potentialet og inspirerede til løst gætværk om højtprofileret voldtægtssag. Uanset hvad intentionen var.

Erhverv

Ny rapport vil punktere Huaweis offerfortælling

Den kinesiske telegigant Huawei ynder at fremstille sig selv som et uskyldigt offer for stormagtsspillet mellem Kina og USA, men sandheden er en ganske anden, dokumenterer ny rapport fra danske Strand Consult.

Energi

Naturgasnettet – en vigtig medspiller i en grøn fremtid

Konsulenthuset Incentive har undersøgt mulighederne for at indføre grønne brintløsninger i Danmark og i EU. Og i Danmark kan brinten fordeles i naturgasnettet – i begyndelsen blandet op med naturgassen.

Opinion

Skal Martin Rossen gøre Danfoss til et moralsk fyrtårn?

Efter en socialdemokratisk karriere skal Martin Rossen nu samarbejde med Bent Bendtsen og Peter Goll.

Indblik.net | Embedsmand og lobbyister skjuler ubelejlige fakta om fiskeopdræt
Erhverv

Kommuner protesterer mod at staten vil overtage tilsynet med havbrug

Både kommunerne og havbrugene mener, at tilsynet fungerer godt og tilfredsstillende.

Energi

Dansk Energi brugte energisparepenge til privat lobbyvirksomhed

Interesseorganisationen Dansk Energi har opkrævet 30 mio. kr. hos elbrugerne for at lave energispareaktiviteter. Flere millioner blev i stedet brugt til organisationens sædvanlige lobbyaktiviteter.

Energi

Rolls-Royce presser på for at få gang i byggeri af små a-kraftværker

Den britiske regering overvejer et udspil fra et industrikonsortium med Rolls-Royce i spidsen, som vil bygge små A-kraftværker på samlebånd.  Første kraftværk kan være klar i 2029.

Erhverv

Kammeradvokaten skal vise regningerne frem

Hvem er de store offentlige kunder hos Danmarks største advokatfirma, og hvor meget omsætter Kammeradvokaten som kurator?

Medier

Black Lives Matter overdriver størrelsen på sin demonstration

Der var 50.000 mennesker foran Christiansborg til Black Lives Matter-demo, påstår talsperson. Der var under en tredjedel af det, viser faktatjek.

Landbrug

Danske forskere opdager gen, som kan effektivisere landbruget

Forskere ved Københavns Universitet har opdaget et gen, som kan modificeres til at øge planters fosforoptag og derved mindske behovet for gødskning. EU-lovgivning står dog i vejen for udbredelsen.

Erhverv

Scandlines anklager Transportministeriet for magtmisbrug

En strid om mere end 50 milliarder kroner har fået næring med ord som magtmisbrug og fordrejning i et projekt om EU-støtte på – hold fast – tre millioner kroner.

Opinion

Et politisk trick – og hvordan DR faldt for det

Aktivister benytter sig af en snedig manøvre, hvor politiske budskaber skiftevis fremstår som radikal samfundskritik og som erklæringer, enhver er enig i. Som gevinst får man ukritisk presse. 

Energi

Atomkraft start-up godkendt til radioaktive forsøg

Copenhagen Atomics kan nu teste salte, som indeholder thorium og naturligt uran, i et laboratorium uden for Danmark.

Samfund

Lærer fyret for at nægte juletræsdans

Ligebehandlingsnævnet har netop udgivet sin årsberetning, der vanen tro byder på en række mere eller mindre kuriøse afgørelser.

Samfund

Menighedsråd må ikke abonnere på ’Grøn Kirke’

Danske Kirkers Råd vil gerne have penge fra menigheder til grønt kirkeligt arbejde. Ministeriet var imod, men kirkerådets arbejdsgruppe Grøn Kirke prøver igen.  

Klima

Ingen tegn på at ekstremt vejr bliver hyppigere

Der er intet bevis for, at klimaændringerne medfører flere oversvømmelser, skovbrande eller orkaner, viser den nye rapport ’Weather Extremes’.

Opinion

Hvad med for én gangs skyld at tage Grundloven alvorligt?

Hvis 15.000 mennesker gør brug af forsamlingsfriheden, så bør man diskutere deres budskab og ikke smitterisikoen.

Erhverv

Hvem betaler når Banedanmark er i byen?

Offentligt ansatte må ikke modtage gaver fra leverandører. For tiden er Banedanmark genstand for en advokatundersøgelse af muligt bedrageri. Den største private leverandør til statens jernbane er i spil. 

Medier

Ægtepar kan lovligt hente milliontilskud til ni radioer på hjemadressen

Intet hindrer ægtepar i at drive ni lokalradioer fra privatadressen og modtage over en million kroner i offentlig støtte, lyder det fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Opinion

Hvorfor ikke prøve, når alle andre kan?

Alle andre EU-lande end Danmark har to momssatser. Lavere moms på dagligvarer kommer særligt folk med lave indkomster til gode, så det kan undre, at danske politikere er så modvillige.

Samfund

Økonomiprofessor: Har nedlukningen haft nogen gavnlig effekt?

Coronasmitten er ved at ebbe ud, og det giver anledning til at se nærmere på effekterne af regeringens nedlukning. Økonomiprofessor Christian Bjørnskov er ikke imponeret.

Opinion

Fødevaresuverænitet og generationsskifte i landbruget

I Frankrig vokser importen af fødevarer hurtigere end landets landbrugseksport.  Det har rejst en diskussion om fødevaresuverænitet og landbrugets fremtid, som også er relevant i Danmark.

Erhverv

Oprydning i Banedanmark efter mulige bestikkelser

Nu er endnu en tidligere ansat i Banedanmark politianmeldt for mulig bestikkelse, og det kan ende med bøde eller fængsel. Og sagen stopper næppe her.

Energi

Australsk parlamentsundersøgelse slår fast: Atomenergi det mest sikre

En australsk undersøgelse konkluderer på baggrund af data fra MIT, at atomenergi er den mest sikre energiform. Derfor bør især små kraftværksmoduler vinde indpas, argumenterer parlamentsmedlem Ted O’Brien.

Energi

Det Internationale Energiagentur advarer om faldende investeringer i energi

Det Internationale Energiagentur anslår, at coronakrisen vil få de globale CO2-emissioner til at falde med 8 procent, svarende til niveauet for 10 år siden. Et sådan fald vil være det største fald nogensinde – seks gange større end efter finanskrisen i 2009.

Erhverv

Fiskere protesterer mod statens overvågning

Fiskernes forening protesterer, efter 15 fiskere har modtaget en ”orientering” om, at der skal kamera på båden. 14 af dem ufrivilligt.

Medier

Mediefolk landet over skovler penge ind på ikkekommercielle radiostationer

Det er langtfra kun Loud-medejerne i Svendborg, der har fået øje på finten med de ikkekommercielle radio- og tv-stationer. Faktisk tegner der sig et mønster blandt landets radioprofessionelle, viser en gennemgang Indblik.net og Journalista.dk har foretaget.

Opinion

Fortynding er den rigtige løsning

København bliver nu udsat for en veritabel shitstorm, fordi kommunen sammen med Gentofte har taget en helt korrekt beslutning om spildevand.

Indblik.net | Banedanmark får problemer uden Roundup
Erhverv

En rigtig møgsag for Banedanmark

Politi, Rigsrevisionen, Kammeradvokaten og Christiansborg blev i marts informeret om sag, der kan plette Banedanmarks ry som aldrig før. Der kan være tale om mulig bestikkelse og tyveri i en længere årrække.

Politik

Indblik.net møder Veganerpartiet

De partipolitiske veganere er godt på vej til folketingsvalg. Hvad vil det sige med et ”økocentristisk” parti på stemmesedlen? Vi mødte formand Michael Monberg.

Erhverv

Banedanmark gav Kammeradvokaten millionopgave uden at indhente kontroltilbud

Hvorvidt det er en det er en automatreaktion hos det offentlige blot at ringe til Kammeradvokaten, når der skal indledes milliondyre advokatundersøgelser, er endnu for tidligt at sige. Men pilen peger i den retning, og det vækker kritik.  

Opinion

Kan Danmark tolerere, at EU går videre end Maastricht?

De nye store europæiske hjælpepakker rejser spørgsmålet, om EU-fællesskabet er ved at tiltage sig finanspolitiske kompetencer. 

Klima

Stabil udvikling af klimaet – ingen grund til panik

Professor emeritus Ole Humlum har udgivet sin rapport ’The State of The Climate 2019’. De fleste målinger viser en stabil udvikling: Det blev varmere i 2019 – især på grund af en varm El Niño.

Medier

Radio- og tv-nævnet indleder tilsyn med Loud-medejeres lokalradioer

På baggrund af Indblik.net og Journalista.dk’s fælles afdækning af flere ikkekommercielle radio- og tv-stationers genbrug af indhold, går Radio- og tv-nævnet nu ind i sagen.

Landbrug

Landbrugets økonomi fik massivt løft i 2019

2019 blev et godt år for landbruget. Den såkaldte bruttofaktorindkomst er foreløbigt opgjort til 31,8 milliarder kroner, og det er kun overgået i 2012.

Politik

Professor: Den ’politiske politik’ har fået overhånden

Moderne politik kan på lange stræk forstås ud fra sagkundskabens fald og statskundskabernes indtog, siger Niels Kærgård, økonom og forfatter til bog om økonomer i politik.

Samfund

Fejl på fejl i undersøgelser af forældre

Kommunernes forældrekompetenceundersøgelser ligger til grund for tvangsanbringelser af børn, men de består som regel af fornemmelser og fordomme, mener kritikere.

Økologi

Økologisk planteavl forurener klimaet lige så meget som konventionelt

Det konstaterer en international videnskabelig undersøgelse med deltagelse fra Aarhus Universitet. Samtidig får økologiske landmænd langt større tilskud.

Samfund

Socialministeren vil fjerne børn tidligere

Der skal ikke nødvendigvis fjernes flere børn, men de skal fjernes tidligere, meddeler socialminister Astrid Krag efter kritik af regeringens tvangsanbringelser.

Politik

Fagforeninger kan udnytte coronaregler – tvivl om lovhjemmel

Lønkompensation har givet fagforeninger mulighed for at presse firmaer til aftaler. Ministeren ved ikke, hvor langt loven rækker.

Opinion

Jeg løste mysteriet om tykke aktivister

De såkaldte tykaktivister vil nødig indrømme, at fedme kan gøre dig syg. Forklaringen på den underkendelse af fakta viser en hel del om bevægelsen – og dens potentielle skade.

Opinion

Skattely er en Guds gave til menneskeheden

Virksomheders muligheder for at minimere skattebetaling er til gavn for samfundet og staterne. 

Erhverv

Nedjusteringer af danske tobiskvoter vækker harme blandt fiskere

På trods af positive prognoser for tobisbestanden har danske havbiologers rådgivning resulteret i en nedjustering af fiskekvoterne. I Norge er kvoterne blevet mere end tredoblet.

Opinion

Kan enighed om gigantisk EU-hjælpepakke tilføre EU ny dynamik?

Tyskland og Frankrigs enighed om at oprette en gigantisk EU-hjælpefond kan bidrage til realiseringen af en fuldt udviklet Økonomisk og Monetær Union. Unionen skal solidarisk optage og hæfte for et lån på 3.500 mia. kroner, som skal tilgodese nødlidende medlemslande.

Erhverv

Corona rammer metroens økonomi langt hårdere end DSB’s

Metroen bliver efter alt at dømme økonomisk ramt voldsomt hårdere end DSB, fremgår det af oplysninger fra DSB og Metroselskabet. Metroen risikerer et tab på op til 600 mio. kr.

Politik

DF vil kulegrave regeringens ansættelser af pressechefer

Det er svært at være pressechef i Finansministeriet uden at være professionel socialdemokrat, sagde Sigga Nolsøe i marts, da hun forlod sin stilling. Nu vil Morten Messerschmidt (DF) se nærmere på ansættelserne i ministerierne.

Politik

Merkel og Macron lægger op til redningsplan efter corona

Det tysk/franske udspil om en europæisk redningsplan efter coronakrisen lægger op til flere ”europæiske” løsninger i stedet for nationale. Konkurrencepolitikken skal ændres, og det bliver næppe Danmarks kop te.

Medier

Jens Rohde afkræver kulturministeren svar om indbringende lokalradioer

Jens Rohde har på baggrund af Indblik.net og Journalista.dk’s dækning stillet kulturministeren hele 16 spørgsmål om, hvad der foregår i lokalradionetværket omkring Radio Diablo og Radio Loud.

Indblik.net | Private initiativer sikrer kerneforskning i Danmark
Energi

Atomkraft-startup rejser ny kapital

Copenhagen Atomics er gået i gang med at rejse 12 mio. euro (90 mio. kr.), som skal finansiere udviklingen af en saltsmeltereaktor. En prototype skal være klar i 2022.

Politik

Oversvømmelser i Gudenåen er politisk bestemt

Det er ikke kun øgede regnmængder, som får åer og vandløb til at gå over deres bredder.  Politikerne har mange steder accepteret, at der aflejres grus og sten på bunden og øget bevoksning på bredderne af åerne. Det medfører, at der ikke kan strømme samme mængder vand gennem åen og vandløbene, som det tidligere var tilfældet, og så bliver der oversvømmelser.

Samfund

Privathospitaler overses i genoplukningen

Først fik privathospital ulovligt påbud om at stoppe al aktivitet. Siden suspenderede regionerne borgernes patientrettigheder. Det har kostet dyrt og det er stadig regionerne, der bestemmer, om en borger skal behandles eller må vente.

Opinion

’Mrs America’ gør vold på virkelig historie

HBO’s tv-serie ’Mrs. America’ er smukt produceret, men også en skæv fremstilling af den virkelige Phyllis Schafly og 70’ernes antifeminisme.

Landbrug

Skal landbruget acceptere ”erstatningsfri regulering”?

De borgerlige mener, at naturbeskyttelseslovens § 3 indeholder elementer af ekspropriation og derfor giver landmændene krav på erstatning.

Energi

USA’s regering giver økonomisk løft til den civile atomindustri

Det amerikanske energiministerium har netop lanceret et program, der skal hjælpe landets atomindustri med at demonstrere nyudviklede reaktorer. Tiltaget skal bidrage til at gøre USA førende inden for atomenergi igen.

Erhverv

Kammeradvokaten blotlægger mørklagt økonomi

Forud for et samråd om det offentliges samlede udgifter til Kammeradvokaten har advokatkontoret selv oplyst sine ellers mørklagte omsætningstal.

Samfund

Bitcoin og andre kryptovalutaer vinder indpas

Bestræbelserne på at regulere markedet for kryptovalutaer betyder, at de får stadig større betydning, siger en af Danmarks førende eksperter på området, Lasse Birk Olesen.

Medier

CNN indlemmer Greta Thunberg i corona-ekspertpanel

Når CNN natten til fredag dansk tid sender et debatprogram om den igangværende pandemi, bliver det med den 17-årige klimaaktivist Greta Thunberg i ekspertpanelet. Det har sat sindene i kog på internettet.

Opinion

Den tyske forfatningsdomstol strammer kursen over for EU

Forfatningsdomstolen i Karlsruhe rejser spørgsmålet om, hvorvidt Den Europæiske Centralbank kan gøre, som den gør, når den uhæmmet støtter de enkelte landes gældsstiftelse.

Samfund

Erfaringer fra den spanske syge giver håb i corona-krisen

Selvom økonomien lider under coronapandemien, behøver det ikke at blive en langstrakt affære. Erfaringer fra den spanske syge indgyder håb om en kort recession, lyder det fra danske forskere.

Samfund

Havarikommission indleder særlig undersøgelse af IC3-togulykke

Det var ikke planen, at der skulle en stor undersøgelse i gang af en jernbaneulykke forrige weekend, hvor dele af taget på et passagertog blev revet af. Situationens alvor har ændret dette.

Landbrug

Ihærdig kritiker får nu adgang til lukket miljødatabase

Landmand og økonom Bjarne Brønserud har fået forskerstatus og dermed adgang til ODA-databasen på Aarhus Universitet. Databasen indeholder målinger, som danner grundlag for regulering af landbruget.

Samfund

Øremærket barsel vil øge statens provenu, men koste selvbestemmelsen

Det skæpper i statskassen at indføre øremærket barsel til fædre, lyder det fra Beskæftigelsesministeriet. Specialkonsulent ved CEPOS advarer dog om statssanktioneret ensretning af landets børnefamilier.

Side 1 of 6

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Tilmeld dig nyhedsbrev

Indblik.net sender hver fredag sit nyhedsbrev ud med de mest læste og aktuelle nyheder – tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset adgang til aktuelle nyheder.

Støt vores arbejde med et økonomisk bidrag

Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til andre medier. Vores journalistik tager udgangspunkt i en borgerlig-liberal samfundsopfattelse, og det kommer bl.a. til udtryk i vores artikler om klima, økologi, borgerlige rettigheder og privatlivets fred.  Skal vi fortsætte og udbygge vores  arbejde, har vi brug for, at vore læsere støtter os.

Giv et bidrag