fbpx

Medier

Indblik.net | Briter protesterer mod vegansk propaganda
Landbrug

Briter protesterer mod vegansk propaganda

En dokumentar om svin var tænkt som fremstød for dyreaktivisme og veganisme. Men en bølge af protester viste, at briterne ikke ville æde det budskab ukritisk.

Indblik.net søger en ny journalist til redaktionen
Medier

Indblik.net søger en ny journalist til redaktionen

Vi er en lille redaktion, der laver journalistik med et borgerligt udgangspunkt. Vi leverer nyheder og baggrundsstof, som de store medier nedprioriterer.

Indblik.net | Sådan mørklægger staten klimapapirerne
Klima

Sådan mørklægger staten klimapapirerne

Det var en af juledagenes gode historier, at der fandtes dokumenter om klimaloven, som hverken medier eller politikere i oppositionen kunne få at se. Indblik.net ser nærmere på begrundelsen for at holde de 28 akter hemmelige.

Indblik.net | 2010’erne var det bedste årti nogensinde
Samfund

2010’erne var det bedste årti nogensinde

Det er kun overskrifterne i medierne, som var dårlige i det netop afsluttede årti. Fakta viser bl.a., at fattigdommen faldt drastisk ligesom børnedødeligheden.

Indblik.net | Kampen mod regelstaten foregår også på Instagram
Samfund

Kampen mod regelstaten foregår også på Instagram

Cepos-konsulent Jonas Herby fortæller om at dele skøre regler på sociale medier – og vi undersøger en mystisk regel om cyklisters låsepligt.

Indblik.net | Læk af frimurerliste kan give medieretligt efterspil
Medier

Læk af frimurerliste kan give medieretligt efterspil

POV International har formidlet adgang til tusindvis af frimureres private oplysninger via en artikel på webmediet. Medieforsker har svært ved at se berettigelsen. Frimurerne har anmeldt datalæk og vil overveje deres videre muligheder.

Indblik.net | Nej tak til kønsrevolution i pressen
Opinion

Nej tak til kønsrevolution i pressen

Ja, der er generelt flere mænd i journalistiske historier. Det er stadig ikke mediernes problem eller mediernes ansvar. Aflys den revolution igen, Rasmus Mark Pedersen.

Indblik.net | 22.500 timers flow-tv forsvinder – men 86% er genudsendelser
Medier

22.500 timers flow-tv forsvinder – men 86% er genudsendelser

86 procent af det flow-tv, der forsvinder fra DR efter nytår, er genudsendelser. En ikke offentliggjort andel af de resterende 14 procent er indkøbte programmer fra udlandet.

Indblik.net | IT-Politisk Forening: Regulering nytter ikke
Medier

IT-Politisk Forening: Regulering nytter ikke

Mange ønsker stærkere regulering af de techgiganter, der som Facebook har monopollignende status. Men regulering gavner oftest de store, mener IT-Politisk Forening. Det eneste, der måske kunne virke, er en opsplitning og en e-mail-renæssance.

Indblik.net | Nettet strammes om Facebook
Medier

Nettet strammes om Facebook

Amerikanske politikere ønsker at bryde Facebooks monopolstatus. Det sker, efter medier har afsløret, at SoMe-giganten har brugt brugerdata i forhandlinger med eksterne app-udviklere, samtidig med at firmaet udadtil har fortalt, at det vil beskytte denne data.

Indblik.net | Mere om mediernes venstredrejning
Opinion

Mere om mediernes venstredrejning

Problemet er ikke, at medierne skriver om klima, tilbagetrækning eller børnehaver. Problemet er måden, de gør det på – og hvad der ikke bliver taget op.

Indblik.net | Mickey Mouse fremgik som klimaforsker i alarmbrev
Klima

Mickey Mouse fremgik som klimaforsker i alarmbrev

11.000 angivelige forskere har påpeget, at klimakrisen truer os alle. Men der er meget på listen af forskere, der ikke stemmer.

Indblik.net | Dansk Erhverv vil påvirke mediepolitikken
Medier

Dansk Erhverv vil påvirke mediepolitikken

Dansk Erhverv får stadig flere medlemmer indenfor den voksende mediebranche, og derfor har interesseorganisationen besluttet at udvikle en mediepolitik.

Indblik.net | Sådan foregår ensidig mediedækning
Opinion

Sådan foregår ensidig mediedækning

Nogle siger, at det er en overdrivelse, at danske medier vinkler mod det grønne og venstreorienterede. Så lad os lige se nærmere på sidste uges dækning af C40-klimamødet.

Indblik.net | Ung LA’er vinder over B.T. i Pressenævnet
Medier

Ung LA’er vinder over B.T. i Pressenævnet

B.T. handlede galt, i forbindelse med at avisen bragte et billede af en aktiv fra Liberal Alliances Ungdom. Det fastslår Pressenævnet i ny kendelse med kritik af B.T.

Indblik.net | Fejl og løse påstande i Greenpeace-kampagne mod landbruget
Landbrug

Landbruget: Fejl og løse påstande i Greenpeace-kampagne

Greenpeace fik igen medierne til at spille med på en kampagne mod svineproduktion i Danmark, da 17 Greenpeace-repræsentanter i sidste uge trængte ind på ”Vanløsegård”

Indblik.net | MeWe: Hvor skal pengene komme fra?
Medier

MeWe: Hvor skal pengene komme fra?

MeWe er måske det bedste bud på en konkurrent til Facebook. I anden del af vores MeWe-dækning ser vi på, hvordan det alternativ skal finansieres.

Indblik.net | Meget Mere MeWe
Medier

Meget Mere MeWe

Det nye sociale medie MeWe vinder frem, og i år kunne MeWe’s direktør, Mark Weinstein, således meddele, at MeWe var nået over seks millioner medlemmer. Stigningen i det brugerskabte indhold på MeWe sker på bekostning af Facebook.

Indblik.net | Måske er det ikke mediernes ansvar, Omar
Opinion

Måske er det ikke mediernes ansvar, Omar

Journalist Tarek Omar kritiserer et fravær af indvandrere i medierne. Det er en overdrivelse af rang, når han kalder det for det største problem i dansk presse. 

Indblik.net | Fri debat hvis man er enig
Medier

Fri debat hvis man er enig

Det internationale medie The Conversation har besluttet at udelukke debattører, der kaldes klimabenægtere, fra sit debatforum. The Conversation, beskriver sig selv som en uafhængig nyhedskilde, som formidler videnskabeligt stof til et bredere publikum.

Indblik.net | Kritik af den journalistiske kliché 4: Toppen og bunden
Opinion

Kritik af den journalistiske kliché 4: Toppen og bunden

Medierne bruger begreber som op, ned, top og bund for at beskrive forskelle i samfundet. Det farlige er, når fakta og definitioner udebliver.

Kritik af den politiske kliché 3: Præsidentvalg
Opinion

Kritik af den politiske kliché 3: Præsidentvalg

Den nemmeste historie at fortælle er den med to og kun to modsætninger. Det er en farlig fristelse for medierne, når fortællingen ikke har belæg i virkeligheden.

Kritik af den politiske kliché 2: Statens husholdningsbudget
Opinion

Kritik af den politiske kliché 2: Statens husholdningsbudget

Når journalister kalder finansloven for ”statens husholdningsbudget”, bidrager deres kliché til at misforstå statens rolle i samfundet. Sensommeren er sæson for finanslovsudspil, og mon ikke endnu en journalist vil kalde finansloven for statens husholdningsbudget?

Venstrefløjsmedie får hug af Pressenævnet
Medier

Venstrefløjsmedie får hug af Pressenævnet

Researchkollektivet Redox har tabt fire sager i Pressenævnet på mindre end et år. Det er flere nederlag i nævnet for det venstreorienterede dokumentationscenter end andre og større medier.

Indblik.net | ”Nature” sortlister forskere - en politisag?
Medier

”Nature” sortlister forskere – en politisag?

Nature Communications udgav en liste over forskere, som offentligt har modsagt IPCC og beder derfor indtrængende alle om at ignorere disse forskere – heriblandt er solforsker Henrik Svensmark og klima-økonom Bjørn Lomborg.

Side 1 of 2

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password