fbpx

Medier

Indblik.net | EU holder øje med russisk misinformation
Medier

EU holder øje med russisk misinformation

Kommissionen udsender hver uge en rapport om, hvordan russiske medier og troldefabrikker med misinformation forsøger at skabe et mediebillede, der fremmer Ruslands kort over verden.

Indblik.net | Rock-legende hykler om dyrevelfærd
Medier

Rock-legende hykler om dyrevelfærd

Musikeren Robert Plant har netop aflyst en koncert på sommerens G! Festival på Færøerne begrundet i landets grindehvalsjagt. Men Led Zeppelin-legenden har ingen betænkeligheder ved at give koncerter i lande med langt større forklaringsproblemer end Færøerne i forhold til dyrevelfærd.

Indblik.net | I skoven: Regnefejl gik medierne rundt
Medier

I skoven: Regnefejl gik medierne rundt

I november berettede medier og aktører om alarmerende udvikling i skovene. Nu viser det sig, at frygten baserede sig på en fejl i opgørelsen af dødt ved.

Indblik.net | Ny Europa-analytiker på Indblik.net
Medier

Ny Europa-analytiker på Indblik.net

Tidligere direktør for tænketanken European Policy Centre i Bruxelles, cand. scient.pol. Hans Martens er blevet tilknyttet Indblik.net som analytiker af europæiske forhold.

Indblik.net | Datatilsynet arbejder videre med frimurersag
Medier

Datatilsynet arbejder videre med frimurersag

Den lækkede liste over frimurere, der endte på siden POV International, er stadig en verserende sag hos Datatilsynet fire måneder senere.

Indblik.net | Pressenævn: Enhedslisten tabte, Stram Kurs vandt
Medier

Pressenævn: Enhedslisten tabte, Stram Kurs vandt

Ritzau og BT fik ikke kritik for dækning af sagen om Enhedslistens sygemeldte borgmester. Men Stram Kurs vandt over Politiken i en sag om en Krystalnats-demonstration.

Indblik.net | Pressenævnet giver klaps til socialdemokrater
Medier

Pressenævnet giver klaps til socialdemokrater

En strid mellem to medier, socialdemokratiske Pio og Mandag Morgen, er nu afklaret i Pressenævnet. Pio begik fejl over for Mandag Morgen under sin dækning af boligpolitik, kritiserer nævnet.

Indblik.net | Skeptisk klimagruppe samler over 100.000 nordmænd
Klima

Skeptisk klimagruppe samler over 100.000 nordmænd

Den norske Facebook-gruppe ’Folkeoprøret mod klimahysteriet’ har samlet usædvanlig stor tilslutning, selvom gruppen blot er to uger gammel.

Indblik.net | Kommune presset i autisme-debat på Facebook
Samfund

Kommune presset i autisme-debat på Facebook

Det er ikke kun Facebook, der får kritik for at bortredigere debattører. Aarhus Kommune gjorde en såkaldt shitstorm værre i forsøget på at styre en debat om autisme.

Indblik.net | Ny klummeskribent på Indblik.net
Medier

Ny klummeskribent på Indblik.net

Tidligere departementschef Søren Skafte vil i fremtiden dele sin viden med Indbliks.nets læsere. Han har i de senere år skrevet om politik og samfundsforhold på andre medier.

Indblik.net | Undersøiske vulkaner, ikke CO2 udslip, får gletcher til at smelte
Medier

Undersøiske vulkaner, ikke CO2-udslip, får gletcher til at smelte

Thwaites-gletcheren på Antarktis smelter, og det kan medføre stigning af havenes niveau. Den britiske tv-station, BBC World, som sender til hele verden, omtalte forleden en videnskabelig ekspedition til Antarktis.

Indblik.net | Briter protesterer mod vegansk propaganda
Landbrug

Briter protesterer mod vegansk propaganda

En dokumentar om svin var tænkt som fremstød for dyreaktivisme og veganisme. Men en bølge af protester viste, at briterne ikke ville æde det budskab ukritisk.

Indblik.net søger en ny journalist til redaktionen
Medier

Indblik.net søger en ny journalist til redaktionen

Vi er en lille redaktion, der laver journalistik med et borgerligt udgangspunkt. Vi leverer nyheder og baggrundsstof, som de store medier nedprioriterer.

Indblik.net | Sådan mørklægger staten klimapapirerne
Klima

Sådan mørklægger staten klimapapirerne

Det var en af juledagenes gode historier, at der fandtes dokumenter om klimaloven, som hverken medier eller politikere i oppositionen kunne få at se. Indblik.net ser nærmere på begrundelsen for at holde de 28 akter hemmelige.

Indblik.net | 2010’erne var det bedste årti nogensinde
Samfund

2010’erne var det bedste årti nogensinde

Det er kun overskrifterne i medierne, som var dårlige i det netop afsluttede årti. Fakta viser bl.a., at fattigdommen faldt drastisk ligesom børnedødeligheden.

Indblik.net | Kampen mod regelstaten foregår også på Instagram
Samfund

Kampen mod regelstaten foregår også på Instagram

Cepos-konsulent Jonas Herby fortæller om at dele skøre regler på sociale medier – og vi undersøger en mystisk regel om cyklisters låsepligt.

Indblik.net | Læk af frimurerliste kan give medieretligt efterspil
Medier

Læk af frimurerliste kan give medieretligt efterspil

POV International har formidlet adgang til tusindvis af frimureres private oplysninger via en artikel på webmediet. Medieforsker har svært ved at se berettigelsen. Frimurerne har anmeldt datalæk og vil overveje deres videre muligheder.

Indblik.net | Nej tak til kønsrevolution i pressen
Opinion

Nej tak til kønsrevolution i pressen

Ja, der er generelt flere mænd i journalistiske historier. Det er stadig ikke mediernes problem eller mediernes ansvar. Aflys den revolution igen, Rasmus Mark Pedersen.

Indblik.net | 22.500 timers flow-tv forsvinder – men 86% er genudsendelser
Medier

22.500 timers flow-tv forsvinder – men 86% er genudsendelser

86 procent af det flow-tv, der forsvinder fra DR efter nytår, er genudsendelser. En ikke offentliggjort andel af de resterende 14 procent er indkøbte programmer fra udlandet.

Indblik.net | IT-Politisk Forening: Regulering nytter ikke
Medier

IT-Politisk Forening: Regulering nytter ikke

Mange ønsker stærkere regulering af de techgiganter, der som Facebook har monopollignende status. Men regulering gavner oftest de store, mener IT-Politisk Forening. Det eneste, der måske kunne virke, er en opsplitning og en e-mail-renæssance.

Indblik.net | Nettet strammes om Facebook
Medier

Nettet strammes om Facebook

Amerikanske politikere ønsker at bryde Facebooks monopolstatus. Det sker, efter medier har afsløret, at SoMe-giganten har brugt brugerdata i forhandlinger med eksterne app-udviklere, samtidig med at firmaet udadtil har fortalt, at det vil beskytte denne data.

Indblik.net | Mere om mediernes venstredrejning
Opinion

Mere om mediernes venstredrejning

Problemet er ikke, at medierne skriver om klima, tilbagetrækning eller børnehaver. Problemet er måden, de gør det på – og hvad der ikke bliver taget op.

Indblik.net | Mickey Mouse fremgik som klimaforsker i alarmbrev
Klima

Mickey Mouse fremgik som klimaforsker i alarmbrev

11.000 angivelige forskere har påpeget, at klimakrisen truer os alle. Men der er meget på listen af forskere, der ikke stemmer.

Indblik.net | Dansk Erhverv vil påvirke mediepolitikken
Medier

Dansk Erhverv vil påvirke mediepolitikken

Dansk Erhverv får stadig flere medlemmer indenfor den voksende mediebranche, og derfor har interesseorganisationen besluttet at udvikle en mediepolitik.

Indblik.net | Sådan foregår ensidig mediedækning
Opinion

Sådan foregår ensidig mediedækning

Nogle siger, at det er en overdrivelse, at danske medier vinkler mod det grønne og venstreorienterede. Så lad os lige se nærmere på sidste uges dækning af C40-klimamødet.

Side 1 of 2

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password