Medier

Medier

Indblik.nets artikler gav anledning til ministerspørgsmål

Indblik.net gør status over sin første sæson med brev til læserne. Vi holder sommerferie indtil mandag 3. august og ønsker vores læsere god ferie.

Medier

Radionævnets manglende konsekvens vækker undren

Radio2000 havde aldrig modtaget en nævnspåtale, før stationen for to år siden mistede sin programtilladelse til Faaborg-Midtfyn Lokalradio. Kort inde i tilladelsesperioden modtog Faaborg-Midtfyn til gengæld én og bad efterfølgende om at få nedjusteret sin sendetid.

Medier

New York Times presset i redaktionelt dilemma

En populær amerikansk blogger har fjernet hele sin blog for at hindre avisen New York Times i at publicere hans fulde navn.

Medier

Black Lives Matter overdriver størrelsen på sin demonstration

Der var 50.000 mennesker foran Christiansborg til Black Lives Matter-demo, påstår talsperson. Der var under en tredjedel af det, viser faktatjek.

Medier

Ægtepar kan lovligt hente milliontilskud til ni radioer på hjemadressen

Intet hindrer ægtepar i at drive ni lokalradioer fra privatadressen og modtage over en million kroner i offentlig støtte, lyder det fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Medier

Mediefolk landet over skovler penge ind på ikkekommercielle radiostationer

Det er langtfra kun Loud-medejerne i Svendborg, der har fået øje på finten med de ikkekommercielle radio- og tv-stationer. Faktisk tegner der sig et mønster blandt landets radioprofessionelle, viser en gennemgang Indblik.net og Journalista.dk har foretaget.

Medier

Radio- og tv-nævnet indleder tilsyn med Loud-medejeres lokalradioer

På baggrund af Indblik.net og Journalista.dk’s fælles afdækning af flere ikkekommercielle radio- og tv-stationers genbrug af indhold, går Radio- og tv-nævnet nu ind i sagen.

Medier

Jens Rohde afkræver kulturministeren svar om indbringende lokalradioer

Jens Rohde har på baggrund af Indblik.net og Journalista.dk’s dækning stillet kulturministeren hele 16 spørgsmål om, hvad der foregår i lokalradionetværket omkring Radio Diablo og Radio Loud.

Medier

CNN indlemmer Greta Thunberg i corona-ekspertpanel

Når CNN natten til fredag dansk tid sender et debatprogram om den igangværende pandemi, bliver det med den 17-årige klimaaktivist Greta Thunberg i ekspertpanelet. Det har sat sindene i kog på internettet.

Medier

Forskningsminister: Plads til flere holdninger i klimadebatten

Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen svarer på spørgsmål om udelukkelse af forskere fra debatten i Facebook-gruppen Red Verden, som administreres af statsmediet Videnskab.dk.

Medier

Videnskab.dk indklager Indblik.net for Pressenævnet

Det statslige medie mener, at artiklen ’Statsligt medie bortcensurerer ubekvemme fakta’ er ”groft krænkende og virker agtelsesforringende”. Indblik.net er uenig.

Politik

Mindretal i kommission vil af med ’racismeparagraf’

Regeringens aktuelle Ytringsfrihedskommission er delt i to, når det kommer til straffelovens 266 b, der straffer hårde udmeldinger om race, religion og lignende.

Medier

DR-redaktør erkender ensidig klimadækning – ledelsen afviser

Redaktør Jesper Termansen, som er seernes og lytternes repræsentant i DR, konkluderer: Dækningen er klima-aktivistisk, og der mangler kritiske spørgsmål.

Medier

Radio LOUD lejer sig ind hos medejer og Diablo-formand

Med tætte forbindelser til Radio Diablo som fællesnævner, kan en række sydfynske erhvervsfolk potentielt drage økonomiske fordele af, at Radio LOUD er kommet til byen. Men alt foregår efter bogen, bedyrer Radio Loud.

Medier

Verdenshavene har det bedre end medierne beretter

Der er store fremskridt med verdenshavenes tilstand, viser nyt studie i Nature. Men det glemmer medierne at fortælle.

Politik

Finansministeriets pressechef fik gyldent håndtryk: 332.174 kr.

Pressechef Sigga Nolsøe fik fem måneders løn med sig, da hun gik fra Finansministeriet. Liberal Alliance er kritisk over for afskedsgaven.

Medier

Ejere bag Radio LOUD plagierer dagligt danske aviser

Selvom Radio LOUD er meget opfarende, når satirikere gør brug af LOUD-varemærket, har stationens svendborgensiske medejere på Radio Diablo et mere afslappet forhold til andres ophavsret, som der ses stort på, når der læses op fra formiddagsaviserne i et fast radiosegment. ”Rent plagiat”, siger B.T.-redaktør.

Medier

LOUD-ejere får tilskud til lokalradioer, der rutinemæssigt genbruger indhold

Ved at stifte en række tilskudsberettigede lokale radio- og tv-foreninger, der på ugebasis låner indhold af hinanden, har Martin Brandt Larsen – medejer af den kommercielle radiostation Radio Diablo og dermed af nystartede LOUD – skabt sig en sideindtægt ved ikkekommerciel radiodrift. Hvor meget han tjener, vil han ikke ud med.

Medier

Indblik.net holder påskeferie

Skribenterne på Indblik.net holder fri i påskeugen – og vi ser frem til at vende stærkt tilbage med flere vedkommende artikler efter ferien. Venlig hilsen redaktionen, Indblik.net.

Medier

Udvidet mediestøtte: NB og LA sagde nej

Den tid er forbi, hvor der var enstemmighed i Folketinget om corona-løsninger. Nye Borgerlige og Liberal Alliance har sagt nej til kulturministerens ekstra mediestøtte.

Indblik.net | EU holder øje med russisk misinformation
Medier

EU holder øje med russisk misinformation

Kommissionen udsender hver uge en rapport om, hvordan russiske medier og troldefabrikker med misinformation forsøger at skabe et mediebillede, der fremmer Ruslands kort over verden.

Indblik.net | Rock-legende hykler om dyrevelfærd
Medier

Rock-legende hykler om dyrevelfærd

Musikeren Robert Plant har netop aflyst en koncert på sommerens G! Festival på Færøerne begrundet i landets grindehvalsjagt. Men Led Zeppelin-legenden har ingen betænkeligheder ved at give koncerter i lande med langt større forklaringsproblemer end Færøerne i forhold til dyrevelfærd.

Indblik.net | I skoven: Regnefejl gik medierne rundt
Medier

I skoven: Regnefejl gik medierne rundt

I november berettede medier og aktører om alarmerende udvikling i skovene. Nu viser det sig, at frygten baserede sig på en fejl i opgørelsen af dødt ved.

Indblik.net | Ny Europa-analytiker på Indblik.net
Medier

Ny Europa-analytiker på Indblik.net

Tidligere direktør for tænketanken European Policy Centre i Bruxelles, cand. scient.pol. Hans Martens er blevet tilknyttet Indblik.net som analytiker af europæiske forhold.

Indblik.net | Datatilsynet arbejder videre med frimurersag
Medier

Datatilsynet arbejder videre med frimurersag

Den lækkede liste over frimurere, der endte på siden POV International, er stadig en verserende sag hos Datatilsynet fire måneder senere.

Side 1 of 3

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Tilmeld dig nyhedsbrev

Indblik.net sender hver fredag sit nyhedsbrev ud med de mest læste og aktuelle nyheder – tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset adgang til aktuelle nyheder.

Støt vores arbejde med et økonomisk bidrag

Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til andre medier. Vores journalistik tager udgangspunkt i en borgerlig-liberal samfundsopfattelse, og det kommer bl.a. til udtryk i vores artikler om klima, økologi, borgerlige rettigheder og privatlivets fred.  Skal vi fortsætte og udbygge vores  arbejde, har vi brug for, at vore læsere støtter os.

Giv et bidrag