Medier

Medier

Forskning: ’Almindelige mennesker’ farver nyhederne

Det gør nyhedsdækningen mindre informativ, når medierne bruger journalistiske cases – altså de såkaldte almindelige mennesker, der er med i nyhedsindslag.   

Medier

Radiochefer forklarer sig: Samsender for at spare penge

Radio- og tv-nævnets tilsyn med en række sydfynske lokalradioer drevet af Radio Loud-medejere har givet anledning til de første forklaringer. Mindst én station har genbrugt indhold i strid med reglerne.

Medier

Britisk regering vil kriminalisere militant miljøgruppe

Den britiske regering har fået nok af Extinction Rebellions aktioner, som den mener truer demokratiet. Så nu kan organisationen blive ulovlig. 

Medier

BBC-chef sætter ind over for venstredrejning

Storbritanniens statslige medie er blevet alt for venstreorienteret i sin dækning, lyder kritik. Og den nye generaldirektør handler faktisk.

Medier

Lokalradioer politianmeldt for brug af falske navne

En lokal borger har meldt flere lokale radio og tv-stationer under Kulturel Mediehus Aarhus til politiet for brug af falske navne i ansøgninger om programtilladelser.

Medier

Mere navnerod: Radiochef brugte afdød partners alias

Sagen om brug af falske navne i det århusianske mediemiljø vokser. Radiochef Rui Monteiro indrømmer at have udgivet sig for at være sin afdøde samarbejdspartner i flere mails til Slots- og Kulturstyrelsen.

Medier

Amerikanske medier er ude efter Trump

Der er kraftig overvægt af negative nyheder om præsident Trump i det store flertal af USA’s medier. Til gengæld er det største nyhedsmedie, Fox News, venligt indstillet.

Medier

Mediers 0-moms giver skæv konkurrence

Konservative vil have 0-momsen på dagsordenen, når der skal forhandles nyt medieforlig til efteråret.

Medier

Norske journalister bliver stadig mere røde

Ny undersøgelse viser, at 75% af journalisterne i Norge stemmer på venstrefløjen – medregnet Arbejderpartiet. Blandt vælgerbefolkningen er det kun ca. 50%.

Medier

Afdød ”finne” var stationsleder på århusiansk lokalradio

I 2017 lykkedes det en person under falsk navn at hente en programtilladelse og offentlige støttekroner til den ikkekommercielle Århus Lokalradio, som han sad som bestyrelsesformand for før – og efter – sin død to år senere. Nye Borgerlige kalder kulturministeren i samråd om sagen.

Politik

Nye Borgerlige sætter kollegerne til vægs på de sociale medier

Nye Borgerlige har udnyttet sommeren til at profilere sig, mens prominente venstrefløjspolitikere har holdt ferie. Det har givet udslag i markant større gennemslagskraft på sociale medier end andre partier har formået.

Medier

Indblik.nets artikler gav anledning til ministerspørgsmål

Indblik.net gør status over sin første sæson med brev til læserne. Vi holder sommerferie indtil mandag 3. august og ønsker vores læsere god ferie.

Medier

Radionævnets manglende konsekvens vækker undren

Radio2000 havde aldrig modtaget en nævnspåtale, før stationen for to år siden mistede sin programtilladelse til Faaborg-Midtfyn Lokalradio. Kort inde i tilladelsesperioden modtog Faaborg-Midtfyn til gengæld én og bad efterfølgende om at få nedjusteret sin sendetid.

Medier

New York Times presset i redaktionelt dilemma

En populær amerikansk blogger har fjernet hele sin blog for at hindre avisen New York Times i at publicere hans fulde navn.

Medier

Black Lives Matter overdriver størrelsen på sin demonstration

Der var 50.000 mennesker foran Christiansborg til Black Lives Matter-demo, påstår talsperson. Der var under en tredjedel af det, viser faktatjek.

Medier

Ægtepar kan lovligt hente milliontilskud til ni radioer på hjemadressen

Intet hindrer ægtepar i at drive ni lokalradioer fra privatadressen og modtage over en million kroner i offentlig støtte, lyder det fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Medier

Mediefolk landet over skovler penge ind på ikkekommercielle radiostationer

Det er langtfra kun Loud-medejerne i Svendborg, der har fået øje på finten med de ikkekommercielle radio- og tv-stationer. Faktisk tegner der sig et mønster blandt landets radioprofessionelle, viser en gennemgang Indblik.net og Journalista.dk har foretaget.

Medier

Radio- og tv-nævnet indleder tilsyn med Loud-medejeres lokalradioer

På baggrund af Indblik.net og Journalista.dk’s fælles afdækning af flere ikkekommercielle radio- og tv-stationers genbrug af indhold, går Radio- og tv-nævnet nu ind i sagen.

Medier

Jens Rohde afkræver kulturministeren svar om indbringende lokalradioer

Jens Rohde har på baggrund af Indblik.net og Journalista.dk’s dækning stillet kulturministeren hele 16 spørgsmål om, hvad der foregår i lokalradionetværket omkring Radio Diablo og Radio Loud.

Medier

CNN indlemmer Greta Thunberg i corona-ekspertpanel

Når CNN natten til fredag dansk tid sender et debatprogram om den igangværende pandemi, bliver det med den 17-årige klimaaktivist Greta Thunberg i ekspertpanelet. Det har sat sindene i kog på internettet.

Medier

Forskningsminister: Plads til flere holdninger i klimadebatten

Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen svarer på spørgsmål om udelukkelse af forskere fra debatten i Facebook-gruppen Red Verden, som administreres af statsmediet Videnskab.dk.

Medier

Videnskab.dk indklager Indblik.net for Pressenævnet

Det statslige medie mener, at artiklen ’Statsligt medie bortcensurerer ubekvemme fakta’ er ”groft krænkende og virker agtelsesforringende”. Indblik.net er uenig.

Politik

Mindretal i kommission vil af med ’racismeparagraf’

Regeringens aktuelle Ytringsfrihedskommission er delt i to, når det kommer til straffelovens 266 b, der straffer hårde udmeldinger om race, religion og lignende.

Medier

DR-redaktør erkender ensidig klimadækning – ledelsen afviser

Redaktør Jesper Termansen, som er seernes og lytternes repræsentant i DR, konkluderer: Dækningen er klima-aktivistisk, og der mangler kritiske spørgsmål.

Medier

Radio LOUD lejer sig ind hos medejer og Diablo-formand

Med tætte forbindelser til Radio Diablo som fællesnævner, kan en række sydfynske erhvervsfolk potentielt drage økonomiske fordele af, at Radio LOUD er kommet til byen. Men alt foregår efter bogen, bedyrer Radio Loud.

Side 1 of 3

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Værdsætter du at få Indblik?
Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til mainstream medierne. Vi har brug for jeres støtte, så vi kan blive ved med at bringe nyheder uden blinde vinkler.

Send os et bidrag og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev