fbpx

Klima

Indblik.net | Tænketank: 40% af landbrugets klimabelastning kan være regnefejl
Klima

Tænketank: 40% af landbrugets klimabelastning kan være regnefejl

En af de mest belastende klima-gasser er lattergas. Og i de officielle beregninger af landbrugets klimabelastning udgør lattergas 4,8 millioner ton CO2-ekvivalenter af landbrugets samlede CO2-belastning, som er på 10,6 mio. ton CO2-ekvivalenter.

Indblik.net | Sådan foregår ensidig mediedækning
Opinion

Sådan foregår ensidig mediedækning

Nogle siger, at det er en overdrivelse, at danske medier vinkler mod det grønne og venstreorienterede. Så lad os lige se nærmere på sidste uges dækning af C40-klimamødet.

Indblik.net | Ja tak til insekter, nej tak til fisk
Politik

Ja tak til insekter, nej tak til fisk

Regeringen ønsker ikke flere havbrug i Danmark, skønt havbrug er mere klimavenlige end landbrug. Imidlertid går det bedre for insektfarme.

Indblik.net | Mangelfuld information til politikerne om landbruget
Landbrug

Growz: Mangelfuld information om landbruget

Politikerne på Christiansborg får ikke den fulde sandhed om landbrugets bidrag til udslippet af klimagasser, hvis de kun støtter sig til de modelberegninger, som man laver på eksempelvis Aarhus Universitet.

Indblik.net | Betydelig uenighed om EU’s fælles klimamål
Klima

Betydelig uenighed om EU’s fælles klimamål

Miljøministrene for EU’s 28 lande kan ikke enes om, at alle lande i 2030 skal udsende 40% mindre CO2 i luften, end de gjorde i 1990. Det skulle være sket på et møde forleden i Luxembourg, men her valgte man i stedet at udskyde fastsættelsen af de konkrete 2030-mål til næste år.

Indblik.net | Stort tysk parti går imod Merkels klimapolitik
Klima

Stort tysk parti går imod Merkels klimapolitik

Alternative für Deutschland (AfD), som på landsplan er Tysklands tredjestørste parti, og i flere delstater er næststørst, har nu besluttet at melde sig ind i klimadiskussionen.

Indblik.net | Data i stedet for følelser: Brandene i Amazonas havde normalt omfang
Klima

Data i stedet for følelser: Brandene i Amazonas havde normalt omfang

I flere uger her i sommer var langt de fleste medier over hele verden fyld med reportager om brande i Amazonas regnskov. Der var sidevis af spekulationer om deres voldsomme omfang og betydning for klimaet.

Indblik.net | Fri debat hvis man er enig
Klima

Fri debat hvis man er enig

Det internationale medie The Conversation har besluttet at udelukke debattører, der kaldes klimabenægtere, fra sit debatforum. The Conversation, beskriver sig selv som en uafhængig nyhedskilde, som formidler videnskabeligt stof til et bredere publikum.

Indblik.net | 48% af danskerne: Mennesket kun skyld i en del af klimaændringerne
Klima

48% af danskerne: Mennesket kun skyld i en del af klimaændringerne

48% af befolkningen i Danmark mener, at de klimaændringer, vi oplever, kun delvis skyldes menneskets aktivitet. Andre naturlige fænomener gør sig også gældende. 40% mener, at mennesket har størstedelen af skylden.

Indblik.net | Meteorologernes formand advarer mod klimaalarmisme
Klima

Meteorologernes formand advarer mod klimaalarmisme

Den alarmistiske vinkel på klimaforandringerne er kørt af sporet, mener den meteorologiske verdensformand, Petteri Taalas. Pas på ekstremisterne, understreger han.

Stor svensk satsning på forskning i atomkraft
Klima

Stor svensk satsning på forskning i atomkraft

Stiftelsen for Strategisk Forskning (SSF) i Sverige uddeler 200 mio. svenske kr. til forskning, som skal hjælpe med at opnå FN’s klimamål. 25% af pengene går til ”fremtidens atomkraft”.

Pris trumfer klima når vi skal have leveret pakker
Klima

Pris trumfer klima når vi skal have leveret pakker

90% mener, at prisen på fragten er vigtigst, når de skal have leveret deres online-køb. Kun 36% mener, at klimavenlig transport er vigtigst, viser undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Klimaøkonom om intelligent klimapolitik
Klima

Video — Klimaøkonom om intelligent klimapolitik

Klimaøkonom og analysechef hos den borgerligt-liberale tænketank Cepos Otto Brøns-Petersen bliver interviewet om intelligent klimapolitik.

Skovbrande i Amazonas: Det er helt normalt
Klima

Skovbrande i Amazonas: Det er helt normalt

De fleste skovbrande i Brasilien er lovligt påsat af landmænd for at rydde land, antallet af skovbrande svarer nogenlunde til antallet i 2016, og brandene er ikke forårsaget af klimaændringer.

Klimapolitik baseret på sund fornuft
Klima

Klimapolitik baseret på sund fornuft

Blandt andre ordførerskaber i Nye Borgerlige har medstifter af partiet Peter Seier Christensen påtaget sig at være partiets klimaordfører. Han vil ikke anfægte, at mennesker påvirker klimaet – men har et mere nuanceret syn på tingene.

Intelligent klimapolitik: Findes den?
Klima

Intelligent klimapolitik: Findes den?

Hvis man vil gøre noget for klimaet i stedet for at høste billige politiske points, skal man lade de markedsøkonomiske kræfter løse problemet. I USA ses Danmark som det klimapolitiske skrækeksempel.

Klima

”Nature” sortlister forskere – en politisag?

Nature Communications udgav en liste over forskere, som offentligt har modsagt IPCC og beder derfor indtrængende alle om at ignorere disse forskere – heriblandt er solforsker Henrik Svensmark og klima-økonom Bjørn Lomborg.

Nyhed | Klimavenlig slagtekalv på vej - Indblik.net
Klima

Klimavenlig slagtekalv på vej

Landbrugets viden- og informationscenter, Seges, er begyndt på et udviklingsarbejde, som skal ende med, at vi om fire år har en slagtekalv, som udleder mindre metangas, udnytter foderet mere effektivt og giver det møreste kød.

Indblik.net | Nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta!
Klima

Flyskat hjælper ikke klimaet

Det Radikale Venstre vil have afgifter på flyrejser, det skal reducere antallet af flyrejser og dermed formindske flyvemaskinernes CO2-udledning, som medvirker til klimaændringerne — men en afgift på flyrejser medfører ikke forbedring af klimaet.

Indblik | Nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta!
Klima

USA-undersøgelse: Dele-løbehjulet udleder mere CO2 end bussen

En ny undersøgelse fra USA viser, at el-løbehjulet belaster miljøet mere end en række alternative transportformer. I 2 af 3 tilfælde udleder en tur på det populære el-løbehjul mere CO2 end f.eks. bussen.

Indblik | Nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta!
Klima

Forskere: Brug for GMO-planter når klimaet ændrer sig

177 planteforskere fra EU-landene appellerer nu til at ændre reglerne om GMO en lille smule — således at det bliver muligt at anvende den nyeste teknologi, den såkaldte CRISPR-metode, til at forbedre planternes egenskaber.

Indblik | Nyheder unden blinde vinkler. 100% fakta!
Klima

Tysk energiomstilling rammer muren

Den tyske energiomstilling fra olie, kul og atomkraft til sol og vind, har ramt muren. Opstillingen af nye vindmøller er ved at gå i stå, da miljøforkæmpere har rejst sager ved domstolene, fordi vindmøllerne skader dyrelivet.

Indblik | Nyheder unden blinde vinkler. 100% fakta!
Klima

Kineserne bygger stadig flere kulkraftværker

Mens vi i Danmark lægger store og dyre planer for, hvordan vi vil nedbringe vores udledning af CO2 — som udgør 0,093% af verdens samlede udledning — så bygger man stadig flere CO2-udledende kulkraftværker i Kina.

Nyheder uden blinde vinkler. 100% fakta! Indblik
Klima

Dansk landbrug er klimavenligt

Dansk landbrug er et af de mest klimavenlige landbrug i verden, og det vil være en katastrofe, hvis vi lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav. Mener områdedirektør i Landbrug&Fødevarer, Niels Peter Nørring.

Klima

Finske forskere: Menneskets aktiviteter betyder intet for klimaændringerne

En ny videnskabelig rapport, udarbejdet af finske forskere på universitetet i byen Turku, konkluderer, at menneskets aktiviteter ikke har nogen nævneværdig betydning for klimaændringerne.

Side 1 of 2

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password