Klima

Klima

Nyt studie viser, at beton optager CO2 ligesom træerne

Cementindustrien får ofte på puklen for at være storslem til at forurene. Nyt studie fra SDU viser imidlertid, at industrien er bedre end sit rygte.

Teknologi

DTU-projekt vil udvikle CO2-spisende bakterier

CO2-udledning kan modvirkes på mange måder. En af dem er bakterier, der indtager CO2, og det er målet med nyt dansk projekt.

Klima

Klimaafgift på varer ville straffe oksekød og økologi

Tænketanken Growz har beregnet priserne, hvis fødevarer blev belagt med CO2-afgifter i stedet for nuværende afgifter. Det ville skabe meget anderledes priser. 

Klima

Lomborg: Flere solceller stopper ikke brande i Californien

Klimaændringerne er ikke skyld i skovbrandene i Californien. Og flere solceller og vindmøller løser ikke problemet, siger Bjørn Lomborg.

Klima

”Det handler om at legitimere klimaindsatsen”

Klimafolkemøde: Grønne debattører vil have kommunalt klimademokrati i form af borgerting – måske som en pligt. Giver det mening, spørger Indblik.net.  

Klima

Portland: Klimaet kender ikke landegrænser

Klimafolkemøde: Aalborg Portland håber at få nogle nuancer ind i en meget udfordrende klimadebat, fortalte direktør Michael Lundgaard Thomsen på Klimafolkemødet i Middelfart.

Skovbrande i Amazonas: Det er helt normalt
Klima

Stadig mindre areal rammes af vilde naturbrande

Mange af områderne med hyppige skovbrande er blevet opdyrket, og resultatet er et mindre omfang af afbrændt skov, viser tal fra NASA.

Samfund

”Vi er den lille dreng, der råber: ’I har jo ikke noget data på!’”

Folkene bag Atomkraft Ja Tak tog onsdag sine første skridt i bestræbelserne på at afsløre dansk klimapolitiks ’Kejserens Nye Klæder’-problem. Indblik var med til lanceringen i Aarhus.

Klima

700 forskere danner nyt klimaråd

Nyt klimaråd tilbyder at rådgive regeringer om klimaændringer og energiforsyning. Udgangspunktet er, at der ikke er nogen klimakrise, og at der er tid til at tænke sig om.

Indblik.net | Lomborg: New York Times tager fejl med sin klimaalarm
Klima

Læs første kapitel af Lomborgs nye bog

De første 25 sider fra Bjørn Lomborgs aktuelle bog er lagt online. De tager udgangspunkt i klimaskræk og går videre til Lomborgs bud på mere konstruktive tilgange.

Klima

Isbjørnen har det bedre end folk tror

De arktiske bjørne er ikke ved at uddø. Alarmerende nyheder i BBC og den populære opfattelse af isbjørne i nød skal tages med et godt gran salt.

Klima

De kolde facts: Kølig juli mange steder

Både i Norden og flere andre steder i verden har man registreret, at det blev usædvanligt køligt i juli 2020. Vi bringer et overblik.

Klima

Den grønne skattereform: De store forurenere slipper

Inden de politiske forhandlinger er kravet, at en grøn skattereform ikke må have negative konsekvenser for konkurrencekraft, offentlige finanser, beskæftigelse, velfærdssamfundet eller sammenhængskraften.

Teknologi

Atomteknologi sparer kineserne for 4,5 milliarder liter spildevand

Med støtte fra Det Internationale Atomenergiagentur har Kina indviet verdens største spildevandsanlæg, der gør brug af elektronstråling. Det er både effektivt og mere skånsomt for miljøet end kemiske renseprocesser.

Energi

Theis Palm: Atomkraft skal kommunikeres ungt og sexet

Atomkraftdebatten står foran et generationsskifte. Blandt fortalernes frontkæmpere finder man 28-årige Theis Palm, som med strømlinet kommunikation vil gøre atomkraft spiseligt for den klimabekymrede ungdom.

Klima

Nyt studie anfægter computermodellers værdi

Ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet har fundet ud af, at udledningen af lattergas fra majs er langt mindre, end computermodellerne har beregnet.

Klima

Indien privatiserer kulminer for at øge produktionen

Indien har verdens fjerdestørste kulreserver og næsthøjeste kulproduktion, men er nødt til at importere for at dække behovet. Det skal privatisering lave om på.

Klima

Naomi Seibt: Klimarealisternes svar på Greta Thunberg

I denne video undersøger hun samen med Lord Christopher Monckton, ”97 %-myten”.  Det er påstanden om, at 97 % at videnskaben mener, at klimaændringerne er menneskeskabte.

Samfund

Menighedsråd må ikke abonnere på ’Grøn Kirke’

Danske Kirkers Råd vil gerne have penge fra menigheder til grønt kirkeligt arbejde. Ministeriet var imod, men kirkerådets arbejdsgruppe Grøn Kirke prøver igen.  

Klima

Ingen tegn på at ekstremt vejr bliver hyppigere

Der er intet bevis for, at klimaændringerne medfører flere oversvømmelser, skovbrande eller orkaner, viser den nye rapport ’Weather Extremes’.

Klima

Stabil udvikling af klimaet – ingen grund til panik

Professor emeritus Ole Humlum har udgivet sin rapport ’The State of The Climate 2019’. De fleste målinger viser en stabil udvikling: Det blev varmere i 2019 – især på grund af en varm El Niño.

Medier

CNN indlemmer Greta Thunberg i corona-ekspertpanel

Når CNN natten til fredag dansk tid sender et debatprogram om den igangværende pandemi, bliver det med den 17-årige klimaaktivist Greta Thunberg i ekspertpanelet. Det har sat sindene i kog på internettet.

Klima

Solen betyder mere for vores lokale klima end CO2-udslippet

Fysiker Christoffer Karoff, Institut for Geoscience på Aarhus Universitet, forsker i solens betydning for klimaændringerne. Både CO2-udslippet og aktiviteten på solen har betydning, mener han.

Klima

Klimarådet ser bort fra erhvervslivets initiativer

De store krav i klimaloven kunne blive opfyldt hurtigere. Men vigtige CO2-besparende tiltag er ikke tænkt ind i Klimarådets opgørelser.

Medier

Videnskab.dk indklager Indblik.net for Pressenævnet

Det statslige medie mener, at artiklen ’Statsligt medie bortcensurerer ubekvemme fakta’ er ”groft krænkende og virker agtelsesforringende”. Indblik.net er uenig.

Side 1 of 5

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password