Erhverv

Erhverv

Fiskere i oprør over upåvirkelig og fåmælt minister

Trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes landets fiskere at få fiskeriminister Mogens Jensen i dialog om kameraovervågning af kutterne. Tiltaget risikerer at koste både fiskere og lokalsamfund dyrt, advarer de.

Erhverv

Miljøministeren retter bager for smed

Hun vil rydde op i Danmarks havbrug. Men kaotiske forhold i den statslige administration har bevirket, at havbrugene ikke har fået behandlet deres miljøtilladelser.

Erhverv

Kammeradvokataftalen er gigantisk i branchen

Statens forbrug af advokater hos Kammeradvokaten stiger år for år og beløb sig sidste år til mere end 500 mio. kr. En ny analyse, der skal danne grundlag for en mulig regulering af statens priser hos advokatfirmaet, viser da også, at der ingen andre advokataftaler er, som kan matche størrelsen. 

Erhverv

Ny rapport vil punktere Huaweis offerfortælling

Den kinesiske telegigant Huawei ynder at fremstille sig selv som et uskyldigt offer for stormagtsspillet mellem Kina og USA, men sandheden er en ganske anden, dokumenterer ny rapport fra danske Strand Consult.

Indblik.net | Embedsmand og lobbyister skjuler ubelejlige fakta om fiskeopdræt
Erhverv

Kommuner protesterer mod at staten vil overtage tilsynet med havbrug

Både kommunerne og havbrugene mener, at tilsynet fungerer godt og tilfredsstillende.

Energi

Rolls-Royce presser på for at få gang i byggeri af små a-kraftværker

Den britiske regering overvejer et udspil fra et industrikonsortium med Rolls-Royce i spidsen, som vil bygge små A-kraftværker på samlebånd.  Første kraftværk kan være klar i 2029.

Erhverv

Kammeradvokaten skal vise regningerne frem

Hvem er de store offentlige kunder hos Danmarks største advokatfirma, og hvor meget omsætter Kammeradvokaten som kurator?

Erhverv

Scandlines anklager Transportministeriet for magtmisbrug

En strid om mere end 50 milliarder kroner har fået næring med ord som magtmisbrug og fordrejning i et projekt om EU-støtte på – hold fast – tre millioner kroner.

Erhverv

Hvem betaler når Banedanmark er i byen?

Offentligt ansatte må ikke modtage gaver fra leverandører. For tiden er Banedanmark genstand for en advokatundersøgelse af muligt bedrageri. Den største private leverandør til statens jernbane er i spil. 

Opinion

Hvorfor ikke prøve, når alle andre kan?

Alle andre EU-lande end Danmark har to momssatser. Lavere moms på dagligvarer kommer særligt folk med lave indkomster til gode, så det kan undre, at danske politikere er så modvillige.

Erhverv

Oprydning i Banedanmark efter mulige bestikkelser

Nu er endnu en tidligere ansat i Banedanmark politianmeldt for mulig bestikkelse, og det kan ende med bøde eller fængsel. Og sagen stopper næppe her.

Energi

Det Internationale Energiagentur advarer om faldende investeringer i energi

Det Internationale Energiagentur anslår, at coronakrisen vil få de globale CO2-emissioner til at falde med 8 procent, svarende til niveauet for 10 år siden. Et sådan fald vil være det største fald nogensinde – seks gange større end efter finanskrisen i 2009.

Erhverv

Fiskere protesterer mod statens overvågning

Fiskernes forening protesterer, efter 15 fiskere har modtaget en ”orientering” om, at der skal kamera på båden. 14 af dem ufrivilligt.

Indblik.net | Banedanmark får problemer uden Roundup
Erhverv

En rigtig møgsag for Banedanmark

Politi, Rigsrevisionen, Kammeradvokaten og Christiansborg blev i marts informeret om sag, der kan plette Banedanmarks ry som aldrig før. Der kan være tale om mulig bestikkelse og tyveri i en længere årrække.

Erhverv

Banedanmark gav Kammeradvokaten millionopgave uden at indhente kontroltilbud

Hvorvidt det er en det er en automatreaktion hos det offentlige blot at ringe til Kammeradvokaten, når der skal indledes milliondyre advokatundersøgelser, er endnu for tidligt at sige. Men pilen peger i den retning, og det vækker kritik.  

Politik

Fagforeninger kan udnytte coronaregler – tvivl om lovhjemmel

Lønkompensation har givet fagforeninger mulighed for at presse firmaer til aftaler. Ministeren ved ikke, hvor langt loven rækker.

Erhverv

Nedjusteringer af danske tobiskvoter vækker harme blandt fiskere

På trods af positive prognoser for tobisbestanden har danske havbiologers rådgivning resulteret i en nedjustering af fiskekvoterne. I Norge er kvoterne blevet mere end tredoblet.

Erhverv

Corona rammer metroens økonomi langt hårdere end DSB’s

Metroen bliver efter alt at dømme økonomisk ramt voldsomt hårdere end DSB, fremgår det af oplysninger fra DSB og Metroselskabet. Metroen risikerer et tab på op til 600 mio. kr.

Indblik.net | Private initiativer sikrer kerneforskning i Danmark
Energi

Atomkraft-startup rejser ny kapital

Copenhagen Atomics er gået i gang med at rejse 12 mio. euro (90 mio. kr.), som skal finansiere udviklingen af en saltsmeltereaktor. En prototype skal være klar i 2022.

Erhverv

Kammeradvokaten blotlægger mørklagt økonomi

Forud for et samråd om det offentliges samlede udgifter til Kammeradvokaten har advokatkontoret selv oplyst sine ellers mørklagte omsætningstal.

Klima

Klimarådet ser bort fra erhvervslivets initiativer

De store krav i klimaloven kunne blive opfyldt hurtigere. Men vigtige CO2-besparende tiltag er ikke tænkt ind i Klimarådets opgørelser.

Samfund

Vi arbejder mindre end vore forældre og bedsteforældre

Det er en myte, at vi arbejder så meget. Tværtimod viser det sig, at jo rigere folk bliver, desto mere fritid ønsker de.

Økonomi

Grøn bankplan bekymrer økonomer

Finanssektoren vil sætte danskernes indlån på over 1.100 mia. kr. i spil i grøn omstilling. Men det kan blive farligt og dyrt, siger privatøkonom.

Erhverv

CEPOS: Periodisk bilsyn har ingen effekt på trafiksikkerheden

Bilerne bliver mere sikre, men trafiksikkerheden øges ikke af periodiske bilsyn, som de fungerer i dag. Det konkluderer specialkonsulent ved CEPOS Jonas Herby.

Erhverv

Danske vandselskaber kan effektivisere for 3,9 mia. kr.

Vores vandforsyning drives for ineffektivt, og derfor er den for dyr i drift. Det viser en ny analyse fra Forsyningssekretariatet.

Side 1 of 4

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Tilmeld dig nyhedsbrev

Indblik.net sender hver fredag sit nyhedsbrev ud med de mest læste og aktuelle nyheder – tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset adgang til aktuelle nyheder.

Støt vores arbejde med et økonomisk bidrag

Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til andre medier. Vores journalistik tager udgangspunkt i en borgerlig-liberal samfundsopfattelse, og det kommer bl.a. til udtryk i vores artikler om klima, økologi, borgerlige rettigheder og privatlivets fred.  Skal vi fortsætte og udbygge vores  arbejde, har vi brug for, at vore læsere støtter os.

Giv et bidrag