Erhverv

Energi

Energinet sender misvisende information om strøm

Elselskaberne skriver, at mellem 20 og 30% af den strøm, vi bruger herhjemme, stammer fra atomkraft. Men passer det?

Klima

Nyt studie viser, at beton optager CO2 ligesom træerne

Cementindustrien får ofte på puklen for at være storslem til at forurene. Nyt studie fra SDU viser imidlertid, at industrien er bedre end sit rygte.

Klima

Klimaafgift på varer ville straffe oksekød og økologi

Tænketanken Growz har beregnet priserne, hvis fødevarer blev belagt med CO2-afgifter i stedet for nuværende afgifter. Det ville skabe meget anderledes priser. 

Samfund

Professor i rygedebat: Tillid er vigtigere end fakta

I udveksling med tobaksproducent sagde professor Charlotta Pisinger, at ”der er altid et eller andet studie i verden, som kan vise lige det, man påstår”.

Erhverv

Offentlig ældrepleje får særstatus med 245 mio. fra statskassen

Der er ikke ligestilling mellem offentlige og private aktører i ældreplejen, hvor millioner går direkte til det offentlige.

Erhverv

Danske Bank i alarmberedskab – venter ny mediestorm

I landets største bank ruster man sig til endnu en større omgang presseomtale af hvidvasksagen i Estland. Næste pressestorm er angiveligt på vej.

Klima

Portland: Klimaet kender ikke landegrænser

Klimafolkemøde: Aalborg Portland håber at få nogle nuancer ind i en meget udfordrende klimadebat, fortalte direktør Michael Lundgaard Thomsen på Klimafolkemødet i Middelfart.

Erhverv

Kritiseret lokalradiochef: Uheldigt at bruge falske navne

Rui Monteiro er involveret i en række ikkekommercielle lokalradio- og tv-stationer og kaldes af nogen for ”den århusianske Berlusconi”. Selv giver han ikke meget for kritikken, som han finder forfejlet.

Erhverv

Boris Frederiksen er mest brugte kurator

Opgørelse over konkurssager for første halvår 2020 giver førertrøjen til advokat Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten.

Erhverv

Retsløsheden hersker på Amazon

Det er nærmest umuligt at gennemskue, hvem der har ansvaret for de produkter, man køber på Amazon og de andre handelsplatforme, siger Dansk Erhverv.

Økonomi

Offentlige plejehjemspriser skal frem i lyset

Hvad koster det for hver enkelt kommune per døgn, at en borger bor på et plejehjem? Der er angiveligt store forskelle, og Konservative vil gøre regnskabet op.

Erhverv

Pensionsselskaber på vej mod private plejehjem 

Det er næsten et nyt område at bevæge sig ind i – finansiering af boliger og plejehjem via danskernes penge i pensionsselskaber. Og det er politisk følsomt

Erhverv

Frie valg giver bedre kvalitet

Hos Konservative på Christiansborg er man ikke i tvivl. Private plejehjem er en god idé. Det handler om det frie valg for borgeren, og det er med til at sikre bedre service.

Erhverv

Private plejehjem populære – flere undervejs

Beboere strømmer til privat plejehjem i Frederikssund – og kommunen står med tomme pladser. Men borgerne har frit valg, og kommunale tilskud følger med.

Erhverv

DA: Seniorer i beskæftigelse tager ikke jobs fra unge

Det går ikke ud over beskæftigelsen blandt unge, at seniorer bliver længere på arbejdsmarkedet. Så klar er konklusionen i ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Erhverv

Naturfredningsforening ser gennem fingre med sportsfiskeres rovdrift

Dansk Akvakultur beskylder Danmarks Naturfredningsforening for at acceptere sportsfiskernes overfiskeri af truede fiskearter. DN forholder sig tavs til anklagen.

Erhverv

Falck er klar til lavere priser

Der skal mindre beløb på, når Falck udsteder girokort til det offentlige, og det vil ske, hvis Falck skal vinde nye kontrakter.

Erhverv

Afgiftsstigninger på cigaretter øger inflationen

Effekten af de forhøjede afgifter på tobaksprodukter kan nu aflæses i forbrugerprisindekset. Dermed har afgifterne ført til højere inflation.

Erhverv

USA’s sundhedsmyndigheder: Opvarmet tobak skader mindre

FDA konstaterer, at der er videnskabelig evidens for, at opvarmet tobak – i modsætning til normale cigaretter – ”udsætter kroppen for betydeligt færre skadelige kemikalier.”

Erhverv

Venstre-politiker tager fiskernes parti i sag om overvågning

Videoovervågningen af erhvervsfiskerne i Kattegat bør sættes i bero, indtil fiskeriministeren har fundet en mindelig løsning med fiskerne, siger Torsten Schack Pedersen (V) til SN.dk.

Erhverv

Fiskere i oprør over upåvirkelig og fåmælt minister

Trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes landets fiskere at få fiskeriminister Mogens Jensen i dialog om kameraovervågning af kutterne. Tiltaget risikerer at koste både fiskere og lokalsamfund dyrt, advarer de.

Erhverv

Miljøministeren retter bager for smed

Hun vil rydde op i Danmarks havbrug. Men kaotiske forhold i den statslige administration har bevirket, at havbrugene ikke har fået behandlet deres miljøtilladelser.

Erhverv

Kammeradvokataftalen er gigantisk i branchen

Statens forbrug af advokater hos Kammeradvokaten stiger år for år og beløb sig sidste år til mere end 500 mio. kr. En ny analyse, der skal danne grundlag for en mulig regulering af statens priser hos advokatfirmaet, viser da også, at der ingen andre advokataftaler er, som kan matche størrelsen. 

Erhverv

Ny rapport vil punktere Huaweis offerfortælling

Den kinesiske telegigant Huawei ynder at fremstille sig selv som et uskyldigt offer for stormagtsspillet mellem Kina og USA, men sandheden er en ganske anden, dokumenterer ny rapport fra danske Strand Consult.

Indblik.net | Embedsmand og lobbyister skjuler ubelejlige fakta om fiskeopdræt
Erhverv

Kommuner protesterer mod at staten vil overtage tilsynet med havbrug

Både kommunerne og havbrugene mener, at tilsynet fungerer godt og tilfredsstillende.

Side 1 of 5

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

Værdsætter du at få Indblik?
Indblik.net bringer nyheder, som ikke finder vej til mainstream medierne. Vi har brug for jeres støtte, så vi kan blive ved med at bringe nyheder uden blinde vinkler.

Send os et bidrag og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev