Energi

Energi

Godt nyt for dansk bølgeenergi: EU søsætter 10 projekter

Bølge- og tidevandsenergi forventes at bidrage væsentligt til den europæiske energiforsyning fra 2030, skriver EU-Kommissionen i et nyt strategipapir.

Klima

Bjørn Lomborg om nulemission: Kæmpe omkostninger, lille virkning

Den danske klimadebattør krydsede klinger med amerikansk forfatter og fortaler for hurtig afskaffelse af fossile brændstoffer. Vi har brug for teknologiske løsninger, sagde Lomborg.

Energi

Vindmølleejere tjener millioner på at sætte møllen i stå

Tyskere betaler for, at danske vindmøller stopper, når det blæser for meget. Forklaringen er, at elnettet ellers bliver overbelastet.

Energi

Vindmøllers vinger er et miljøproblem

Det er ekstremt svært at komme at komme af med vinger fra vindmøller, der ender med at blive gravet ned i jorden. Siden årtusindskiftet er over 10.000 vinger skrottet.  

Energi

EU-Kommissionen vil ikke stille sig i vejen for atomkraft

EU’s medlemsstater skal ikke frygte, at EU-Kommissionen stiller sig i vejen for atomkraft-initiativer i forbindelse med den grønne omstilling, bedyrer næstformand Frans Timmermans.

Energi

Thoriumbaseret brændsel kan hjælpe tredjeverdenslande

Forskere i det amerikanske energiministerium har i samarbejde med private aktører udviklet et nyt atombrændsel, der kan løse udfordringer med både omkostninger, spredning og restprodukter.

Teknologi

Dansk virksomhed starter produktion af brændselsceller

Den aalborgensiske startupvirksomhed Blue World Technologies har indledt en produktion af metanolbrændselsceller, der på sigt kan bidrage til at udfase fossile brændstoffer.

Energi

Hollændere skal hjælpe Copenhagen Atomics med testreaktor

Atomkraft har på grund af politisk modvilje lange udsigter i Danmark. Derfor retter Copenhagen Atomics blikket mod Holland, når virksomheden inden længe skal teste smeltet salt-reaktorer.

Energi

Ambitiøse forskere vil have fusionsreaktor klar om fem år

Hvis alt går op i en højere enhed, kan den første energieffektive atomfusionsreaktor stå klar allerede i 2025, spår forskere fra MIT.

Energi

Udvinding til sol- og vindkraft truer biodiversitet

Det kan gøre skade på dyr og natur, hvis der skal produceres flere sjældne metaller til brug for solceller og vindmøller. 

Energi

Hollændere søger støtte til thoriumreaktor

10.000 underskrifter fra europæiske meningsfæller skal gøre indtryk, så man kan etablere Europas første smeltet salt-reaktor med thorium som brændstof i Holland.

Energi

Energinet sender misvisende information om strøm

Elselskaberne skriver, at mellem 20 og 30% af den strøm, vi bruger herhjemme, stammer fra atomkraft. Men passer det?

Energi

Polen ser atomkraft som vejen frem

Nye a-kraftværker i Polen skal erstatte kul og give forsyningssikkerhed, når solen ikke skinner, og vinden ikke blæser.

Energi

Atomkraft blev fejret på Rådhuspladsen

Hvis vi skal mindske CO2-udslip, er atomkraft en væsentlig del af løsningen. Det var budskabet bag en demonstration i Københavns centrum.

Energi

Amerikanske myndigheder blåstempler første SMR-reaktor

For første gang nogensinde er en civilbygget modulær atomkraftreaktor blevet endeligt godkendt af de amerikanske myndigheder.

Energi

A-kraftdebattens ’grand old man’: ”Der er brug for et blackout i Europa”

Bertel Lohmann Andersen er en af den danske atomdebats mest ihærdige forkæmpere. Indblik.net har mødt ham til en samtale om hjertesagen, der trods årtiers oplysningskampagner stadig møder folkelig og politisk modstand.

Energi

Endnu en canadisk provins støtter udvikling af små a-kraftværker

Alberta er den seneste canadiske provins, der tilslutter sig en interprovinsiel aftale om støtte til udviklingen af små modulære atomreaktorer.

Energi

Theis Palm: Atomkraft skal kommunikeres ungt og sexet

Atomkraftdebatten står foran et generationsskifte. Blandt fortalernes frontkæmpere finder man 28-årige Theis Palm, som med strømlinet kommunikation vil gøre atomkraft spiseligt for den klimabekymrede ungdom.

Klima

Indien privatiserer kulminer for at øge produktionen

Indien har verdens fjerdestørste kulreserver og næsthøjeste kulproduktion, men er nødt til at importere for at dække behovet. Det skal privatisering lave om på.

Energi

Når hensynet til samfundsøkonomien negligeres

I den nye energiaftale behøver fjernvarmeprojekter ikke længere at være samfundsøkonomisk forsvarlige. Klimahensynet trumfer.

Energi

Naturgasnettet – en vigtig medspiller i en grøn fremtid

Konsulenthuset Incentive har undersøgt mulighederne for at indføre grønne brintløsninger i Danmark og i EU. Og i Danmark kan brinten fordeles i naturgasnettet – i begyndelsen blandet op med naturgassen.

Energi

Dansk Energi brugte energisparepenge til privat lobbyvirksomhed

Interesseorganisationen Dansk Energi har opkrævet 30 mio. kr. hos elbrugerne for at lave energispareaktiviteter. Flere millioner blev i stedet brugt til organisationens sædvanlige lobbyaktiviteter.

Energi

Rolls-Royce presser på for at få gang i byggeri af små a-kraftværker

Den britiske regering overvejer et udspil fra et industrikonsortium med Rolls-Royce i spidsen, som vil bygge små A-kraftværker på samlebånd.  Første kraftværk kan være klar i 2029.

Energi

Atomkraft start-up godkendt til radioaktive forsøg

Copenhagen Atomics kan nu teste salte, som indeholder thorium og naturligt uran, i et laboratorium uden for Danmark.

Energi

Australsk parlamentsundersøgelse slår fast: Atomenergi det mest sikre

En australsk undersøgelse konkluderer på baggrund af data fra MIT, at atomenergi er den mest sikre energiform. Derfor bør især små kraftværksmoduler vinde indpas, argumenterer parlamentsmedlem Ted O’Brien.

Side 1 of 3

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password