Anmeldelser på Indblik.net

Diktafonens lethed præger Lars Tvedes bog

Lars Tvedes aktuelle bog handler om hans personlige erfaringer som succesrig børsspekulant, men mangler den grundighed og analyse, som findes i hans foregående bøger.

Anmeldelse - 3 ud af 6

Ond, hvid mand skriver god bog

Henrik Dahl får teori og virkelighed til at gå op i sit polemiserende, men stadig helstøbte opgør med moderne identitetspolitik.

Anmeldelse - 5 ud af 6

’Generation krænket’ er en vigtig bog

Caroline Fourest har begået en lille, men fortrinlig bog om moderne krænkelseskultur, som nu findes i dansk oversættelse.

Anmeldelse - 5 ud af 6

Tulle-portræt er en fest at læse

Der er spændende nyt i aktuel Thulesen Dahl-biografi. ’Kong Kristian – mennesket, magten og faldet’ er en af tidens oplagte bogudgivelser for de politisk vakte.

Anmeldelse - 5 ud af 6

Lomborg: Klima-panik medfører
forkerte beslutninger

Bogen ”False Alarm” bør være pligtlæsning for alle, som beskæftiger sig med klimaændringerne.  Her fremlægges alle de fakta, som politikerne ikke kender eller med vilje ser bort fra.

Anmeldelse - 6 ud af 6

Løkkes nye bog er kun glimtvis god

Lars Løkke Rasmussen har udgivet sine utraditionelle erindringer som ’erindringsglimt’. Bogen har kvaliteter, men savner fokus og frisk stof.  

Anmeldelse - 3 ud af 6

Sagaen om et mishandlet erhverv

Landmand og cand.oecon. Bjarne Brønseruds bog, ’30 års miljøpolitik – en katastrofe’ er ikke opløftende, men tankevækkende læsning. Og man kan næsten ikke tro, at den er sand.

Anmeldelse - 4 ud af 6

Nærværende, men lidt for ukritisk ny grønlandsfilm

’Kampen om Grønland’ er aldeles glimrende som en film om politik i Grønland. Filmen halter lidt på sine egne præmisser, men er værd at se – og i øvrigt svær at anmelde.

Anmeldelse - 4 ud af 6

Marlene Wind halter i sin analyse om tribalisering

Professor Marlene Winds bog er mere debat end videnskab og undlader helt at forholde sig til tidens store indvandringsproblemer.

Anmeldelse - 3 ud af 6

Kort og godt modspil til tidsånden

Rasmus Ulstrup Larsen spidder verden af i dag med bogen ’Tidens tegn’. Det gør han effektivt og velovervejet, selvom hans bog skulle have været længere.

Anmeldelse - 4 ud af 6

Ny bog om Corydon er et usagligt smædeskrift

Det er en forfejlet bog i bredeste forstand, som Mikael Busch har skrevet. Alt for meget spekulation, alt for lidt nyt stof, alt for motiveret i forfatterens foragt.

Anmeldelse - 1 ud af 6

Klæder skaber folk i ny Elbæk-biografi

Morten Reimar kommer imponerende tæt på i sin historie om Uffe Elbæk. Det er en god bog, især hvis man godtager nogle spøjse narrative greb undervejs.

Anmeldelse - 5 ud af 6

Lykketofts erindringer blev en flad omgang

’Erindringer – Holdning og handling’ af Mogens Lykketoft mangler saft, kraft og ikke mindst nyheder. Mærkeligt, for det kunne ellers have været så godt.

Anmeldelse - 2 ud af 6

Pligtlæsning for alle beslutningstagere

Lars Tvede: ”Supertrends – 50 ting, du bør vide om fremtiden” er spændende og helt nødvendig læsning, hvis man vil forstå den teknologiske udvikling.

Anmeldelse - 4 ud af 6

Søren Pind kæmper videre – godt

Med ’Frie ord’ har Søren Pind begået en velskrevet og nærværende politisk erindringsbog. Dens største kvaliteter handler i øvrigt ikke om Lars Løkke eller Kristian Jensen.

Anmeldelse - 5 ud af 6

Sammensat svanesang for Søren Krarup

‘Dansk genmæle’ udgør afslutningen på Søren Krarups imponerende forfatterskab, oplyser forlaget. Det er en opsamling af gode tekster, men udvalget mangler fokus og perspektiv.

Anmeldelse - 3 ud af 6

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password