Økonomiprofessor: Færre dør af corona end af influenza

Vi har den laveste dødelighed i 6 år i øjeblikket, siger professor Christian Bjørnskov.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

”Det, vi oplever med Corona-epidemien, svarer i virkeligheden til en relativ nem influenza-sæson med godt 600 døde foreløbigt. Derfor er myndighedernes reaktion overdrevet og er ude af proportioner med den risiko, COVID-19 smitten udgør.”

Det siger økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, Christian Bjørnskov, i et video-interview med Indblik.net.  Under normale omstændigheder dør der ca. 1000 mennesker om året af influenza – og under den seneste større influenzaepidemi for tre år siden døde 1600.  I tre år i 1990’erne var der 2000 årlige influenza-dødsfald.  Disse tal skal sammenlignes med at antallet af corona-dødsfald i skrivende stund er 677.

”Derfor er den politisk valgte nedlukning af samfundet forkert,” siger Christian Bjørnskov. ”Der er ingen forskning, som viser, at nedlukningen er effektiv.  Der kan ikke konstateres nogen sammenhæng mellem nedlukningen og dødstallet”.

Når forskningen siger, at nedlukning ikke virker, hvorfor lukker politikerne så samfundet ned igen?

”Det skyldes, at politikerne lytter til nogle bestemt udvalgte forskere, speciel på Seruminstituttet, som har en anden opfattelse.”

Christian Bjørnskov mener, at politikerne bør lytte til den nyligt udsendte ”Great Barrington-erklæring”, som tre af verdens mest anerkendte epidemiforskere har udsendt.

Heri anbefales, at man skal normalisere samfundsaktiviteterne, men samtidig yde særlig beskyttelse til alle de udsatte grupper, de gamle og svage og dem med kroniske sygdomme.

”Langt de fleste af os risikerer meget lidt ved at blive smittet, vi vil formentligt registrere COVID-19 smitten som en influenza og hurtigt komme os igen”, siger Christian Bjørnskov.

Se hele video-interviewet her:

 

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

1 kommentar

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password