WHO i ny udmelding: Advarer nu mod nedlukninger

Verdenssundhedsorganisationen advarer nu statsledere mod drastiske nedlukninger af samfundet for at bekæmpe coronavirus.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net

Der forlyder nu nye toner fra WHO i spørgsmålet om verdens håndtering af coronasituationer.

“I WHO anbefaler vi ikke nedlukninger som det primære middel til at holde coronavirus under kontrol”, lyder det fra WHO-talsmand og læge David Nabarro i et videointerview med det britiske ugemagasin The Spectator.

“Nedlukninger kan i vores optik kun retfærdiggøres som midlertidigt tiltag, der kan bruges til at købe tid til at reorganisere ens ressourcer, beskytte udmattede arbejdere i sundhedssektoren – men i det store og hele, vil vi hellere undgå det,” siger Nabarro og tilføjer, at nedlukninger kun bør være sidste udvej.

WHO-talsmanden påpeger, at nedlukninger og strikse coronarestriktioner har medført betydelige negative konsekvenser, særligt af økonomisk karakter.

“Nedlukninger har særligt en konsekvens, som vi ikke må undervurdere: De gør fattige mennesker frygteligt meget fattigere,” lyder det fra David Nabarro.

Tidligere har WHO ellers advaret verdens lande mod en for hurtig genåbning af samfundet. Det skete i lyset af den stigende modstand mod coronarestriktioner, efterhånden som befolkninger og erhvervsliv har betalt prisen gennem året.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password