Trump-modstanden har gjort USA til anarki

Bogen ’Resistance (at all costs) – How Trump Haters Are Breaking America’, beskriver Trump i et helt andet lys, end hvad danske medier videregiver.

Anmeldelse - 5 ud af 6

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Præsident Donald Trump har en stil og et sprogbrug, som er helt anderledes end det, man har været vant til med alle tidligere amerikanske præsidenter. Hans brug af gadedrengesprog på Twitter, hans angreb på alle sine modstandere, hans opgør med ”eliten” og ”sumpen” i Washington, og hans karakteristik af mainstream-medierne som videreformidler af ”fake news” har skaffet ham en massiv kreds af fjender – en kreds som allerede manifesterede sig, inden han blev valgt som præsident i 2016.

De medier, vi normalt ser og læser i Danmark, f.eks. CNN eller de medier, som oftest refereres herhjemme, New York Times, Washington Post, eller det britiske The Guardian, bruger utrolig meget spalteplads på at referere alle Trumps mærkelige udtalelser og uortodokse gøren og laden. Vi hører ikke meget om det, når disse medier overdriver eller fejlinformerer. Det gør de nemlig tit, fordi medierne har ændret deres mission fra at informere læserne til at føre kampagne med det formål at vælte præsidenten.

Men det er de ikke ene om. Også de demokratiske politikere er holdt op med at følge gængse regler og normer i de politiske institutioner, og mange embedsmænd i offentlige råd og styrelser har opgivet deres upartiskhed og modarbejder den siddende Trump-regering.

Påstande under luppen
Alt dette beskrives i en bog ”RESISTANCE (AT ALL COSTS) – How Trump Haters Are Breaking America”, som udkom sidste år. Den er skrevet af journalisten Kimberley Strassel, som er medlem af ledelsen på USA’s store erhvervsavis Wall Street Journal. Avisen ejes af mediemogulen Rupert Murdoch, som også ejer den konservative nyhedskanal Fox News.

Kimberly Strassel fortæller læserne, hvad Donald Trump faktisk har gjort som præsident. Hun henviser til en artikel i Washington-avisen Politico, som gjorde status efter Trumps første år i embedet: ”138 Things Trump Did This Year While You Weren’t Looking”.

Artiklen fortsatte: “Stille og roligt, og nærmest helt uafhængig af Trumps taler og tweet-storme har hans regering indført en ny æra med konservativ administration.”

Faktisk har Trump iværksat en dramatisk reduktion af administrationens omfang, større end nogen moderne præsident har gennemført. Han har bl.a. beordret hvert eneste ministerium at fjerne to regler, hver gang de ønsker at indføre en ny. Og omkostningen til ny regulering må derfor ikke overstige 0 dollars.

Han har også fjernet en række af forgængeren Barack Obamas reguleringer, bl.a. dem, som skulle neddrosle den amerikanske mine-, olie- og gasindustri. Trump annoncerede på et tidspunkt, at han havde afskaffet eller udsat 1.500 af Obamas reguleringer, således at han har afskaffet 22 regler for hver ny, han indførte.

384x600

Den amerikanske regering samler al sin lovgivning i et føderalt register. Da Obama forlod Det Hvide Hus, bestod registeret af 91.894 sider. Et år senere, den 29.december 2017, var sideantallet 61.308 – det laveste siden 1993. The Competitive Entreprise Institute lavede en analyse, som viser, at Trump i sine første to år i embedet indførte det mindste antal reguleringer, som nogen regering havde indført nogensinde i den registrerede historie.

Bogens hovedtema er at dokumentere, at modstanden mod personen Donald Trump har udviklet sig til et had blandt politiske modstandere og presse og derfor har fået modstanderne til at overskride alle grænser for anstændighed i deres forsøg på at bekæmpe præsidenten.

At hadet først og fremmest har ført til, at etablerede regler for, hvordan man gennemfører høringer i kongressen, og hvordan regeringsembedsmænd opfører sig, er blevet forkastet til fordel for nærmest anarki. Ikke mindst høringen i forbindelse med udnævnelsen af højesteretsdommer Brett Kavanaugh satte nye negative normer for, hvordan de folkevalgte kan optræde.

Politisk krig med konsekvenser
Kimberley Strassels budskab er, at konsekvenserne af Trump-hadernes opførsel er et blivende negativt aftryk på det politiske liv i USA.

Bogen er skrevet i kølvandet på den særlige anklager Robert Muellers undersøgelse af, om præsident Trump havde samarbejdet (indledt en sammensværgelse (collusion)) med Rusland for at vinde valget over Hillary Clinton i 2016. Muellers rapport konkluderede som bekendt, at det ikke kunne bevises, at det var tilfældet. Blandt andet blev det fastslået, at russiske hackeres tyveri af tusindvis af mails fra demokraternes hovedkvarter ikke havde noget med Trump og hans folk at gøre.

Til gengæld viste det sig, at det demokratiske parti havde bestilt og betalt en tidligere britisk spion, Christopher Steele, til at skaffe smuds om Donald Trump, ikke mindst i forbindelse med hans tidligere besøg i Moskva som forretningsmand. Og at James Comey, FBI’s chef, iværksatte en uautoriseret undersøgelse af Trump og hans stab, hvor de ulovligt blev overvåget af FBI.

Demokraternes forsøg på at få Trump afsat via en rigsretssag (Impeachment) skete efter bogens deadline, men den havde næppe ændret forfatterens billede af et Amerika, hvor den politiske krig er ved at nedbryde det politiske system. Det er en tankevækkende og veldokumenteret bog, et frisk pust i modsat retning af mainstream, som i høj grad er værd at læse.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

1 kommentar

 • Mikkel Kaastrup Reply

  21. august 2020 at

  Mange tak for dette fine referat. Efter min mening hører det med til den ovenstående politiske analyse, at:
  1) Stærkt venstreorienterede mennesker i USA, med holdninger svarende til f.eks. det danske SF eller Enhedslisten, stemmer pr. definition på Demokraterne i USA. Hvis man hører deres visioner, hører man – for mig for første gang – visioner om at omdanne USA i retning af en form for velfærdsstat. F.eks. synes jeg aldrig, at jeg forud for 2014 ville have mulighed for at se en person som Bernie Sanders – med hans holdninger – så mulighed for blot at udtrykke dem i pressen.
  2) Men der er alligevel intet,l som tyder på, at Demokraterne – hvis de får magten – reelt vil gennemføre politikker, som peger i retning af en velfærdsstat, social retfærdighed osv. Partier er lige så meget – eller endnu mere end Republikanerne – styret af store firmaers og interesseorganisationers pengeinteresser, og de dominerende interesser ønsker på ingen måde en velfærdsstat – de ønsker profit og magt.
  3) Demokraterne havde 8 år under Obama, hvor de kunne have arbejdet for ændringer, de nu påstår at ville arbejde for.
  4) Og måske allermest væsentligt: Demokraterne synes i dag at være fuldstændig korrupte. Det er fantastisk, hvad de har brugt af ulovlige midler på at modarbejde og styrke Trump (jf. bogens beskrivelse, som mangler de yderligere detaljer om Demokraternes brug af statsapparatet til at ødelægge ham, der er kommet frem i 2020), og deres brug af valgsvindel under sidste valg og deres forberedelse af valgsvindel til det nuværende valg er – ikke bekymrende, men skrækindjagende, hvis man ønsker at den amerikanske befolkning skal have indflydelse på landets ledelse, i stedet for at landet styres KUN af, hvem der kan købe sig politikerne.
  5) Trods de fejl, Trump måtte have (jeg er f.eks. uenig i mange af hans politiske holdninger), er han meget ligefrem, og han gør som han siger. Mest overraskende, så synes hans motiver at være at gøre, hvad der gavner den almene amerikanske befolkning, og sågar at bekæmpe korruption i Washington. Og det er korruptionsbekæmpelsen, som får de enorme mængder korrupte medier, politikere og organisationer til at bekæmpe ham med næb og kløer.
  6) Mængden af politisk misinformation imod Trump er – som artiklen beskriver det – nærmest ufattelig.

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password