Indien privatiserer kulminer for at øge produktionen

Indien har verdens fjerdestørste kulreserver og næsthøjeste kulproduktion, men er nødt til at importere for at dække behovet. Det skal privatisering lave om på.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

I Danmark har politikerne sat det mål, at landets CO2-udledning i 2030 skal være 70% mindre, end den var i 1990. Hvis det lykkes, er der en chance for, at vi vil udlede mindre end den 0,1 % af verdens samlede CO2-udledning, vi p.t. står for.

Mens et af Danmarks første skridt mod reduktionen af CO2-udslippet var at udfase vores billige kulkraftværker, så går et af verdens mest folkerige lande, Indien, den modsatte vej. Den indiske regering har netop besluttet at øge produktionen af kul og satser på at gå fra at være kulimportør til at blive kuleksportør.

Første skridt på vejen i Indien blev taget forleden, da 41 koncessioner til kuldrift blev udbudt i licitation til private.

”Auktions-processen er begyndelsen til at frigøre landets kulsektor fra årtiers lukkethed, og har til formål at gøre Indien til den største eksportør af kul,” sagde Indiens premierminister Narendra Modi ifølge Outlookindia.com.

Invitationen til private investorer i kulindustrien har ifølge premierministeren til formål at tiltrække konkurrence, kapital og teknologi til sektoren, således at Indien kan blive selvforsynende med kul og desuden på længere sigt blive eksportør af kul.

Det er også vigtigt for regeringens initiativ, at der ventes at opstå 70.000 nye arbejdspladser direkte i minerne og i alt 210.000 arbejdspladser ved følgeindustrierne.

Det hører med til at indiske planer, at 100 millioner tons kul skal omdannes til gas i 2030.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password