Skal Martin Rossen gøre Danfoss til et moralsk fyrtårn?

Efter en socialdemokratisk karriere skal Martin Rossen nu samarbejde med Bent Bendtsen og Peter Goll.

Af Søren Skafte

Stabschef og særlig rådgiver i Statsministeriet Martin Rossen har opsagt sin stilling for at tiltræde som Senior Vice President i Danfoss.

Det sker efter ni års tæt samarbejde med statsminister Mette Frederiksen, først som hendes særlige rådgiver i Beskæftigelsesministeriet 2011-2014, Justitsministeriet 2014-2015, stabschef i Socialdemokratiet 2015-2019 og siden da i Statsministeriet.

Martin Rossen skifter til en stilling som vicedirektør hos den sønderjyske virksomhed Danfoss, der især er kendt for at producere termostater til radiatorer. Her får han ansvar for kommunikation og public affairs.

Martin Rossen siger selv om stillingen i Danfoss:

”Min beslutning om at skifte spor arbejdsmæssigt har været vemodig og krævet grundig overvejelse. Følelserne er meget store og modsatrettede. Danfoss er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg er vokset op på Als, og min mor var ansat i virksomheden. Danfoss spiller en vigtig rolle for, at verden lykkes med den grønne omstilling.”

Energieffektiviseringer
Rossen har hermed antydet, at han får en vigtig rolle med at fremme energieffektiviseringer i den grønne omstilling. Rossen kan derfor se frem til et tæt samarbejde med Det Konservative Folkeparti og partiets tidligere formand, Bendt Bendtsen, der er officiel og betalt lobbyist for Synergi, der er stiftet af Rockwool, Danfoss, Grundfos og Velux.

Man må forstå, at energieffektiviseringsvirksomhederne mener, at energieffektivisering er en god forretning, der på afgørende vis kan bidrage til, at vi på en overkommelig måde kan leve op til selv de mest ambitiøse klimamål.

Vanskelig opvækst på Als
Med en opvækst under vanskelige kår i et almennyttigt boligbyggeri i Nordborg på Als med en enlig mor og en vanskelig stedfar, som Altinget har skrevet i et portræt, er Martin Rossen vokset op i skyggen af Danfoss og Clausen-familien.

Tidligere gruppeformand Henrik Sass Larsen, har om Rossen sagt, at ”Vi er vokset op langt fra hinanden, men i den samme arbejderklassebaggrund. Der kan man opleve, at voksne ikke er særlig søde, og det har han også taget med sig. Det gør, at Martin gerne vil have tryghed og ro om sin person, og hvis folk leverer det modsatte – intriger – så bliver han ked af det. Sådan oplever jeg ham,” sagde den daværende gruppeformand.

Socialdemokratiet
Martin Rossen har haft en bemærkelsesværdig karriere:

2019 – 2020: Stabschef, særlig rådgiver for statsminister Mette Frederiksen, Statsministeriet

2015 – 2019: Stabschef for Socialdemokratiet

2014 – 2015: Særlig rådgiver for justitsminister Mette Frederiksen

2011 – 2014: Særlig rådgiver for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen

2008 – 2011: Kommunikationsdirektør, Microsoft Danmark ApS

2007 – 2008: Partner og medejer, Radius Kommunikation A/S

2006 – 2007: Afdelingschef, TDC A/S, Koncern Kommunikation

2002 – 2006: Kommunikationsrådgiver og lobbyist, TDC A/S

2001 – 2003: Leder af International afdeling, DUF

Som talrige kommentatorer har gjort opmærksom på, kan Rossens betydning for Mette Frederiksens socialdemokratiske projekt næppe overdrives.

Kommunikationsbranchen
Med stillingen i Danfoss vender Martin Rossen tilbage til kommunikationsbranchen, hvor han stadig har mange gode kontakter.

En af hans nære venner er Vice President og kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne, Peter Goll, der også har andre gode forbindelser til Socialdemokratiet og fagforeningen 3F.

Peter Goll er kendt fra Falck-sagen. Det var koncernchefen i Falck, Allan Søgaard Larsen, der havde ansat Peter Goll i Falck. Kort tid efter Allan Søgaard Larsens fyring fra Falck måtte Peter Goll også forlade sin direktørstilling. Peter Goll havde som en del af Falcks koncernledelse med titel af Senior Vice President Falck og Global Head of Business Projects og Customer Relations Manager Falck orkestreret hele den masterplan for at få Bios ned med nakken, som Konkurrencerådet vurderede til at være lovstridig, og som blev anmeldt til bagmandspolitiet.

Martin Rossen anbefales at indtage en kritisk holdning til Peter Goll utvivlsomt mange ideer til, hvordan Danfoss med en passende dosis astroturfing og andre greb i værktøjskassen kan indtage sin retmæssige moralske lederrolle i det danske samfund – foran NOVO!

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password