fbpx

Aarhus Kommune gør stadig flere embedsmænd til lønmillionærer

Selvom det tidligere har knebet med at få budgetterne til at hænge sammen, har Aarhus Kommune ikke svært ved at finde millioner til embedsmandslønninger. Det viser gravermediet Journalista.dk’s aktindsigt i de lokale lønninger.

Af Kasper Junge Wester, kjw@indblik.net

Aarhus Kommune kom i 2018 i vælten, da det blev afsløret, at man havde budgetteret med en gevinst på 200 millioner kroner fra kommunal udligningsreform, som aldrig blev vedtaget i Folketinget. Det førte til heftig kritik fra enkelte lokalpolitikere og fra daværende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille.

Siden er det tilsyneladende lysnet på det økonomiske område, og det kan ses på embedsmandslønningerne i den østjyske kommune. Hele 37 embedsmænd i Aarhus kunne således i 2019 bryste sig af at modtage over en million kroner i årlig gage. Det viser en aktindsigt, som gravermediet Journalista.dk har fået.

Der er tale om en stigning i forhold til det budgetmæssige katastrofeår 2018, hvor “kun” 34 af de kommunale embedsmænd kunne kalde sig lønmillionærer.

Topscorer på listen over højtlønnede akademikere er stadsdirektør Niels Højbjerg, som aflønnes med 2,3 millioner kroner. Der er pæn afstand ned til nummer to på listen, Erik Kaastrup-Hansen, der er direktør for sociale forhold og beskæftigelse. Han må nøjes med 1,9 millioner.

Aarhus Kommune oplyser i aktindsigten til Journalista.dk desuden, at to tidligere medarbejdere i 2019 har modtaget henholdsvis knap 1,5 millioner kroner og 2,5 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password