fbpx

Virksomhed med lægespecialister tilbyder gratis telemedicin til KOL- og astmapatienter

Epital Health vil stille sit gennemprøvede telemedicinkoncept til rådighed for to store patientgrupper, som er i livsfare, hvis de rammes af coronavirussen. Det tilbydes på nonprofitbasis.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Sundhedsfaglig direktør i virksomheden Epital Health, speciallæge, ph.d. i lungemedicin Klaus Phanareth er i færd med at kontakte politiske partier, patientforeninger og myndigheder for at tilbyde sin hjælp til at redde to store patientgrupper gennem coronakrisen, nemlig KOL- og astmapatienter. Begge patientgrupper er i livsfare, hvis de rammes af virussen.

Epital Health er specialist i at behandle KOL- og astmapatienter ved hjælp af telemedicin. Klaus Phanareth har beskæftiget sig med at udvikle telemedicinske løsninger de sidste 20 år og har gennemført store forsøg med telemedicin flere steder i både ind- og udland.

”Vi hos Epital Health har en telemedicinsk løsning til KOL- og astmapatienter som er

gennemafprøvet og i drift, og som vi gerne vil stille til rådighed på en “non-profit” basis til det danske sundhedsvæsen,” skriver Klaus Phanareth i sin henvendelse.

Epital Healths telemedicinske løsning virker på den måde, at den enkelte patient får leveret måleudstyr i sit eget hjem til at tage blodtryk, temperatur, puls, og iltindhold i blodet samt et apparat til at måle lungekapaciteten med. Alle data overføres automatisk til patientens tablet, hvorfra de sendes videre til Epital Healths overvågningscentral. Her er 24/7 tilstedeværelse af sundhedsfagligt personale, og en læge er altid til rådighed.

Det sundhedsfaglige team får hele tiden støtte af underliggende algoritmer og prædiktionsmodeller, som virksomheden har udviklet, der giver mulighed for at være på forkant med forværringer og kunne indsætte behandlinger, før det udvikler sig alvorligt. Patienterne får samtidig et lille lager af akutmedicin derhjemme, så de altid hurtigt kan reagere, hvis lægen skønner det nødvendigt.

”En overflytning af eksisterende KOL- og astmapatienter til vores telemedicinske løsning vil kun spare ressourcer hos læger og lungesygeplejersker, på medicinske afdelinger, ambulatorier, i primærsektoren og vil ikke mindst kunne reducere antallet af indlæggelser og kontakter til sundhedsvæsenet. Vi har tidligere vist, at vi kan reducere antallet af indlæggelser med 70-80% for de sværest ramte KOL-patienter,” siger Klaus Phanareth.

Indblik.net | Virksomhed med lægespecialister tilbyder gratis telemedicin til KOL- og astmapatienter
Som deltager i telemedicin-projektet får man udleveret en tablet-PC, en puls- og iltmåler, et termometer og et apparat til at måle lungekapaciteten.

Epital Healths telemedicinske løsning er videnskabeligt efterprøvet og er en skalerbar løsning, der har været i drift i offentlig regi flere steder i Danmark. Epital Health kan overtage behandling og overvågning af KOL- og astma patienter, som hospitaler og praktiserende læger ikke længere har kapacitet til.

”Vi kan overvåge og behandle patienter i eget hjem, så smittespredning undgås, og patienterne får en unik tryghedsskabende livline til professionelle autoriserede behandlere, samtidigt med at vi reducerer ressourcetrækket på det danske sundhedsvæsen. Der er i dag ca. 3-400.000 KOL-patienter i Danmark, hvoraf ca. 40.000 har svær KOL og er en specielt udsat risikogruppe. Tallene for astma er omtrent det samme,” siger Klaus Phanareth.

Epital Health tilbyder at starte op med 100 patienter inden for en uge og 1.000 inden for 1-2

måneder med en yderligere kapacitet og opskalering på op til 20.000 patienter.

Epitalets egne patienter betaler 499 kr./måned inkl. telemedicinsk udstyr, som leveres gratis.

”Vi står klar til en indledende drøftelse om mulighederne for at hjælpe på en ren nonprofitbasis,” siger Klaus Phanareth.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

1 kommentar

  • Carl Aage Bak Reply

    22. marts 2020 at

    Jeg har KOL, med en lungekapacitet mellem 25 og 30%.

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password