fbpx

LA: Flyt ansvaret for vandløb til Transportministeriet

Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, har ingen tillid til, at vandløbene administreres forsvarligt i Miljø- og Fødevareministeriet. Det sagde Vanopslagh på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

De mange oversvømmelser, som finder sted langs åer og vandløb i øjeblikket, skyldes i vidt omfang, at tusindvis af vandløb ikke er blevet ordentligt vedligeholdt. De er gennem årene blevet fyldt med sand og mudder og planter, som hindrer vandet i at løbe igennem, og derfor løber vandet ud på markerne og på gaderne i byerne. Kommunerne har vedligeholdelsespligten, men den er i vidt omfang blevet forsømt.

I Miljø- og Fødevareministeriet er det hovedsagen, at vandløbene er ”i god biologisk tilstand”, også selv om mange af vandløbene oprindeligt er etableret som afløb.

”Det er en skandale,” sagde Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, på generalforsamlingen i interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

”Og den har et omfang, så man kan sige, at vandplanerne er Miljøministeriets svar på skandalen i SKAT.”

Derfor vil LA foreslå, at vandløbsloven flyttes fra Miljø- og Fødevareministeriet over i Transportministeriet.

”Vi har simpelthen ikke tillid til, at Miljø- og Fødevareministeriet kan administrere loven ansvarligt,” sagde Alex Vanopslagh.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

3 kommentarer

 • Bent Lauge Madsen Reply

  27. februar 2020 at

  Kom med et eneste eksempel på at kommunen ikke har overholdt sine forpligtelser. Med konkrete data. Det er ikke kommunens opgave at holde marker og kældre tørre, kun at udføre den vedligeholdelse der er beskrevet i regulativet. Og IKKE mere. Det y er ulovligt. Det har vi højesterets ord for med eksempel fra Gammelå ved Tønder (2012).

 • Rasmus Hansen Reply

  27. februar 2020 at

  Lader kommunerne byerne oversvømme bevidst🤔

  “Kommunerne har vedligeholdelsespligten, men den er i vidt omfang blevet forsømt”

  Frem med fakta, hvor og hvordan bryder kommunerne vandløbsregulativerne, som de selv har udarbejdet.

  • J. H. Poulsen Reply

   27. februar 2020 at

   Endnu en politiker, det ikke har sat sig ind i fakta og bare vil populismens billige stemmer.
   Alex Valexskap, hvis vi skal bruge tid på at lære hvad du hedder, så drop populismen og kom ind i kampen på en ærlig og seriøs måde! Tak!

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password