fbpx

Muslimsk pige taber sag om gymnasiedans

En gymnasieelev klagede over, at hun skulle danse lancier i idrætstimen. Men efter en hårfin afgørelse er gymnasiet sluppet for kritik i Ligebehandlingsnævnet.

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

Var det rimeligt og lovligt, da et gymnasium forventede, at en muslimsk pige skulle danse les lanciers i forbindelse med idrætsundervisningen? Det var en af de sjældne afgørelser, der delte medlemmerne af Ligestillingsnævnet. Afgørelsen blev truffet i januar, men er først for nylig blevet offentliggjort.

Den muslimske elev havde i en idrætstime gjort læreren opmærksom på, hun ikke kunne deltage på grund af sin tro, der forbyder fysisk kontakt med det modsatte køn. Den populære dansk les lanciers indebærer, at man blandt andet holder sin partner og andre dansere i hånden. Nævnet har lagt til grund i sagen, at skolen gav hende grund til at tro, det kunne have konsekvenser som f.eks. et erstatningsfag.

I reglerne for faget står der ikke noget om, at religion fritager for idrætsundervisning – det gør kun lægedokumenterede grunde. Men mindretallet på to medlemmer af nævnet mente, at pigen stadig havde påvist omstændigheder, der gav anledning til at formode dårligere behandling på grund af religion. Dermed påhvilede det skolen at bevise, pigens ret til ligebehandling ikke var blevet overtrådt, og det havde skolen ikke levet op til – mente altså mindretallet.

Men afgørelsen endte på skolens side med tre stemmer mod to. Flertallet lagde blandt andet vægt på, at læreren ikke havde krævet, at hun skulle medvirke til lanciers, og derudover havde pigen selv valgt at skifte skole, inden en alternativ løsning var afprøvet. Hun tager nu sit sidste år på studenterkursus, hvor idræt ikke indgår i fagene og ikke påvirker karaktergennemsnittet. Derfor var der ikke påvist nogen ringere behandling på grund af tro, og derfor ingen kritik fra Ligebehandlingsnævnet.

Se hele afgørelsen her.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

5 kommentarer

 • Erling Madsen Reply

  26. februar 2020 at

  Når de er så utilfredse med os hvorfor rejser de så ikke bare fra os

  • Bente Dahlmann Reply

   26. februar 2020 at

   penge og frihed til at forsøge at gøre landet muslimsk

 • Lars Dahl Reply

  26. februar 2020 at

  Jeg traf min kommende hustru ed at lære at danse denne klassiske dans. Det ville måske være en katastrofe for den i øvrigt nydelige pige at blive glad for en Dansker.
  Hvonår hører dette vanvid op?

 • Martin Reply

  27. februar 2020 at

  Kommentarerne her tyder på at man åbenbart ikke kan være dansk og muslim…
  sikke dog en gang indsnævret vås

 • Torben Reply

  28. februar 2020 at

  Erdogan har sagt: “Der findes ingen moderate muslimer. Enten er man muslim eller også er man det ikke” Et flertal af muslimer, bosat i Danmark, har ved en spørgeundersøgelse sagt, at Koranen står over dansk lov. Det strider således imod hinanden, at være muslim og kalde sig dansker.

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password