fbpx

Videnskabsskolen: Flere borgerlige skal skrive ph.d.

Den borgerlig-liberale tænketank Cepos opretter nyt akademi for at fremme borgerlige talenters lyst til at skrive ph.d. og søge ind som forskere og undervisere på universiteterne.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.dk

”Vi skal have flere begavede unge mennesker med borgerlige holdninger ind på universiteterne, og vi i Cepos vil gøre, hvad vi kan, for at det sker,” siger Stefan Kirkegaard Sløk-Madsen, selv ph.d. og leder af Cepos’ uddannelsesafdeling.

Derfor opretter Cepos nu ”Videnskabsskolen”, hvor et undervisningsforløb skal give unge borgerlige akademikere lyst til at give sig i kast med det videnskabelige arbejde, som kan resultere i en ph.d.-afhandling – og dermed gøre det muligt at søge forsker- og undervisningsstillinger på universitetet.

”Vi oplever, at mange af de begavede, unge borgerlige med gode eksaminer fra universitetet lader sig hverve til gode, højt betalte stillinger i det private erhvervsliv. Generelt er de ikke så interesseret i akademia, og derfor er der langt flere unge med venstreorienterede holdninger, som skriver en ph.d. og søger ind på universiteterne som forskere og undervisere,” siger Stefan Kirkegaard Sløk-Madsen.

Foruden gruppemøderne på hverdagsaftener vil der også være weekendmøder, hvor der er tid til forelæsninger om de store borgerlige og liberale tænkere, og hvor deltagerne vil blive undervist i at skrive akademisk. Cepos vil også kunne sikre mentor-støtte eller rejsetilskud til konferencer, hvis de studerende har ønsker om og behov for det.

”Vi forestiller os, at der er en del unge, som har været i erhverv nogle år, men som godt kunne tænke sig at gå universitetsvejen. Dem tilbyder vi et etårigt uddannelsesforløb, som man kan passe sammen med sit arbejde. Vi regner med, at vi vil have cirka 10 studerende pr. hold, og de mødes en gang om måneden i en studiegruppe. I hvert møde i gruppen skal man diskutere en bog, man har læst, og en samfundsvidenskabelig artikel valgt og fremlagt af en deltager. Jeg kunne forestille mig, at vi f.eks. kunne læse Karl Poppers ’The Open Society and Its Enemies’ eller Acemoglu/Robinsons ’The Narrow Corridor’, som begge handler om grundlæggende samfundsvidenskab,” siger Sløk-Madsen.

Videnskabsskolen kan ses som en naturlig overbygning på Cepos Akademi, som siden etableringen af tænketanken i 2005 har formidlet viden om borgerlige og liberale tænkere og idéer til universitetsstuderende. Omkring 700 har været igennem akademiets halvårlige uddannelsesforløb.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password