fbpx

Mange flere udlændinge på dagpenge

Hver sjette modtager af danske dagpenge er nu udlænding. A-kassernes direktør advarer om farlig udvikling.

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

Mens flere danskere forlader dagpengesystemet, går udviklingen den modsatte vej for udlændinge, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som er gengivet i Fagbladet 3F.

”Vi har potentielt en meget kraftig cocktail, som politikerne skal holde øje med,” siger Danske A-Kassers direktør, Verner Sand Kirk, i artiklen.

I perioden 2009-2019 er antallet af udenlandske dagpengemodtagere steget fra omkring 8.500 til lidt over 12.000, mens antallet af danskere på dagpenge er faldet klart. Udviklingen afspejler, at der er kommet flere udlændinge på det danske arbejdsmarked, som når at optjene dagpenge, inden de bliver ledige igen.

Som Indblik.net tidligere har beskrevet, har Dansk Folkeparti forsøgt at få begrænset de danske dagpenge, når især østeuropæere tager dem med til udlandet, hvilket er en mulighed i tre måneder.

Forslaget er senere afvist af ministeren, som var bekymret for EU-retslige problemer ved den løsning. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) lover dog at følge udviklingen tæt.

”Den fri bevægelighed i EU skal være fair bevægelighed. De EU-borgere, der arbejder her, er velkomne, men de skal selvfølgelig have ordentlige vilkår og en ordentlig løn, der ikke resulterer i social dumping eller underminerer den måde, vi har indrettet vores arbejdsmarked og velfærdssamfund på,” uddyber ministeren til Fagbladet 3F.

Læs hele artiklen her.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password