Indblik.net dokumenterer mediernes venstredrejning

Vores medie er et modspil til, at danske mainstream-medier udvælger og vinkler deres stof med en venstreorienteret tilgang. Denne tendens samler vi løbende eksempler på, med særligt fokus på Danmarks Radio som landets største og statsligt finansierede mediekoncern. 

DR-naturserie er en parade af galskab

Utroligt, men sandt: Danmarks Radios politiske ensidighed har nået nye højder. ’Er håbet stadig grønt’ er skævt ud i det ekstreme, men i det mindste (ufrivilligt) komisk.

DR-journalister er feministlakajer og arnedyrkere

Danmarks Radios kritiske sans fortaber sig ofte, når det drejer sig om politisk korrekte synspunkter. Dette demonstrerer to aktuelle eksempler fortræffeligt.

Et politisk trick – og hvordan DR faldt for det

Aktivister benytter sig af en snedig manøvre, hvor politiske budskaber skiftevis fremstår som radikal samfundskritik og som erklæringer, enhver er enig i. Som gevinst får man ukritisk presse.  

DR tjener den ensidige feminisme

Med lanceringen af ’Alle hader feminister’ har statsmediet overgået sig selv i at fodre befolkningen med de rigtige, politisk korrekte meninger.  

Medieskævhed: De gode og de onde aktører

Journalister gør forskel på de politiske organisationer i deres arbejde. Denne opdeling mellem ”de gode” og ”de onde” er en central årsag til, at medierne får slagside til venstre.

Vind og skæv DR-dækning af tysk politik

Danmarks Radio leverede yderst ensidig dækning af Alternative für Deutschlands politiske sejr ved delstatsvalget i Thüringen. På flere måder.

Ping Pong: Et fascinerende studie i medieskævhed

En times filmdebat i P1’s kulturprogram Ping Pong blev et fremragende eksempel på mediernes skævhed. Det er Ping uden Pong.

Når journalistik bare skal være politisk

DR-journalisters portræt af ”grønlandske unge” bød på en lind strøm af politiske manifester. Men hvorfor egentlig?

En almindelig dag i et skævt Mediedanmark

Hvor mange eksempler på den rød-grønne slagside i mediedækningen kan man samle ind på en enkelt dag? Vi har set på mediernes dækning 13. januar som en tilfældig dag.

Overskrifter røber mediernes skævhed

Medierne fastholder en mistillid til det konventionelle landbrug, når de kalder pesticider for ”omstridte”, ”udskældte” og ”kontroversielle”.

Mere om mediernes venstredrejning

Problemet er ikke, at medierne skriver om klima, tilbagetrækning eller børnehaver. Problemet er måden, de gør det på – og hvad der ikke bliver taget op.

Sådan foregår ensidig mediedækning

Nogle siger, at det er en overdrivelse, at danske medier vinkler til fordel for det grønne og venstreorienterede. Så lad os lige se nærmere på sidste uges dækning af C40-klimamødet.

  Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
  Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password