Brintdrevne lastbiler på vejene i Norge

Fragtfirmaet ASKO fremstiller selv brinten på egne solcelleanlæg.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

I Norge er verdens første flåde af brintdrevne lastbiler netop sendt ud på vejene. De ejes af fragtfirmaet ASKO, der har købt fire brint- og brændselscelledrevne lastbiler fra lastbilproducenten Scania.

Brinten produceres ved hjælp af energien fra solceller. ASKO har sit eget anlæg på 9000 kvadratmeter solceller og er selvforsynende med brændstof. Den ”grønne” brint tilføres en stabel brændselsceller i lastbilen, som omdanner brinten til elektricitet. En elmotor driver køretøjet. Brintlastbilen har en rækkevidde på 500 km på en tankfuld brint.

AKSO leverer dagligvarer til supermarkeder og har base i Trondheim. Virksomheden er meget ambitiøs, når det gælder om at nedsætte sit klimaaftryk. ASKO vil også brinte brint som brændstof til gaffeltrucks og firmaets øvrige biler.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password