Hvor meget betaler de rigeste danskere til statskassen?

De bedst lønnede danskere bærer en større andel af skattebyrden end de gjorde for 25 år siden, og finansierer dermed en større andel af udgifterne til staten.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Trods lavere marginalskat! Årsagen er, at top 10 pct. har haft en større indkomstvækst end gennemsnittet. Det præsenteres ofte som et problem, skriver direktør Martin Ågerup, tænketanken CEPOS, for uligheden stiger. Men i virkeligheden er det til gavn for deres medborgere. For det indebærer, at de løfter en større andel af de samlede skattebyrder.

Indblik.net | Hvor meget betaler de rigeste danskere til statskassen?

Hvis top 10 pct. havde haft en gennemsnitlig indkomstfremgang, ville skatteprovenuet være 38 mia. kr. lavere. I stedet for at skælde de højtlønnede ud, burde politikerne i Rød blok takke dem for indsatsen og bidraget, skriver Martin Ågerup. Efter min mening bærer dem med de højeste indkomster for stor en del af skattebyrden. Det ville være mere retfærdigt at afskaffe topskatten – et synspunkt, som jeg forklarer i denne video.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password