fbpx

Briter protesterer mod vegansk propaganda

En dokumentar om svin var tænkt som fremstød for dyreaktivisme og veganisme. Men en bølge af protester viste, at briterne ikke ville æde det budskab ukritisk.

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

’How to Steal Pigs and Influence People’ var, som titlen antyder, ikke en helt balanceret dokumentarfilm om svineavl. Filmen handler bl.a. om gruppen Meat the Victims, der benytter sig af ulovlig indtrængning og tyveri af dyr til at få en svinebedrift ned med nakken. Det rapporterer landmandsbladet Farmers Weekly.

Meningen med det hele, anerkender gruppen selv, var at vække sympati og støttepenge til rabiat aktivisme imod landmænd. Men det er ikke gået helt efter planen for den dyreaktivistiske, veganske gruppe – eller for mediet, de spændte for deres vogn. Responsen fra offentligheden har været generelt kritisk, efter den blev vist på Channel 4, og tv-stationen har modtaget hundredvis af konkrete klager, skriver Farmers Weekly.

Efter protester fra svineavlernes forening har Mitsubishi Motors trukket et tv-sponsorat, ligesom organisationen National Rural Crime Network har været på banen – se Twitter-indlægget nedenfor.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

1 kommentar

 • Erik Bresler Reply

  23. januar 2020 at

  Ud af en befolkning på 67 millioner hvoraf 138 tusind er farmere er der flere hundrede der har protesteret. Javel! Så kan vi nok ikke forvente en omfattende borgerkrig i UK lige med det samme 🙂

  Hvis det ikke er løgn så er det en følelsesbetonet overfortolkning når Morten Okkels skriver at aktionen var for at vække sympati og støttepenge til rabiat aktivisme imod landmænd.
  Når den unge ivrige journalist beskylder andre for at gå efter manden i stedet for bolden, gør han sig samtidig selv skyldig i samme forseelse.

  Der er et vedvarende og overvældende flertal for at hvem der vil må producere mad nok til alle, dog er nogle utilfredse med metoden, alt andet vil også mildt sagt være idiotisk.

  Mon ikke snarere aktivisterne er utilfredse med dyrevelfærden på grisefabrikkerne, ganske som et ligeledes komfortabelt flertal af dansk borgere er det.

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password