fbpx

Samråd i Folketinget: Minister-opvisning i at svare udenom

Samråd i Miljø- og Fødevareudvalget om vandplanerne gav ingen svar på noget. Enkle ja eller nej-spørgsmål blev besvaret med store omsvøb.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Det lykkedes miljøminister Lea Wermelin (S) at undgå at give konkrete svar på stort set alle spørgsmål, hun blev stillet i samrådet onsdag eftermiddag i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Samrådet handlede om regeringens beslutning om at inddrage 500 kilometer vandløb i de store vandplaner – vel at mærke vandløb, som den seneste borgerlige regering havde vurderet skulle stå uden for vandplanerne, fordi størstedelen af dem oprindeligt var menneskeskabte afvandingskanaler.

Den borgerlige regering havde besluttet, at der var 1.000 kilometer vandløb, som ikke skulle have vurderet deres natur- og miljømæssige værdi, fordi de fleste oprindeligt var gravet for at tjene som afløbskanaler.

Men 500 kilometer, altså præcis halvdelen, skal nu inddrages i vandplanen, og dermed som miljøministeren udtrykte det, sættes ”under beskyttelse”.

”Jamen er alle vandløb i dag da ikke beskyttet af vandløbsloven?” spurgte Erling Bonnesen fra Venstre.

Det havde været nemt for ministeren at svare ja, fordi alle vandløb faktisk er beskyttet af vandløbsloven, men det gjorde hun ikke. Nu skal de 500 kilometer vandløb leve op til konkrete miljømål, sagde hun.

Indblik.net | Samråd i Folketinget: Minister-opvisning i at svare udenomSamrådet med miljøminister Lea Wermelin (S) gav møde i Miljø- og Fødevareudvalget 8. januar 2020 klokken 13.15. Klik på billedet og se hele samrådet på Folketingets hjemmeside. Foto: Bernt Sønvisen

Ministeren mente heller ikke, at det var en politisk vurdering, at præcis 500 kilometer vandløb hører til under vandplansreglerne. Det er sket på grundlag af en faglig vurdering, sagde hun.

”Den faglige vurdering vil vi gerne se,” sagde Jacob Jensen fra Venstre. Det vil ske, lovede ministeren.

Erling Bonnesen understregede, at mange af de gravede vandløb blev lavet som vandafledningskanaler.

”Vil ministeren garantere, at der ikke sker oversvømmelser, som følge af at mange gravede vandløb nu bliver inddraget som natur?”

Det svarede ministeren ikke på.

”Når vandløbene skal med i vandplaner, skal der ikke alene ske miljømæssig vurdering, men der skal også foretages kemiske målinger,” sagde Erling Bonnesen og spurgte på den baggrund, om der var penge afsat til formålet.

Intet svar fra ministeren.

”Vi er altså nødt til at få etableret fakta,” sagde Jacob Jensen.

”Jeg kan se, at vi er politisk uenige,” svarede ministeren.

Se hele samrådet på Folketingets hjemmeside her.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password