2020: Ulykker, der ikke gik i opfyldelse

Millioner døde, ingen olie og masser af sult. En række dystre forudsigelser om det runde årstal 2020 har vist sig at være falske alarmer.

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

Vil vi overhovedet have olie tilbage i 2020? Nej, sagde den daværende bestyrelsesformand for olieselskabet Exxon U.S.A i 1987. I hvert fald vil der ikke være olie nok til at holde vores interesse fangen, sagde William Stevens til avisen Washington Post.

Men det modsatte skete. Olieproduktionen er gået op, og det samme er de tilgængelige oliereserver, fordi der er udviklet ny teknologi. Sådan fremgår det af amerikanske Fox News, der har samlet sin egen top 5 over voldsomme 2020-dystopier, der ikke gik i opfyldelse.

Den tørlagte oliereserve er en af dem, men andre er endnu voldsommere. For eksempel formodningen om, at ulighed i teknologiske muligheder vil få en milliard mennesker til at sulte – mens den reelle udvikling er, at en milliard mennesker har oplevet et løft ud af ekstrem fattigdom.

I den helt vilde ende fremgik af Reuters i 1997, at millioner af mennesker ville være døde af menneskeskabte klimaændringer.

”Det er utroligt, at offentligheden fortsat kan tro på forudsigelserne af dommedag trods et 95 procents fald i vejr-relaterede dødsfald over de seneste 100 år,” siger klimaforsker Roy Spencer til Fox News.

Allerede i 2010 lavede forfatteren sin første liste over ulykker, der aldrig indtraf. Det omfattede både, at det ville blive væsentligt koldere og varmere, samt en formodning om, at England ville holde op med at eksistere.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password