Kongressen i USA siger nej til ny støtte til elbiler

Et flertal af amerikanske senatorer vil ikke udvide støtte til elbiler. Modforslag om reduceret støtte var dog også forgæves.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Det republikanske flertal i USA’s senat satte her kort før nytår en stopper for øget støtte til salg af elbiler. Den nuværende ordning går ud på, at producenterne af elbiler kan tilbyde køberne en reduktion i prisen på 7,500 dollar (50.800 kr.), som staten kompenserer for – af de første 200.000 biler, de sælger.

Tesla, General Motors og andre bilproducenter har ønsket at kunne sælge 600.000 biler hver til den reducerede pris, og det sagde det demokratiske flertal i Repræsentanternes Hus ja til. Men forslaget skal også vedtages i Senatet, og her sagde flertallet nej – hvorefter forslaget bortfalder.

Det fremgår af en artikel i bladet ”The Truth About Cars”.

De to partier i kongressen var ellers i det store hele enige om lovforslagene i ”Driving America Forward Act”, men republikanerne ønskede ikke at udvide støtten til elbilerne. Den republikanske senator John Barasso fra Wyoming fremlagde faktisk et modforslag, ”Fairness for Every Driver Act”, hvor han foreslog at reducere støtten til elbilerne, med den begrundelse at den hidtidige støtte havde opfyldt sit formål. Faktisk er der allerede givet 4 mia. dollars (27 mia. kr.) til støtte til elbiler.

Senator Barasso sagde, at subsidierne allerede havde bevirket, at bilfabrikkerne var begyndt at producere elbiler, og at det derfor ikke længere var nødvendigt at bruge skatteborgernes penge til det.

”I stedet er det nødvendigt at fokusere på infrastrukturen, f.eks. at etablere flere ladestandere til elbilerne,” sagde han.

Han påpegede også, at statsstøtten til elbilerne ikke nødvendigvis tilfaldt de mest trængende:

”Næsten 80% af alle subsidierne til elbilerne tilfalder husholdninger, som tjener over 100.000 dollars (678.000 kr.) om året. Disse købere behøver ikke støtte fra staten.”

Modforslaget om at reducere i støtten blev dog heller ikke vedtaget.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password