Små virksomheder lettest bytte for cyberkriminalitet

Samarbejde om cloudløsninger kan være forsvaret mod de kriminelle

Af Thomas Funch, tbf@indblik.net

Små virksomheder er lette ofre for cyberkriminelle på jagt efter penge. Ifølge ekspert i IT-sikkerhed John Foley fra rådgivningsvirksomheden COPITS sker det ofte, at mindre virksomheder ikke har økonomi til at sikre sig mod angreb.

”De små og mellemstore virksomheder er det svageste led i kæden, og derfor går mange cyberkriminelle efter dem,” siger John Foley.

Der er de seneste år kommet mere fokus på netop cybersikkerhed, både for firmaer og for private. Det er derfor ikke et spørgsmål om manglende viden om den trussel, der er ved at være et digitalt samfund.

Ikke økonomi til det
John Foley hører jævnligt om virksomheder, der har været udsat for såkaldt ransomware, hvor en virksomheds data er blevet taget som gidsel og først bliver frigivet, når virksomheden har betalt en løsesum.

Det er sure penge at komme af med, men ifølge John Foley er det en bevidst risiko, som flere små og mellemstore virksomheder løber.

”Virksomhederne kigger ikke på cybersikkerhed på samme måde, som større virksomheder med mulighed for at afsætte midler til det gør. De kigger på bundlinjen, og her er cybersikkerhed jo bare en udgift, og det ved de kriminelle godt,” siger John Foley.

Cloud kan være en del af løsningen
Hvert år udgiver det amerikanske telekommunikationsfirma Verizon en rapport, hvor brud på virksomheders IT analyseres og kategoriseres. Tallene taler sit tydelige sprog. Mindre virksomheder er sårbare, og det typiske brud på sikkerheden er et hackingangreb. Den hyppigste årsag til angrebene er at hive penge ud af virksomhederne.

Derfor mener John Foley også, at cloudbaserede løsninger, hvor man er flere om teknologien, kan være vejen frem til at øge sikkerheden.

”Jeg tror på cloudløsninger, mere end jeg gjorde for ti år siden. Cloudløsninger, hvor er 5-6 store virksomheder driver det i fællesskab, vil kunne håndtere det her, og de vil kunne hjælpe de små virksomheder,” siger John Foley.

For at komme cyberkriminaliteten til livs efterlyser John Foley også en indsats fra det offentlige. Han mener, at der er behov for at få sat tal på truslen. For mange er det et ømt punkt at være blevet udsat for angreb, og derfor kan en anonym indberetning ifølge John Foley måske være vejen frem til bedre at kunne forstå trusselsniveauet.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password