fbpx

Det går godt for dansk økonomi

Den danske økonomi var fortsat i vækst i 3. kvartal 2019. Den mindre vækst dækker dog over større forskelle set hen over brancher.

Af Thomas Funch, tbf@indblik.net

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske økonomi er i fremgang, og at BNP i tredje kvartal 2019 er vokset med 0,3 procent, mens beskæftigelsen er steget med 0,2 procent.

Det er især medicinalvirksomhederne og virksomhederne, der producerer grønne løsninger, der klarer sig godt. Det er med god grund, forklarer Mortan Granzau, der er underdirektør i Dansk Industri, til Indblik.net.

”Vores industri er mere orienteret omkring produkter, som man efterspørger, uanset hvordan det står til. Man har altid behov for medicin, grønne løsninger og for mad. Derfor har Danmark trodset modgangen og har vækst,” siger Morten Granzau.

Byggebranchen halter bagefter
Men det er ikke kun fest og glade dage i det private. Mens transportmiddelindustrien og møbelindustrien kunne se en vækst på over 12 procent, så er det indtil videre gået knap så godt for byggebranchen.

Selvom der er bygges i stor stil i de danske storbyer, så må man i byggebranchen erkende, at man ikke har kunnet følge med resten af de private erhverv. Det skyldes ifølge tal fra Danmarks Statistik, at efterspørgslen ligger stille, samtidig med at manglen på arbejdskraft er steget.

”Man har afsluttet dele af mange store projekter som eksempelvis metroen og supersygehusene, så der nu er mindre aktivitet, end der har været tidligere. Samtidig har man ikke iværksat tilsvarende nye projekter, og derfor er det gået lidt i stå i byggebranchen,” siger Morten Granzau.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password