fbpx

Ombudsmanden undersøger SKAT

Måske ligger der flere skandaler og ulmer oven på SKATs mange sager om udsatte ejendomsvurderinger og fejlbehæftede årsopgørelser.

Af Thomas Funch, tbf@indblik.net

Folketingets Ombudsmand har i øjeblikket 13 igangværende undersøgelser af SKAT og tilhørende styrelser. Det fremgår af Ombudsmandens hjemmeside.

Flere af sagerne omhandler de offentlige ejendomsvurderinger, der skulle have været fornyet i 2020, men er blevet rykket til 2024. Flere grundejere har i forbindelse med projektsalg af ejendomme været usikre på, om grundværdien, som Vurderingstyrelsen oplyste til ejedomsmægleren, har været korrekt.

Derfor har Ombudsmanden rejst en generel egen drift-undersøgelse af Vurderingsstyrelsens behandling af anmodninger fra ejendomsmæglere.

Internethandel uden for EU
Vi handler ind på internettet som aldrig før, og ofte er vores indkøb forbundet med told, moms og en importafgift. I dag håndteres beregninger og opkrævning af transportvirksomheden, som også står for leveringen af forsendelsen.

Ombudsmanden har derfor iværksat en undersøgelse af det retmæssige grundlag for den praksis, hvor han forsøger at få svar på, hvilke rettigheder den handlende har, når der opstår uenighed om beregningen af told og moms.

Andre sager
SKAT kan i særlige tilfælde nægte en borger adgang til TastSelv, så der ikke kan ændres i forskuds- eller årsopgørelse. Ombudsmanden har iværksat en undersøgelse i, hvordan Skattestyrelsen behandler den slags sager.

Gældsstyrelsen har udsendt forkerte oplysninger i en klagevejledning til borgere, der har fået tilbageholdt løn i forbindelse med betaling af bøder fra politiet. Gældstyrelsen har oplyst, at den type tilbageholdelse ikke kan klages, men det er ifølge Ombudsmanden ikke korrekt, hvorfor han nu afkræver svar fra Gældsstyrelsen.

Resten af listen kan læses på Ombudsmandens hjemmeside.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password