10.000 mand skal bevogte EU’s grænser

I øjeblikket består styrken kun af 1.300 medarbejdere. Men nu er en forstærkelse af EU’s grænseagentur vedtaget.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

EU’s ministerråd har nu vedtaget, at EU’s ydre grænser skal bevogtes af 10.000 mand. Beslutningen har været undervejs et godt stykke tid, men den 8. november gik den endeligt igennem i Ministerrådet.

Samtidig er EU’s grænseagentur, Frontex, blevet omdøbt til den Europæiske Grænse- og Kystvagt. Idéen er, at de fælleseuropæiske grænsevagter skal stå til rådighed for de enkelte EU-lande, som har behov for hjælp til at sikre deres grænser.

Så sent som i 2014 var der 300 grænsevagter ansat i Frontex, og antallet er i mellemtiden steget til 1.300. Derfor betyder beslutningen, at kontrollen, ikke mindst omkring Middelhavet, kan styrkes væsentligt.

Den nye grænse- og kystvagt får et stærkere mandat end det hidtil gældende til at returnere immigranter, og man forudser også, at en del af de 10.000 mand vil blive udstationeret i ikke-EU-lande, som selv har svært ved at kontrollere grænsetrafikken.

Beslutningen betyder ikke, at der står en grænsevagt på 10.000 mand i morgen. Efter at lovmøllen endelig har malet færdigt, kommer de praktiske ting med rekruttering, lokalisering og indkøb af udstyr. Man venter, at de første nye medlemmer af den 10.000 mand store styrke vil være klar i 2021.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

1 kommentar

  • Per Reply

    11. november 2019 at

    Det er jo som vi kender EU, laaaangsom.
    Får disse vagter så samme rettigheder som James Bond (Licens to kill), eller ansætter man en flok venstreorienterede amøber ?

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password