fbpx

Isbjørne trives i Canada trods klimaændringer

Inuit-befolkningen i det nordlige Quebec ser stadig flere isbjørne.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Inuit-befolkningen i Nunavut-regionen i det nordlige Quebec i Canada ser ”en stigning i populationen af isbjørne i området, især siden 1980’erne. Og det er sjældent at møde en mager isbjørn, og de fleste bjørne i området er ved godt helbred”.

Dette udsagn blev lagt frem som dokumentation (affidavit) i en retssag for nylig i Canada, hvor retten skulle tage stilling til en klage fra områdets inuitbefolkning over, at retten til at jage isbjørne var blevet indskrænket.

Inuitternes observationer står i modsætning til de meldinger, som kommer fra Canadas miljøminister, Catherine McKenna, og organisationen World Wildlife Fund (WWF), som har brugt isbjørnebestanden som eksempel på effekten af klimaændringerne.

Denne holdning er skudt i sænk af en af verdens førende isbjørneforskere, dr. Susan Crockford, som har dokumenteret, at der findes mellem 22.000 og 31.000 isbjørne i Arktis, i modsætning til den udbredte opfattelse at bestanden af isbjørne var faldet til blot et par tusinde.

I Canada vurderer myndigheden Environment Canada, at der er 16.000 isbjørne. Det var Environment Canada, som ønskede at begrænse inuitternes jagtrettigheder med ”en bekymring for (isbjørne) bestandens beståen”. Rettens afgørelse tog ikke hensyn til inuitternes observationer.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password