Joachim B. Olsen: Borgerlige må enes om fælles klimapolitik

Den tidligere MF fra Liberal Alliance tror, at en politik, som omhandler konkrete, fornuftige klimatiltag kan blive en vindersag for det borgerlige Danmark.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance vil gøre klimapolitik til en borgerlig vindersag. Det er op ad bakke, for hidtil har klima-sagen tilhørt rød blok. De blå partiers troværdighed i klimadebatten er ikke særlig stor, siger han.

Rød blok vil ændre befolkningens CO2-udslip ved forbud og afgifter. Jo mere ondt det gør, desto bedre, er devisen. Det er borgerlige partiers chance, hvis de kan blive indbyrdes enige om en klimapolitik, som virker i praksis, og som de fleste kan acceptere:

Joachim B. Olsen foreslår, at man satser på:

— En omkostningseffektiv omstilling.

— Kvoteregulering.

— Harmonisering af afgifter.

— Lavere elvarme-afgifter.

— Incitamenter til energirenovering.

— Liberalisering af fjernvarmesektoren.

Joachim B. Olsen understreger over for Indblik.net, at det er hans eget personlige udspil, ikke et udspil fra Liberal Alliance. Vi er nødt til at forfægte det synspunkt, at verden ikke er ved at gå under, siger han og tilføjer, at det også er nødvendigt at diskutere atomkraft.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password