500 videnskabsmænds åbne brev til FN: Ingen klimakrise

Der er ingen klimakrise. Sådan skriver et globalt netværk af 500 forskere og akademikere til FNs generalforsamling.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

De har i fællesskab skrevet følgende:

Klimavidenskab bør være mindre politisk, mens politiske retningslinjer bør være mere videnskabelige. Forskere bør åbent tage fat på usikkerheder og overdrivelser i prognoserne for global opvarmning, mens politikere lidenskabeligt bør tage højde for de reelle fordele og anslåede omkostninger ved at tilpasse sig den globale opvarmning, samt de faktiske omkostninger ved foreslåede foranstaltninger.

Naturlige såvel som menneskeskabte faktorer forårsager opvarmning.
Det geologiske arkiv viser, at jordens klima har varieret, så længe planeten har eksisteret, med naturligt koldere og varmere skift. Lille istid sluttede så sent som i 1850, så det er ikke overraskende, at vi nu oplever en periode med opvarmning.

Langsommere end forventet
Opvarmningen sker meget langsommere end forventet. Global opvarmning er mindre end halvdelen af ​​den oprindeligt forudsagte og mindre end halvdelen af, ​​hvad der kunne forventes på grundlag af menneskeskabte nettopåvirkninger og ubalance i stråling. Med andre ord, vi er langt fra at forstå klimaforandringer.

Retningslinjer for klimapolitikken hviler på defekte modeller. Klimamodeller har mange mangler og er ikke med rimelighed anvendelige som et redskab til politik. Derudover er det mest sandsynligt, at de overdriver effekten af ​​drivhusgasser, såsom kuldioxid. Derudover ignorerer de det faktum, at berigelse af kuldioxid i atmosfæren har gavnlige virkninger. Kuldioxid er plantemad, som er grundlaget for alt liv på jorden. Kuldioxid er ikke en forurening. Det er vigtigt for alt liv på jorden. Fotosyntese er en velsignelse. Mere kuldioxid er gavnligt for naturen og gør jorden mere grøn; mere kuldioxid i luften har øget væksten i den globale plantebiomasse. Det er også godt for landbruget og øger høsten på verdensplan.

Ikke flere naturkatastrofer
Den globale opvarmning har ikke øget naturkatastroferne. Der er ingen statistiske beviser for, at den globale opvarmning har intensiveret orkaner, oversvømmelser, tørke og lignende naturkatastrofer eller gør dem hyppigere. I modsætning hertil er foranstaltninger til reduktion af kuldioxid både skadelige og dyre. For eksempel dræber vindmøller fugle og flagermus, og palmeolieplantager ødelægger regnskovenes biologiske mangfoldighed.

Klimapolitikken skal respektere videnskabelige og økonomiske realiteter
Der er ingen klimakrise, og derfor er der ingen grund til panik eller angst. Vi er kraftigt imod den skadelige og urealistiske nul-net-kuldioxidpolitik, der er foreslået for 2050. Hvis der kommer bedre tilgange, vil vi have masser af tid til at reflektere og tilpasse os. Målet med international politik bør være at kontinuerligt levere energi til en rimelig pris til mennesker over hele verden.

Blandt underskriverne:
European Climate Declarations nationella ambassadörer

Professor Guus Berkhout / Nederlanderna
Professor Rickard Linzen / USA
Professor Ingemar Nordin / Sverige
Terry Dunleavy / Nya Zeeland
Jim O’Brien / Irland
Viv Forbes / Australien
Professor Alberto Prestininzi / Italien
Professor Jeffrey Foss / Canada
Professor Reynald du Berger / Canada
Professor Benoît Rittaud / Frankrig
Morten Jødal / Norge
Professor Fritz Vahrenholt / Tyskland
Rob Lemeire / Belgien
Monckton of Brenchley / Storbritannien

Kilde: Clintel.nl

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

10 kommentarer

 • Helle Reply

  23. oktober 2019 at

  Hvornår er artiklen fra?

  • Indblik.net Reply

   23. oktober 2019 at

   Hej Helle, vores artikel om de 500 videnskabsmænds åbne brev til FN er fra den 21. Oktober 2019.

   • Marlene Reply

    3. november 2019 at

    Nemlig
    😊👏

 • Robert castor Reply

  25. oktober 2019 at

  Der er vist nogle her som for fyldt lommerne af div olieselskaber

 • Axel Reply

  27. oktober 2019 at

  Skrækkeligt med alle de vildledte klimatosser

 • Mike Reply

  27. oktober 2019 at

  Robert artiklen er jo faktuelt korrekt.

 • Josef Sablatnic Reply

  28. oktober 2019 at

  Hvor kan man se, hvem de sidste 486 underskrivere er? De, der står her, er hovedsagelig folk, der ikke tages alvorligt af flertallet af deres kolleger.
  500 er i grunden ikke ret mange, når man tænker på, hvor mange der tror, at jorden er flad, at NASA aldrig sendte folk til månen, at ISS ikke findes, at tårnene faldt sammen fordi de blev ramt af fly tankede med kemikalier til chemtrailsprøjtning.

 • Ulrich Kristensen Reply

  31. oktober 2019 at

  Skal ikke gøre mig klog på hvem som har ret, men tvivlen gnaver.
  uanset hvem der har ret så skader det ikke at omstille til vedvarende energi,det kommer vi alligevel til at gøre på det tidspunkt hvor olien slipper op.
  har klimatosserne ret,kan jeg kun se en effektiv løsning,STOP befolkningstilvæksten globalt samtidigt med at der tages de tiltag som allerrede politisk er sat i værk.
  kan befolkningstilvæksten stoppes ? nej det kan den ikke,på grund af at verden kræver tilvækst,præsis som en virksomhed,stagnation er det samme som tilbagegang og det tillader verdensøkonomien ikke,så derfor er udsigterne til at løse klimaproblemerne ganske ringe.
  lykke til på rejsen.

 • Jesper D. Reply

  31. oktober 2019 at

  Til Josef: Her er resten af medunderskriverne: https://nyadagbladet.se/wp-content/uploads/2019/09/there-is-no-climate-emergency.pdf
  De taler om klimaet, ikke miljøet. Vi burde være i panik over miljøet, men det hele handler i stedet om klima. Klodens temp er steget sølle 0,8 grad fra 1900 frem til i dag, altså gennem hele industrialiseringen og hele to verdenskrige, og nu skal vi skræmmes til at tro, at vi snart dør af hede allesammen pga CO2-udledning. Et helt igennem utroværdigt narrativ med en skjult agenda.

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password