fbpx

48% af danskerne: Mennesket kun skyld i en del af klimaændringerne

Samme holdning findes i Sverige og Norge.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

48% af befolkningen i Danmark mener, at de klimaændringer, vi oplever, kun delvis skyldes menneskets aktivitet. Andre naturlige fænomener gør sig også gældende. 40% mener, at mennesket har størstedelen af skylden. Det viser en stor verdensomspændende undersøgelse, som det internationale meningsinstitut YouGov har gennemført.

YouGov har spurgt 30.000 mennesker i 28 lande og regioner om deres holdning til klimaændringerne. Man kunne svare følgende:

  1. klimaet ændrer sig, og det er hovedsageligt menneskets skyld.
  2. klimaet ændrer sig, og mennesket er delvis skyldig sammen med andre faktorer.
  3. klimaet ændrer sig, og det har mennesket ingen andel i.
  4. klimaet ændrer sig ikke.

Svarene fordeler sig primært på de to første kategorier. I de rige lande mener de fleste, at mennesket har en del af skylden for klimaændringerne, men at også andre (naturlige) faktorer spiller ind. Det gør som nævnt 48% af de deltagende danskere, og samme procentdel finder man i Norge og Sverige.

I Norge mener kun 35%, at mennesket har det meste af skylden, mens 36% mener det i Sverige. I USA er det dødt løb på 37-38% mellem de to første kategorier. Til gengæld er der 9% amerikanere, som mener, at mennesket er helt uden skyld i klimaændringerne. I Danmark er det 4%.

I Kina mener 48% interessant nok, at klimaændringerne er delvis menneskeskabt, mens 45% mener, at mennesket har den primære skyld.

Mere information her.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password