Meteorologernes formand advarer mod klimaalarmisme

Den alarmistiske vinkel på klimaforandringerne er kørt af sporet, mener den meteorologiske verdensformand, Petteri Taalas. Pas på ekstremisterne, understreger han.

Af Signe Dahl, signe@indblik.net

Petteri Taalas, formanden for WMO – World Meteorological Organization – advarer om, at klimaalarmismen er gået for vidt. Det siger den finske formand 6. september til den finske avis Talouselämä, refereret af bl.a. The Global Warming Policy Forum (GWPF).

Grøn ekstremisme giver angst
Taalas kritiserer samtidig nyhedsmedierne for at skabe unødig angst.

”Den seneste idé er, at børn er en negativ ting. Jeg bekymrer mig for unge mødre, som allerede er under stort pres. Dette vil kun øge deres byrde,” siger han til den finske avis ifølge Climate Change Dispatch.

WMO-formanden opfordrer til, at alarmisterne køler lidt ned nu, for det er forkert at give folk det indtryk, at kloden er ved at gå under på grund af menneskeskabte klimaforandringer.

”Klimaeksperter er blevet angrebet af disse mennesker, som påstår vi skal være meget mere radikale. De er dommedagsprædikanter og ekstremister, og de kommer med trusler,” siger han ifølge den britiske klima-tænketank GWPF.

Han opfordrer derfor medierne til både at udfordre eksperterne og tillade, at flere forskellige holdninger kommer frem.

Vi skal handle nu
Vi skal ikke længere tilbage end maj 2018, hvor Petteri Taalas brugte udtrykket “window of opportunity” for at få verden ind på det rette CO2-spor. Verdenssamfundet har 30 år til at reducere drivhusgasser og skifte til ren energi for at klare både klimaforandringer og forurening, vurderede han dengang, i samarbejde med bl.a. WHO. 

En del nyhedsmedier citerede ikke WMO-formandens argumentation i sin helhed, men gav i stedet det indtryk, at ”vinduet”, man kunne handle i, var ved at lukke.

Indblik.net | Meteorologernes formand advarer mod klimaalarmisme
Verdenssamfundet har 30 år til at reducere drivhusgasser og skifte til ren energi for at klare både klimaforandringer og forurening, vurderede Petteri Taalas dengang, i samarbejde med bl.a. WHO. 

Godt at der kommer ro på
Benny Peiser, direktøren for tænketanken Global Warming Policy Forum, hilser Dr Taalas’ intervention velkommen. Det er godt, at formanden for WMO endelig udfordrer øko-zeloterne:

”Jeg håber mainstream-klimaforskerne og nyhedsmedierne er meget opmærksomme nu; det er på høje tid, de lægger professionel afstand til de radikale grønne og begynder at stille spørgsmål ved deres dommedagsscenarier,” siger Benny Peiser.

Tænketanken GWPF, der har adresse i London, er med egne ord en af verdens førende klima-tænketanke med stadig større indflydelse på klimapolitik-udviklingen i UK og internationalt. Den har som et af sine mål at skabe en mere balanceret dækning af klimaforskning.

Ingen politisk agenda hos DMI
WMO er et agentur under FN med 193 medlemslande og -områder. Organisationen er med dens egne ord FN-systemets højeste myndighed, hvad angår tilstanden af jordens atmosfære og interaktionen med land og hav, vejret og klimaet og fordelingen af vandressourcer.

Vejr, vand og klima kender ikke nationale grænser, hvorved internationalt samarbejde på globalt niveau er essentielt for udviklingen af meteorologi og hydrologi. WMO, der skriver sin historie tilbage til 1873, vil gerne sætte rammerne for dette samarbejde.

Danmark blev medlem af WMO den 10. juli 1951. Her i landet har Danmarks Meteorologiske Institut som sit fremmeste mål at levere troværdig viden om vejr, klima og hav, og man ønsker på den baggrund ikke at blande sig i debatten om handling over for klimaforandringerne.

”DMI udtaler sig alene om faktuelle forhold i forbindelse med klimaforandringerne og det ændrede vejr baseret på egen og andres forskning, f.eks. konklusioner fra FN’s klimapanel, IPCC. Vi videregiver det, vi ved noget om. Vi har ingen politisk mission,” siger Marianne Thyrring, DMI’s direktør, til Indblik.net.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

4 kommentarer

 • Meteorologernes formand advarer mod klimaalarmisme – Klimarealisme.dk Reply

  15. september 2019 at

  […] Denne artikel fra “Indblik.dk” viser hel nye toner fra højeste niveau i FN.Mon vi kan håbe at udtalelserne gør indtryk på IPCC?“Petteri Taalas, formanden for WMO – World Meteorological Organization – advarer om, at klimaalarmismen er gået for vidt. Det siger den finske formand 6. september til den finske avis Talouselämä, refereret af bl.a. The Global Warming Policy Forum (GWPF).” “Den alarmistiske vinkel på klimaforandringerne er kørt af sporet, mener den meteorologiske verdensformand, Petteri Taalas. Pas på ekstremisterne, understreger han.” […]

 • Naja Reply

  18. november 2019 at

  “DMI udtaler sig alene om faktuelle forhold i forbindelse med klimaforandringerne og det ændrede vejr baseret på egen og andres forskning, f.eks. konklusioner fra FN’s klimapanel, IPCC.”

  DMI burde udfordres på deres viden om IPCC, og sammensætningen af kompetencer i dette panel, når de nu blindt stoler på dem (som vores politikere iøvrigt)

 • Hans Henrik Hansen Reply

  18. november 2019 at

  Har han ikke siden ædt det (delvis) i sig igen (= vandring til Canossa)??:
  https://public.wmo.int/en/media/news/statement-wmo-secretary-general-petteri-taalas

 • Hans Henrik Hansen Reply

  18. november 2019 at

  Men som (allerede) sagt – han måtte æde det meste i sig igen få dage senere, såfremt han ville bevare jobbet…og det ville han, åbenbart!:

  https://public.wmo.int/en/media/news/statement-wmo-secretary-general-petteri-taalas

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password