fbpx

Tak til Danmarks udsendte

Soldater og andre udsendte i Danmarks tjeneste hyldes i hele landet på den nationale flagdag 5. september. Det markerer også 10-året for dagens indførelse.

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

Folketinget indførte Flagdagen for Danmarks udsendte i 2009 på opfordring af især Kim Eg Thygesen, der var udsendt i Kosovo og Afghanistan i 00’erne.

Flere datoer var i spil, men Folketingets valg faldt til slut på 5. september som en neutral dag, der ikke forbindes med nogen tidligere historisk begivenhed. Det valg blev truffet for at sikre bredden af den politiske opbakning.

Flagdagen forbindes især med de danske soldater, som i de senere år har været i Jugoslavien, Irak og Afghanistan. At det er Folketinget, der afholder arrangementet, er også begrundet i, at det er Folketinget, der udsender soldater til verdens brændpunkter. Men flagdagen omfatter også udsendte fra udenrigstjeneste, redningsberedskab, politi og sundhedsvæsen helt tilbage til 1948.

Det officielle arrangement i København indebærer kranselægning i Kastellet 12.30 og parade på Christiansborg 16.00. Programmet indebærer også for et inviteret selskab en mindegudstjeneste i Holmens Kirke og en efterfølgende reception.

Men også ude i landet er der stribevis af arrangementer på dagen. Sidste år var der aktiviteter i næsten alle kommuner og for første gang både i Færøerne og Grønland. Mere info om dagen og dens arrangementer.

Tak til Danmarks udsendte

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password