Pris trumfer klima når vi skal have leveret pakker

90% mener, at prisen på fragten er vigtigst, når de skal have leveret deres online-køb. Kun 36% mener, at klimavenlig transport er vigtigst, viser undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Handelen på nettet stiger kraftigt i disse år – ifølge beregningen fra Dansk Erhverv handlede befolkningen varer og tjenesteydelser på nettet for 123 mia. kroner (123.000.000.000) i 2017. Og det er en stigning på 10% fra året før – og intet tyder på, at nethandelen har toppet.

Der blev købt fysiske varer for 43 mia. kroner i 2017, og de skal transporteres fra netbutikken ud til kunderne. Derfor er der i Danmark udviklet et pålideligt, hurtigt og fleksibelt fragtsystem, som giver de nethandlende muligheder for at vælge transportør.

De nye services er blevet et konkurrence-parameter for nethandelen. Derfor har Dansk Erhverv gennemført en befolkningsundersøgelse for at afdække, hvilke parametre som er vigtigst for danskerne. Undersøgelsen viser, at prisen på leveringen betyder mest. 90% af deltagerne i undersøgelsen sagde, at prisen er vigtig eller meget vigtig.

På spørgsmålet om, hvordan man forholdt sig til, om transporten var klimavenlig, svarede 8%, at det var meget vigtigt, og 28% sagde, at det var vigtigt. I alt 36% prioriterede klimavenlighed højest.

Klimavenlig transport var kun 4. prioritet hos de nethandlende. Næstvigtigst efter prisen var muligheden for selv at kunne vælge, hvor pakken skal leveres. Det lagde 90% af deltagerne i undersøgelsen vægt på. 67% havde som tredje prioritet, at man kan spore pakken undervejs fra butik til modtager.

Mere information fra Dansk Erhverv her.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password