Pris trumfer klima når vi skal have leveret pakker

90% mener, at prisen på fragten er vigtigst, når de skal have leveret deres online-køb. Kun 36% mener, at klimavenlig transport er vigtigst, viser undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Handelen på nettet stiger kraftigt i disse år – ifølge beregningen fra Dansk Erhverv handlede befolkningen varer og tjenesteydelser på nettet for 123 mia. kroner (123.000.000.000) i 2017. Og det er en stigning på 10% fra året før – og intet tyder på, at nethandelen har toppet.

Der blev købt fysiske varer for 43 mia. kroner i 2017, og de skal transporteres fra netbutikken ud til kunderne. Derfor er der i Danmark udviklet et pålideligt, hurtigt og fleksibelt fragtsystem, som giver de nethandlende muligheder for at vælge transportør.

De nye services er blevet et konkurrence-parameter for nethandelen. Derfor har Dansk Erhverv gennemført en befolkningsundersøgelse for at afdække, hvilke parametre som er vigtigst for danskerne. Undersøgelsen viser, at prisen på leveringen betyder mest. 90% af deltagerne i undersøgelsen sagde, at prisen er vigtig eller meget vigtig.

På spørgsmålet om, hvordan man forholdt sig til, om transporten var klimavenlig, svarede 8%, at det var meget vigtigt, og 28% sagde, at det var vigtigt. I alt 36% prioriterede klimavenlighed højest.

Klimavenlig transport var kun 4. prioritet hos de nethandlende. Næstvigtigst efter prisen var muligheden for selv at kunne vælge, hvor pakken skal leveres. Det lagde 90% af deltagerne i undersøgelsen vægt på. 67% havde som tredje prioritet, at man kan spore pakken undervejs fra butik til modtager.

Mere information fra Dansk Erhverv her.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password