fbpx

Arbejdsgivere savner mere arbejdskraft

31.000 flere arbejdspladser kunne være besat i første halvår 2019, hvis kandidaterne havde været til stede. Fraværet af arbejdssøgende vækker bekymring i DA.

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

Det er stadig svært for en række arbejdspladser at tiltrække de gode folk, de har behøv for, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). 31.000 stillinger er stået ubesat hen i første halvår 2019, og cirka samme antal er besat af en underkvalificeret medarbejder.

Det giver et facit på 62.640 forgæves rekrutteringer og svarer til, at hvert femte forsøg på rekruttering ikke er gået efter planen. Det kan skyldes, at specialiseret arbejdskraft er svært at tiltrække. Men også ufaglærte jobs står ubesat hen i denne tid.

Dansk Arbejdsgiverforening hæfter sig således ved, at der er 2.840 ubesatte stillinger som rengøringsassistenter, samtidig med at der er raske ledige på offentlige ydelser.

”Vi har stadig en gylden mulighed for at få alle ledige ind på arbejdsmarkedet. Men det kræver selvsagt, at de ledige også reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet, og at de tager de job, der bliver slået op. Her har de ledige, jobcentrene og a-kasserne et stort ansvar,” siger Erik E. Simonsen i en kommentar ifølge DA.dk.

Det er især på områder som hotelbranchen, byggeriet og landbrugssektoren, hvor arbejdsgivere savner folk. Tallene viser også, at problemet generelt er større i det private end det offentlige.

Læs hele DA’s kommentar her.

Se hele Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings survey her.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password