Danskerne har tiltro til EU’s fremtid

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Den nyeste Eurobarometer (EU’s meningsmåling) viser, at store dele af EU’s befolkning (61%) ser optimistisk på fællesskabets fremtid. Og blandt de mest optimistiske er danskerne. Faktisk siger 79% af de danskere, der er blevet spurgt, at de ser optimistisk på EU’s fremtid. Kun irerne (85%) er mere optimistiske end danskerne.

Det hænger muligvis sammen med, at danskerne også ser lyst på vores egen økonomi. 91% af de spurgte danskere mener, at det går godt økonomisk i Danmark. Her adskiller danskerne sig markant fra andre landes befolkninger. Kun 7% af grækerne synes, at græsk økonomi klarer sig godt, i Kroatien og Bulgarien er det kun 20%, i Italien 22%, i Spanien 26%, og i Frankrig 29%.

Faktisk er det sådan, at befolkningerne i over halvdelen af EU-landene har større tillid til EU end til deres egne regeringer og parlamenter. Interessant nok er det også holdningen i flere lande med stærke økonomier, f.eks. Luxembourg (59% større tillid til EU) Finland, 58%, og Sverige 56%.

Danskerne mener også, at vores stemme tæller i EU, at vi altså bliver hørt. Det mener 81% af befolkningen herhjemme. I hele EU er gennemsnittet 56%

Det er stadig indvandringen, der bekymrer EU’s borgere mest. 34% nævner immigration som deres største bekymring. Bekymringen for klimaet er dog rykket op på andenpladsen fra en 6. plads ved forrige måling.

Eurobarometer-målingen blev lavet fra 7. juni til 1. juli 2019

Kilde: European Commission

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password