fbpx

Kineserne bygger stadig flere kulkraftværker

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Mens vi i Danmark lægger store og dyre planer for, hvordan vi vil nedbringe vores udledning af CO2 — som udgør 0,093% af verdens samlede udledning — så bygger man stadig flere CO2-udledende kulkraftværker i Kina.

Kinas Energi Gruppe, som er landets største energiudbyder, oplyser ifølge Reuters (et britisk telegrambureau), at man i år vil færdiggøre kulkraftværker, som vil producere 6 gigawatt (GW) strøm. De nye kulkraftværker er konstrueret på en måde, så de udleder væsentligt mindre CO2 end de ældre kulkraftværker.

Den kinesiske energivirksomhed vil færdiggøre endnu flere moderne kulkraftværker næste år, så kineserne tilbydes yderligere 5 GW el.

”Kina har en ganske betydelig efterspørgsel efter elektricitet. Regeringen støtter nu, at de regioner i Kina, hvor der er ringe muligheder for vind- og solenergi, bruger kulkraftværker. Det er en praktisk foranstaltning, da naturgas stadig er for dyr”, siger Xiao Jianying, til Reuters. Xiao leder den statsejede Kina Energi Gruppes afdeling for kulkraftværker.

Kina Energi Gruppe råder over kulkraftværker med en samlet kapacitet på 175 GW. Det er 10% af Kinas samlede energiforsyning.

Ifølge China Portal har kineserne bygget nye kraftværker med en kapacitet på 17 GW termisk energi i årets første to kvartaler. Af de nye kraftværker er de fleste kulfyret.

Kineserne arbejder med alle former for energi for at forøge deres energiforsyning, men at kul stadig i lang tid vil spille en afgørende rolle, ses bl.a. af disse tal.

Den nybyggede el-forsyning på i alt 40.740 MW består således bl.a. af:

Vandkraft 1,820 MW
Termisk kraft (kul) 16.930 MW
Atomkraft 1.250 MW
Vindkraft 9.090 MW

Kilde: The Global Warming Policy Forum (GWPF)

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password