fbpx

Danmark udsender 0,093% af verdens CO2

Der mangler et tal i den danske klimadebat – et tal, som sætter de hjemlige klima anstrengelser i perspektiv: Danmarks udslip af CO2 til atmosfæren udgør 0,093 procent af verdens samlede CO2 udslip. Altså mindre end en tiendedel procent (Tallene stammer fra Verdensbankens statistik for 2014).

Med andre ord, hvis de politiske bestræbelser på at stoppe al dansk CO2 udslip skulle lykkes, vil atmosfæren altså modtage en tiendedel procent mindre CO2. Spørgsmålet er, om det overhovedet vil kunne mærkes?

Tallet er vigtigt at huske, når politikerne i klimaets navn vil påføre befolkningen store ekstra omkostninger som det jo allerede er tilfældet med skattetilskud til vedvarende energi, når man vil udfase benzin og dieselbiler og indføre klimaafgift på flyrejser etc. Store omkostninger og meget lille virkning.

 

2 kommentarer

  • Leni Andersen Reply

    16. juni 2019 at

    Hvorfor pokker har vi så så travlt

  • Nyhed | Kineserne bygger stadig flere kulkraftværker - Indblik Reply

    26. juli 2019 at

    […] vi i Danmark lægger store og dyre planer for, hvordan vi vil nedbringe vores udledning af CO2 — som udgør 0,093% af verdens samlede udledning — så bygger man stadig flere CO2-udledende kulkraftværker i […]

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password