fbpx

Politikerne i Aarhus ville genvælges – indskrev 600 fantasi-millioner i budgettet

Da Aarhus byråd sidste år inden kommunevalget skulle lave budget, lagde man på borgmester Jacob Bundsgaards (S) foranledning 600 mio. kroner ekstra indtægter ind i budgettet.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

Så kunne man slippe for nogle besparelser, som kunne genere vælgerne. De 600 mio. kroner ville nemlig tilfalde Aarhus Kommune, når man i Folketinget fik vedtaget en ny kommunal udligningsreform, forklarede borgmesteren. 30 af 31 byrådsmedlemmer stemte for budgettet

Reformen blev aldrig vedtaget, og pengene kom ikke – så nu mangler pengene, og kommunen må alligevel spare. Men borgmesteren er blevet genvalgt.

Til gengæld er byrådssalen glødende af røde ører. Det viser sig nemlig, at de kommunale embedsmænd havde gjort politikerne opmærksom på, at der var stor usikkerhed om, hvorvidt udligningsreformen ville blive vedtaget, og om den ville give Aarhus så stort et beløb som 600 mio. kr.

Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nicolaj Bukh, siger til Radio 24/7: “Det er ikke korrekt, at alt tydede på, at en udligningsreform ville komme Aarhus til gode. Tværtimod er der ingen objektive fakta, der peger på, at Aarhus ville få flere penge efter en reform. Det har været ønsketænkning.”

Venstres byrådsmedlem Gert Bjerregaard, der stemte for budgettet, vil have undersøgt, om borgmesteren førte byrådet bag lyset. “Nu viser det sig i bakspejlet, at det var fantasimillioner, borgmesteren havde stillet os i udsigt. Vi er nødt til at få afklaret, hvilket kendskab, borgmesteren har haft til det, siger han til Radio 24/7.

Ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få ubegrænset og gratis adgang til alle nyheder på Indblik.net
Jeg accepterer, at Indblik.net må sende mig nyhedsbreve, og accepterer ligeledes Indblik.net's privatlivspolitik og brug af data.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password